Skip to content

Różne fajne mapy

12930313234

Komentarz

• My tu sobie gadu gadu, a koniec świata na pełnej!

• papuja i środek Afryki za przewodnika!

• ''Jak w szwajcarskim zegarku.''
    "Wyjść po angielsku."
    Tak samo jest po polsku.

U nich jest "turecka robota" u nasz "ruska robota".
    U nich jest "ruski film" u nasz "czeski film".

A co do Polski to przetłomaczyłbym: "zmaltretował / zmasakrował go jak pijany Polak ruską bałałajkę".

Reszta tyż fajna.

👣

🐾
    🐾

• "czeski film" oznacza co innego, odnosi się do sytuacji dezorientacji, odwołuje się do tytułu czechosłowackiej komedii "Nikt nic nie wie"

• edytowano 9 June

@W_Nieszczególny powiedział(a):
    "czeski film" oznacza co innego, odnosi się do sytuacji dezorientacji, odwołuje się do tytułu czechosłowackiej komedii "Nikt nic nie wie"

No i do ogólnie specyficznego poczucia humoru w czeskiej kinematografii.

Z koleji Ruski Film może odnosić się do dzieł Tarkowskiego, gdzie marnotrawstwo taśmy filmowej i czasu widzów jest niemożliwe.

• Granica na Soławie i Łabie też pasuje.

• edytowano 9 June

Nie wiem co ta mapka ma sugerować. Ja tam widzę Ostflucht z XIX w. bardziej niż cokolwiek innego.

• @W_Nieszczególny powiedział(a):
    Nie wiem co ta mapka ma sugerować. Ja tam widzę Ostflucht z XIX w. bardziej niż cokolwiek innego.

Ja też nie wiem jakie było zamierzenie, na pewno też widać że poszukiwanie lebensraumu to była bzdura.

• Cała Brandenburgia/Prusy to pustynia. Ciekawe1, czemu.

• Bo to pustynia

• Zdawalność matur.

• bo to pisofcy oszukujom i się więcej uczom

• @W_Nieszczególny powiedział(a):
    bo to pisofcy oszukujom i się więcej uczom

PiSowski elektorat stosuje przemoc merytoryczną

• W pisoskich wojewóctwach fałszujo matury!

• edytowano 10 June

"Tak czują się wolni obywatele UE w swoim codziennym życiu" - na samej górze Niemcy, na samym dole Węgrzy.
    ("czują się wolni", "czują się częściowo wolni", "nie czują się wolni")

Badanie z 2021 roku!

• Właściwie się Niemcy czują, bo istotnie stoją pod giwerą. Naród tak kochający wolność, właściwie anarchistyczy, do tej pory czuje ucisk buta zdobywcy, mimo że ten już w zasadzie jest już tylko duchem.

• Rosjanom żal

• Wszystkie w NRF.

• Ale Niederdeutsche in Oberdeutschland?

• Procent osób urodzonych poza Niemcami, flaga pokazuje dominującą jeśli chodzi o liczbę z tych imigrantów narodowość.

• edytowano 11 June

przy tej mapie mniejszości narodowe i etniczne, nawet z białymi i halickimi Rusinami w Polsce to pikusiek

dzięki Ignatz
    Edit
    Dzięki Ignatz za mapę

• Dziwne. Wygląda trochę jak wojna polsko-turecka pod flagą czarno-czerwono-musztardową.

Wogle ruskich nie ma, czy się wszyscy do Kazachstanu przyznają?

Ktoś wie, co to za flaga -- trzy poziome pasy i trzy gwiazdy? Syria? Irak?

• edytowano 11 June

Syrja
    ale może być to deklaratywna narodowość większej mniejszośći, bo mutti Merkel braa przede wszystkim Syryjczyków

• Rumunii też sporo, może by jak z Polską, siedmiogrodzcy Sasi przyjeżdżali jako Niemcy i nimi są, ich rodziny już nie zawsze, tak może być i z Niemcami z Polski, oznaczonymi wg kraju pochodzenia

• @christoph powiedział(a):
    przy tej mapie mniejszości narodowe i etniczne, nawet z białymi i halickimi Rusinami w Polsce to pikusiek

dzięki Ignatz

Mie Kolega dziękuje? Jakby, zaprzeczam jakobym miał coś wspólnego ze składem etnicznym Tenkraju. W sensie, w sensie statystycznym.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.