Skip to content

Wybory, wybory i po wyborach - 2025

1232425262729»

Komentarz

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Ze Szczecina były autobusy do Berlina, pełne entuzjastycznych wyborców.

Uruchamiam oczęta mojej wyobraźni:

10:00 glosowanie, ul. 3 Maja 4, Szczecin
    10:15 kawka z kumplami i selfiki
    11:00 wyjazd ze Szczecina
    13:00 przyjazd, Alexanderplatz
    13:15 spacerek na Burgstraße 27
    13:30 obiadek, selfiki...

• Stanowisko Prezydenta RP jest kadencyjne, a więc tymczasowe.

• "Potrzymajcie mi sycery, to wam coś napiszę" powiada Kohelet.

• Drobna uwaga mnie najszła, jak ma się moc sprawczą, to się rekonstrukcję robi, jak się opowiada o rekonstrukcji, to sprawczości zabrakło.
    Ciekawe123 czy gorylem jest rozliczenie po przegranych wyborach, czy jednak sytuacja budżetu jest dramatyczna?

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Drobna uwaga mnie najszła, jak ma się moc sprawczą, to się rekonstrukcję robi, jak się opowiada o rekonstrukcji, to sprawczości zabrakło.
    Ciekawe123 czy gorylem jest rozliczenie po przegranych wyborach, czy jednak sytuacja budżetu jest dramatyczna?

Wczoraj mi mignął gdzieś nagłówek, że "na jesieni może zabraknąć na pensje dla lekarzy i nauczycieli", ale to samorządom zabraknie przecież. :)

• Czyli cicha prywatyzacja służby zdrowia. Cwanie.

• edytowano 10 July

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Czyli cicha prywatyzacja służby zdrowia. Cwanie.

Wbrew pozorom, prywatnym nie zależy na upadku Służby Zdrowia, tylko na jej złym działaniu. Czyli proste leczenia odpłatnie to prywatny przytuli, skomplikowane i przewlekłe to już nie. Pamiętajcie, że prywatne zakłady nie leczą, a dostarczają usługę medyczną.

Nie ma takiej choroby, której kosztowna kuracja nie mogłaby przedłużyć.

(cytat z pamięci z Latającego Cyrku Monthy Pythona).

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Czyli cicha prywatyzacja służby zdrowia. Cwanie.

Wbrew pozorom, prywatnym nie zależy na upadku Służby Zdrowia, tylko na jej złym działaniu. Czyli proste leczenia odpłatnie to prywatny przytuli, skomplikowane i przewlekłe to już nie. Pamiętajcie, że prywatne zakłady nie leczą, a dostarczają usługę medyczną.

Moją Mamę wyciągnął ze stanu poważnego prywatny lekarz, bo żaden w publicznej służbie tego nie potrafił.

• Eksport niemieckiego przemysłu do USA (największy odbiorca) właśnie spadł do najniższego poziomu od czasów pandemii, z dostawami do Kitaju też nie dzieje się dobrze, łagodnie mówiąc.

Może się zadziać...

• @MarianoX powiedział(a):
    Eksport niemieckiego przemysłu do USA (największy odbiorca) właśnie spadł do najniższego poziomu od czasów pandemii, z dostawami do Kitaju też nie dzieje się dobrze, łagodnie mówiąc.

Może się zadziać...

A jak sprzedaż farb akwarelowych?

• Hahahahahahaaahahahhah.

• @DawidWildstein

Słuchajcie, bo to BARDZO WAŻNE. Nawet ważniejsze, niż to, co się dzieje na zachodniej granicy.

Bo ci skrajni populiści, zdegenerowani kłamcy, NADAL POMPUJĄ NARRACJĘ O SFAŁSZOWANYCH WYBORACH.
    Robią to teraz już nie oficjalnie, bardziej po cichu, ale idzie pełną parą. Wciąż gardłują o konieczności przeliczenia głosów.

Nie robią już z tego tematów dnia, alw propaganda jest stała i gigantyczna. Idzie w to nadal Wyborcza, neoTVP i radio, Onet, Takt etc.
    Nadal trwa najgorsze szaleństwo na grupach trolli Giertycha.
    Wezwania do obalenia Prezydenta, czystki w polityce, rebelii, buntu, rokoszu etc.
    Nadal omawiane są strategie destabilizacji, bo tym są pomysły, jak zablokować objęcie urzędu przez Nawrockiego.

Teraz po prostu ukryli temat, ale nadal, całodobowo, piorą mózgi swoim odbiorcom.
    I czekają na dogodny moment.

Cel?
    Czysty chaos. Zamęt. Destrukcja. Niszczenie państwa. Dla samo niszczenia. Podział społeczny będący już formą cichej wojny domowej.
    Nasz kraj ma nie działać.

A po co to? Dla partii, dla swoich własnych interesów. Żeby przetrwać.

Trzeba nadal ich szaleństwo I cynizm pokazywać i o nim głośno mówić. To są zielone ludziki, realizujące zadania Kremla.
    Nie zapominajmy o tym.

Sprzeciw wobec tego szamba powinien łączyć każdego przyzwoitego człowieka, niezależnie od barw politycznych.
    9:28 AM · 9 lip 2025
    ·

• O jakie fajne facebook mi przypomniał.

• Doskonała diagnoza panie Matczak, oby tak dalej.

• Bez związku z postem Przemko:

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.