Skip to content

RIP

14567810»

Komentarz

• +

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• +++

• Ozzy Osbourne R. I. P.

• Waw! Ale modlitwa za niego byłaby bluźnierstwem.

• @los powiedział(a):
    Waw! Ale modlitwa za niego byłaby bluźnierstwem.

Brak mi kompetencji, by ocenić. Ale jeśli jednak - będzie ich sporo potrzebował.

• Narkoman i degenarat to pół biedy ale też propagator satanizmu i całej tej subkultury....

• Tutaj piszą jednak, że się modlił. Jakeś tam nawrócenie ponoć, co prawda w kościele heteryckim.
    https://opoka.org.pl/News/Swiat/2025/grzesznik-ktory-sie-modlil-ozzy-osbourne-i-jego-droga-od

A oprócz tego Hulk Hogan i:

• Czarny tydzień popkultury w rzeczy samej.

• +++

• Hulka szkoda

• @Smok_Eustachy powiedział(a):
    Hulka szkoda

A czego?
    Że popierał MAGA, Trumpa i jak tyn ów Rejtan porwał se koszulkie na spędzie Repsów?
    Czy, że nazwał murzyna, popychacza córki blondenki - "nigger"?
    Czy, że później przepraszał za to przez dwa lata (bo odcięli go od fruktów)?
    Czy, że okrzcił się u Babtystów na stare lata za namową trzeciej żony?

Pytam, bo nie wiem.

👣

🐾
    🐾

• +++

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• edytowano 30 July

Zmarł Mariusz "Kajtek" Janiak - perkusista zespołów SEDES, Program 3, Creation Jungle, Los Loveros, Serpent Beat, Heysel, Friktal, Zwłoki, Fak Ihr. Postać bez której trudno sobie wyobrazić muzykę we Wrocławiu.

Tutaj możemy go zobaczyć na archiwalnym zdjęciu, po prawej: ⬇️

• +

*

• ♰♰♰

Sedesa nie znałem.
    Muza spoko, ale żeby się tak nie wydzierał, przez co strasznie fałszuje, to utwór byłby ok.

Doczytałem, że powstali we wrocławskiej dzielnicy Krzyki, więc nazwa dzielni zobowiązuje, hehe.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Sedes_(zespół_muzyczny)

A czego komęty pod wszyskiemy widełkamy wyłączone?

Negatywne przeważały?

👣

🐾
    🐾

• Trzy akordy, darcie mordy, Mordechaju.
    O to w tym wszystkim chodzi

• @marniok powiedział(a):
    Narkoman i degenarat to pół biedy ale też propagator satanizmu i całej tej subkultury....

Have you ever thought about your soul / Can it be saved? / Or perhaps you think / That when you are dead / You just stay in your grave / Is God just a thought within your head / Or is he a part of you? / Is Christ just a name / That you read in the book / When you were in school? […]

Well, I have seen the truth / Yes, I’ve seen the light / And I’ve changed my ways / And I’ll be prepared / When you’re lonely and scared / At the end of our days

Could it be you’re afraid / Of what your friends might say / If they knew you believe in God above? / They should realise before they criticise / That God is the only way to love

—“After Forever” Black Sabbath (1971)

• edytowano 31 July

W kwestii zaś ogólnej, zaznaczę że w okolicach przełęczy dukielskiej widziałem tablicę informacyjną z instrukcją: "Śmierć wszelki nakaz nienawiści gładzi". Warto se tę maksymę uprzytomnić przed wejściem do tut. wywłątku.

• Pan Zagłoba w II tomie Potopu też się wypowiadał w podobnym duchu.

• Jest watek „Out” tam jest chyba przestrzeń do takich dywagacji.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.