@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
Ze Szczecina były autobusy do Berlina, pełne entuzjastycznych wyborców.
Uruchamiam oczęta mojej wyobraźni:
10:00 glosowanie, ul. 3 Maja 4, Szczecin
10:15 kawka z kumplami i selfiki
11:00 wyjazd ze Szczecina
13:00 przyjazd, Alexanderplatz
13:15 spacerek na Burgstraße 27
13:30 obiadek, selfiki...
Drobna uwaga mnie najszła, jak ma się moc sprawczą, to się rekonstrukcję robi, jak się opowiada o rekonstrukcji, to sprawczości zabrakło.
Ciekawe123 czy gorylem jest rozliczenie po przegranych wyborach, czy jednak sytuacja budżetu jest dramatyczna?
@ms.wygnaniec powiedział(a):
Drobna uwaga mnie najszła, jak ma się moc sprawczą, to się rekonstrukcję robi, jak się opowiada o rekonstrukcji, to sprawczości zabrakło.
Ciekawe123 czy gorylem jest rozliczenie po przegranych wyborach, czy jednak sytuacja budżetu jest dramatyczna?
Wczoraj mi mignął gdzieś nagłówek, że "na jesieni może zabraknąć na pensje dla lekarzy i nauczycieli", ale to samorządom zabraknie przecież.
@los powiedział(a):
Czyli cicha prywatyzacja służby zdrowia. Cwanie.
Wbrew pozorom, prywatnym nie zależy na upadku Służby Zdrowia, tylko na jej złym działaniu. Czyli proste leczenia odpłatnie to prywatny przytuli, skomplikowane i przewlekłe to już nie. Pamiętajcie, że prywatne zakłady nie leczą, a dostarczają usługę medyczną.
@los powiedział(a):
Wbrew pozorom, prywatnym nie zależy na upadku Służby Zdrowia, tylko na jej złym działaniu. Czyli proste leczenia odpłatnie to prywatny przytuli, skomplikowane i przewlekłe to już nie. Pamiętajcie, że prywatne zakłady nie leczą, a dostarczają usługę medyczną.
Nie ma takiej choroby, której kosztowna kuracja nie mogłaby przedłużyć.
(cytat z pamięci z Latającego Cyrku Monthy Pythona).
@los powiedział(a):
Moją Mamę wyciągnął ze stanu poważnego prywatny lekarz, bo żaden w publicznej służbie tego nie potrafił.
Eksport niemieckiego przemysłu do USA (największy odbiorca) właśnie spadł do najniższego poziomu od czasów pandemii, z dostawami do Kitaju też nie dzieje się dobrze, łagodnie mówiąc.
@MarianoX powiedział(a):
Eksport niemieckiego przemysłu do USA (największy odbiorca) właśnie spadł do najniższego poziomu od czasów pandemii, z dostawami do Kitaju też nie dzieje się dobrze, łagodnie mówiąc.
Słuchajcie, bo to BARDZO WAŻNE. Nawet ważniejsze, niż to, co się dzieje na zachodniej granicy.
Bo ci skrajni populiści, zdegenerowani kłamcy, NADAL POMPUJĄ NARRACJĘ O SFAŁSZOWANYCH WYBORACH.
Robią to teraz już nie oficjalnie, bardziej po cichu, ale idzie pełną parą. Wciąż gardłują o konieczności przeliczenia głosów.
Nie robią już z tego tematów dnia, alw propaganda jest stała i gigantyczna. Idzie w to nadal Wyborcza, neoTVP i radio, Onet, Takt etc.
Nadal trwa najgorsze szaleństwo na grupach trolli Giertycha.
Wezwania do obalenia Prezydenta, czystki w polityce, rebelii, buntu, rokoszu etc.
Nadal omawiane są strategie destabilizacji, bo tym są pomysły, jak zablokować objęcie urzędu przez Nawrockiego.
Teraz po prostu ukryli temat, ale nadal, całodobowo, piorą mózgi swoim odbiorcom.
I czekają na dogodny moment.
Cel?
Czysty chaos. Zamęt. Destrukcja. Niszczenie państwa. Dla samo niszczenia. Podział społeczny będący już formą cichej wojny domowej.
Nasz kraj ma nie działać.
A po co to? Dla partii, dla swoich własnych interesów. Żeby przetrwać.
Trzeba nadal ich szaleństwo I cynizm pokazywać i o nim głośno mówić. To są zielone ludziki, realizujące zadania Kremla.
Nie zapominajmy o tym.
Sprzeciw wobec tego szamba powinien łączyć każdego przyzwoitego człowieka, niezależnie od barw politycznych.
9:28 AM · 9 lip 2025
·
Komentarz
Uruchamiam oczęta mojej wyobraźni:
10:00 glosowanie, ul. 3 Maja 4, Szczecin
10:15 kawka z kumplami i selfiki
11:00 wyjazd ze Szczecina
13:00 przyjazd, Alexanderplatz
13:15 spacerek na Burgstraße 27
13:30 obiadek, selfiki...
Stanowisko Prezydenta RP jest kadencyjne, a więc tymczasowe.
Matczak też jest tymczasowy
"Potrzymajcie mi sycery, to wam coś napiszę" powiada Kohelet.
Wczoraj mi mignął gdzieś nagłówek, że "na jesieni może zabraknąć na pensje dla lekarzy i nauczycieli", ale to samorządom zabraknie przecież.
Najbardziej poszkodowani prywatyzacją służby zdrowia nie będą protestować, Umierający jest mniej awanturujący, a kto umarł - ten nie żyje.
A lekarze? Poniosą tę ofiarę. Nie można wszystkiego przeliczać na pieniądze a oddychanie powietrzem wolnym od PiS jest bezcenne.
Nie ma takiej choroby, której kosztowna kuracja nie mogłaby przedłużyć.
(cytat z pamięci z Latającego Cyrku Monthy Pythona).
Moją Mamę wyciągnął ze stanu poważnego prywatny lekarz, bo żaden w publicznej służbie tego nie potrafił.
Może się zadziać...
A jak sprzedaż farb akwarelowych?
Hahahahahahaaahahahhah.
@DawidWildstein
Słuchajcie, bo to BARDZO WAŻNE. Nawet ważniejsze, niż to, co się dzieje na zachodniej granicy.
Bo ci skrajni populiści, zdegenerowani kłamcy, NADAL POMPUJĄ NARRACJĘ O SFAŁSZOWANYCH WYBORACH.
Robią to teraz już nie oficjalnie, bardziej po cichu, ale idzie pełną parą. Wciąż gardłują o konieczności przeliczenia głosów.
Nie robią już z tego tematów dnia, alw propaganda jest stała i gigantyczna. Idzie w to nadal Wyborcza, neoTVP i radio, Onet, Takt etc.
Nadal trwa najgorsze szaleństwo na grupach trolli Giertycha.
Wezwania do obalenia Prezydenta, czystki w polityce, rebelii, buntu, rokoszu etc.
Nadal omawiane są strategie destabilizacji, bo tym są pomysły, jak zablokować objęcie urzędu przez Nawrockiego.
Teraz po prostu ukryli temat, ale nadal, całodobowo, piorą mózgi swoim odbiorcom.
I czekają na dogodny moment.
Cel?
Czysty chaos. Zamęt. Destrukcja. Niszczenie państwa. Dla samo niszczenia. Podział społeczny będący już formą cichej wojny domowej.
Nasz kraj ma nie działać.
A po co to? Dla partii, dla swoich własnych interesów. Żeby przetrwać.
Trzeba nadal ich szaleństwo I cynizm pokazywać i o nim głośno mówić. To są zielone ludziki, realizujące zadania Kremla.
Nie zapominajmy o tym.
Sprzeciw wobec tego szamba powinien łączyć każdego przyzwoitego człowieka, niezależnie od barw politycznych.
9:28 AM · 9 lip 2025
·
O jakie fajne facebook mi przypomniał.
Doskonała diagnoza panie Matczak, oby tak dalej.
Bez związku z postem Przemko: