marniok napisal(a): A ja se maże o prawdziwym expresie z młynkiem i żeby mi różne kawy robił i mleko spieniał. Kto ma i poleca?
mleko łatwo się psuje, regularnie trzeba taki kombajn myć. Jeśli robi się z niego >10 kaw dziennie to warto podjąć ten trud, jeśli mniej to trochę za dużo wysiłku.
Trochę się z tego u nasz nabijano, ale niesłusznie. Gnój został wysłany przez teściową do sklepu po kaszę gryczaną. W Kiblu nie było, w Biedzie nie było. Nie wiem, czy w końcu gdzieś kupił - ponoć teściowa nie odpuszcza i będzie musiał pojechać po tę kaszę na Białoruś.
Naszym flagowym produktem, na który szczególnie pragniemy zwrócić Państwa uwagę, jest maszynka do zmiękczania mięsa naszej produkcji. Wyposażona w dużą ilość ostrzy która tworzy rozliczne nacięcia włókien mięsa bez ich miażdżenia. Takie działanie ma wiele zalet. Mięso staje się soczyste, kruche i jest znacznie łatwiej przyswajane przez organizm. Dodatkowo nie traci swoich soków, a marynaty wchłaniają się o 80% lepiej, niż kiedy wykorzystujemy inne rozwiązania. Zmiękczanie mięsa pozwala także na przyspieszenie samego procesu smażenia o około 50%, co ma szczególne znaczenie w przypadku lokali gastronomicznych, które każdego dnia odwiedza duża ilość klientów.
Vlepiany przeze mnie nakłuwacz Biowin produkcji firmy Browin też jest polski a w dodatku sprawdzony przez forumkowicza. Kosztował 40 więc wysyłka za darmoszkię w programie smart.
Naszym flagowym produktem, na który szczególnie pragniemy zwrócić Państwa uwagę, jest maszynka do zmiękczania mięsa naszej produkcji. Wyposażona w dużą ilość ostrzy która tworzy rozliczne nacięcia włókien mięsa bez ich miażdżenia. Takie działanie ma wiele zalet. Mięso staje się soczyste, kruche i jest znacznie łatwiej przyswajane przez organizm. Dodatkowo nie traci swoich soków, a marynaty wchłaniają się o 80% lepiej, niż kiedy wykorzystujemy inne rozwiązania. Zmiękczanie mięsa pozwala także na przyspieszenie samego procesu smażenia o około 50%, co ma szczególne znaczenie w przypadku lokali gastronomicznych, które każdego dnia odwiedza duża ilość klientów.
•••
a stalgast siekacz też jest: 63 zł
Na moim jest napisane PPH Victor Tarnów - czyli to nie Stalgast! Mam 3x 15 ostrzy. No idealne, dostaliśmy to w prezencie od naszego weselnego wodzireja, który generalnie jest doktorem nauk o żywieniu SGGW ale musiał porzucić karierę naukową gdyż chciał utrzymać żonę i 4 czy 5 synków. To jest znajomy to produkuje właśnie i to przyrząd który powstał na bazie naukowych badań, panietego! 8 lat nam służy i jak nowy.
Aleście sobie tomat wybrali na Popielec. "A Ja wam powiadam: Każdy, kto pożądliwie patrzy na kobietę, już się w swoim sercu dopuścił z nią cudzołóstwa." Czy jak spojrzę pożądliwie na befsztyka, to jakbym mniej pościł?
Mania napisal(a): A ja akurat wczoraj, zapomniawszy się, kupiłam dobrą swojską kiełbasę... Chiba zamrożę.
Ale w katolicyźmie każda niedziela jest świąteczna, czyli niepostna, także w Poście Wielkim (dlatego trwa 46 dni, bo 40 postnych i niepostne niedziele).
trep napisal(a): Vlepiany przeze mnie nakłuwacz Biowin produkcji firmy Browin też jest polski a w dodatku sprawdzony przez forumkowicza. Kosztował 40 więc wysyłka za darmoszkię w programie smart.
No i namówiłeś mnie. Kupiłam dzisiaj dokładnie ten za 4 dyszki. Jadłam u córki kotleta tak podziurawionego. Był trochę za gruby, to córka dodatkowo go trochę rozklepała. Nie jadłam w życiu tak dobrego kotleta i zaczął mi się marzyć ten dziurkacz.
trep napisal(a): Vlepiany przeze mnie nakłuwacz Biowin produkcji firmy Browin też jest polski a w dodatku sprawdzony przez forumkowicza. Kosztował 40 więc wysyłka za darmoszkię w programie smart.
No i namówiłeś mnie. Kupiłam dzisiaj dokładnie ten za 4 dyszki. Jadłam u córki kotleta tak podziurawionego. Był trochę za gruby, to córka dodatkowo go trochę rozklepała. Nie jadłam w życiu tak dobrego kotleta i zaczął mi się marzyć ten dziurkacz.
A jak się idealnie sprawdza przy marynowaniu mięsa.
Komentarz
Dzięki.
Kupiłem i dalej nie wiem o co takie chalo z tym termomixem....
Trochę się z tego u nasz nabijano, ale niesłusznie. Gnój został wysłany przez teściową do sklepu po kaszę gryczaną. W Kiblu nie było, w Biedzie nie było. Nie wiem, czy w końcu gdzieś kupił - ponoć teściowa nie odpuszcza i będzie musiał pojechać po tę kaszę na Białoruś.
p.s. Sól już się pojawiła.
Oddam za kaszę
A co nie nasze
Oddam za ryż
Świty się bielą
Krowy się cielą
Otwórzmy bramy
Bo idą chamy
Taka tam piosenka z dzieciństwa
https://sklep.technica.pl/siekaczotluczki/siekacz-zmiekczajacy-do-miesa-45-ostrzy-czerwony-stalgast-victor
15 ostrzy - 25 zł
51 ostrzy - 60 zł (trzy rzędy po 17)
Victor International Sp. z o.o., Koszyce Wielkie •••
a stalgast siekacz też jest: 63 zł
Kosztował 40 więc wysyłka za darmoszkię w programie smart.
(Dziś Popielec.)
Chiba bym poczekał, to tylko trzy dni...
już palą się żółte lampki na stronach sprzedawców
św. Jan coraz bliżej
ups!
miało byś w Spargelncajt
Podajcie dobrzy ludzie jakiś przepis na pyszną i ładną (efektowną?) surówkę do drugego. Goście ante portas.
Marchewka z jabłkiem starta na tarce, zdrowa i szybka a składniki i sprzęt łatwo dostępny, można tez użyć noża.
Najładniejsze są dwie kapusty i rzepa.
Dajesz.