Skip to content

Powstanie w Ziemi Świętej.

1161718192022»

Komentarz

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Bardzo skrzętnie się ledwo wspomina, że gigantyczną robotę odwalił wywiad osobowy. Większość skutecznych ataków, to efekt działań osobowych od targetingu (brak polskiego odpowiednika) przez sabotowanie obrony OPL na wskazanie w chwili ataku priorytetowych celów.

Myślę, że taysze irańscy mogą mieć dosyć zbrodniczego reżymu. Zwłaszcza, że u nich taki zwyczaj, że mniej więcej co pół wieku reżym ulega wymianie.

Dekapitacja wysokich urzędników też kieruje moje myśli w tym kierunku. Zwłaszcza, że Irak też został bardziej przekupiony niż podbity.
    Druga sprawa, to pytanie co rosja dostała od Izraela za kody systemów dostarczonych do Iranu?
    Na miejscu Ukrainy mocno bym się obawiał, no chyba że to był deal: kody za obywatelstwo ;)

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    Izraelczycy potrafią w precyzyjne uderzenia.

Ale, że co?
    Tu wlata, tam wylata (bombka, bez dziure a dym wylata przez zamknięte okno, okno nietknięte, i okapca dwa piętra w górę)?

Kable ze słupa wiszą i dyndają, czyly tak jakby urwane były tam gdzie dziura? Teoretycznie możliwe, że cuś jebło w miejsce gdzie kable były przymocowane do budynku, bombiczka przez dziursko wpadła do apartamenta, okna nie wybiła ale dym poszedł na zewnątrz jak ta lala.

Ale kable nigdy nie idą w ten sposób do bloku, do domku jednorodzinnego, tak.
    Poza tem takie cienkie kable? Do apartamentowca tej wielkości idą kable pod ziemią an inch and a quarter thick.

Imo, bullshit.

Zdjęcie wykonane teleobiektywem dlatego spłaszczyła się perspektywa, ten słup stoi kilkanaście metrów przed blokiem.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Bardzo skrzętnie się ledwo wspomina, że gigantyczną robotę odwalił wywiad osobowy. Większość skutecznych ataków, to efekt działań osobowych od targetingu (brak polskiego odpowiednika) przez sabotowanie obrony OPL na wskazanie w chwili ataku priorytetowych celów.

Myślę, że taysze irańscy mogą mieć dosyć zbrodniczego reżymu. Zwłaszcza, że u nich taki zwyczaj, że mniej więcej co pół wieku reżym ulega wymianie.

Dekapitacja wysokich urzędników też kieruje moje myśli w tym kierunku. Zwłaszcza, że Irak też został bardziej przekupiony niż podbity.
    Druga sprawa, to pytanie co rosja dostała od Izraela za kody systemów dostarczonych do Iranu?
    Na miejscu Ukrainy mocno bym się obawiał, no chyba że to był deal: kody za obywatelstwo ;)

Już przy poprzednich atakach na Iran i Hamas mówiono, że ktoś kogoś podrzuca pod celownik Izraelczykom. Na Telegramie piszą, że Izraelczycy puścili jakiegoś fejka w przestrzeń informacyjną co skłoniło Irańczyków do szybkiego zebrania aby to przedyskutować. i tak trafiono większość dowództwa. Reszta albo spała albo gdzieś łaziła - tych dronami FPV.

• Absolutne zero zdziwień. Tak załatwia się tam sprawy.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Assassination_of_Ismail_Haniyeh

• Trzeba tylko pamiętać, że na całej sytuacji najbardziej zyskują 'Emiraty' i Saudowie, ot taki pseudoparadoks.

Do analogowej elektroniki to kody niepotrzebne…

• @polmisiek powiedział(a):

Radary oparte na lampach już dawno wyszły z użycia, tam było sporo ruskiej broni i to takiej całkiem fajnej. Drugi kierunek, to zebrane dane podczas wojny na Ukrainie, bo tam i sprzętu trochę przechwycono i dużo charakterystyk zebrano.
    A może były grane oba utwory jednocześnie, bo Żydzi lubią się zabezpieczać.

@polmisiek powiedział(a):

Radary oparte na lampach już dawno wyszły z użycia, tam było sporo ruskiej broni i to takiej całkiem fajnej. Drugi kierunek, to zebrane dane podczas wojny na Ukrainie, bo tam i sprzętu trochę przechwycono i dużo charakterystyk zebrano.
    A może były grane oba utwory jednocześnie, bo Żydzi lubią się zabezpieczać.

Między elektroniką lampową a elektroniką programowalną jest jeszcze elektronika elektroniczna, o tym półmisiek mówi.

• analog to lampa, tranzystor to elektronika, chip to programowalna elektronika. Tak to różnicowanie w moim świecie wygląda.

Co do meritum, to pytania otwarte co zrobią Hutti oraz czy polecą rakiety na bazy USA?

• Jako inżynier nie umiem powstrzymać się od kontynuowania tego offtopa.
    Analogowy, cyfrowy to opis sposobu przetwarzania sygnałów.
    Programowalny, nieprogramowalny to opis architektury.

Przykłady skrajne:

Żeby nie było całkiem OT, to ruscy nadal używają rakiet z analogowym sterowaniem zbudowanych na układach scalonych. Jak znajdę, to podam przykłady.

• Na początku wojny Ukraińcy wrzucali zdjęcia układów z ruskich rakiet, elektronika jak z lat 60/70.

• edytowano 14 June

No i samoloty izraelskie latają sobie po niebie perskim jak u siebie i metodą kęsim kęsim anihilują systematycznie wszelką infrastrukturę i możliwości zbrojeniowe ajatollahów z Teheranu. Cele ambitne, nie tylko wybicie wszystkich zębów reżimu turbanowego, ale i jego wymiana na władzę obliczalną, prozachodnią.
    Posłuchajmy więc, bo państwo Izrael niezmiennie wzbudza we mnie podziw jeżeli chodzi o odwagę i sprawczość 👊🇵🇱🤝🇮🇱

• Eden, sprowokowałeś, one latają aby był pokój w Izraelu (to nie jest brawarystyczny teledysk... bardzo)

• edytowano 05:28

Maciek Pietraszczyk:

"- Śmierć Chamenejemu! - wołają Irańczycy, kiedy nikt nie może ich namierzyć i ukarać.

Atak Izraela na Iran może mieć drugie, znacznie ciekawsze, dno. Dużo wskazuje na to, że jest on skoordynowany z działaniami opozycji antyreżimowej i służy między innymi do pozbycia się najbardziej twardogłowych przedstawicieli islamistycznych władz."

• Iran jest dalej w czarnej... Izrael zabił kolejnych generałów, w tym szefa wywiadu Strażników Rewolucji. W Iranie coś strasznie niedomaga.

Iran jest dalej w czarnej... Izrael zabił kolejnych generałów, w tym szefa wywiadu Strażników Rewolucji. W Iranie coś strasznie niedomaga.

Izraelskie służby hulają po Teheranie i strzelają do oficjeli bezpieki. Myślę, że komuś w tym kraju rzeczywiście znudziły się turbany.

Iran jest dalej w czarnej... Izrael zabił kolejnych generałów, w tym szefa wywiadu Strażników Rewolucji. W Iranie coś strasznie niedomaga.

"Lwy Południa" i trąby Jerycha, które dmią i kruszą mury. Tutaj je wyraźnie słychać ✝️🤝✡️:

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.