Skip to content

Nie tyle zagadka, co...

2

Komentarz

• W kwietniu 20.. roku Henry Mancini Institute wręczył mu Hank Award, która stanowi wyróżnienie za wybitne zasługi dla amerykańskiej muzyki.

• Jedziemy dalej z obyczajówką:

W nieujawnionym romansie X spłodził dwoje dzieci, które prawnie nie miały ojca, ... (ur. 19..) i ... (ur. 19.), z ..., stewardesą. Kiedy [ta miłość życia] i X rozstali się w 19.. roku, [ta miłość życia] wniosła pozew o alimenty , a następnie pozwała go o oszustwo , osiągając ugodę w obu sprawach.

Na początku i w połowie lat 90. X był w związku z aktorką ... , z którą miał córkę ... (urodzoną w 19.. roku). X ożenił się po raz drugi w 19.. roku z prezenterką telewizyjną ... , która w tym samym roku urodziła im córkę .... Małżeństwo ... i X przetrwało do 20.. roku. Od tego czasu widywano go z innymi kobietami.

Rzecznicy, menedżerowie i agenci prasowi X od dawna zaprzeczają jakiejkolwiek wiedzy o jego życiu. X spotykał się z hostessą ... od 20.. roku aż do jej śmierci z powodu arytmii 18 lipca 20... roku, choć przed ogłoszeniem jej śmierci nie wypowiedział publicznie ani słowa o ich związku. Obecnie pozostaje w związku z nieznaną partnerką.

• Podczas narzeczeństwa miał romans, który zaowocował córką ... (urodzoną w 1954 roku)
    • X miał pierwsze dziecko, gdy był jeszcze w szkole średniej.

Ok, w szkole średniej było się od 15 do 21-ego roku życia.

Zakładając, że córka mogła być poczęta w 1953r. nawet przez 14- letniego X - znaczy, że X musiał się urodzić między 1939 (najpóźniej i to bardzo naciągane) a 1932 najwcześniej.
    Jeśli to było podczas narzeczeństwa to wątpię, żeby to był 14, 15, albo nawet 16 -latek, (chociaż teoretycznie nie wykluczone).

Zgaduję, że X urodził się między 1936 a 1939 rockiem.
    Jeśli jest Polakiem!
    Bo jak nie jest to kto wie ile lat się miało w innech krajach w szkole średniej. Choć 3 lata w te lub wew te można doliczać.
    (Np. w Kanadzie, teraz, być w szkole średniej znaczy że dzieci są w wieku od 14 do 18 ale kiedyś w latach 50-tych to who knows?, nie będę sprawdzał)

Teraz narzeczona: no musiała mieć przynajmniej te 16 lat 1953r. więc urodziła się około 1937. Dzisiej ma 88 lat. i jest instruktorką fitnessu?

👣

🐾
    🐾

• X był przez 2 lata burmistrzem.

• edytowano 27 August

@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):

Jeśli jest Polakiem!

Opuściłeś tip o Henry Mancini Institute.

• Grok mówi, że:

W USA szkoła średnia (high school) obejmuje uczniów w wieku od około 14 do 18 lat. Zazwyczaj trwa 4 lata i obejmuje klasy od 9 do 12:9th grade (freshman): 14–15 lat
    10th grade (sophomore): 15–16 lat
    11th grade (junior): 16–17 lat
    12th grade (senior): 17–18 lat

Wiek może się nieznacznie różnić w zależności od daty urodzenia ucznia i zasad danego stanu, ale to standardowy przedział.

• @trep powiedział(a):

@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):

Jeśli jest Polakiem!

Opuściłeś tip o Henry Mancini Institute.

Jak pisałem to cały wątek był jeszcze na pierwszej stronie.

Więc trzeba sprawdzić ile się miało lat w highschool w Ameryce w latach 50-tych.

👣

🐾
    🐾

• Edit; sprawdziłem: między 14 a 18 więc 13-latek mógł już mieć seks, żeby w high school mieć dziecko.
    Data urodzenia X: między 1936 a 1941

👣

🐾
    🐾

• John Williams?

• Pasuje do kogoś od Potusa, ale wiekowo za stary na dziś

• Podczas wywiadu do swojej jedynej autoryzowanej biografii X powiedział historykowi ..., że stracił dziewictwo z sąsiadką, gdy miał 14 lat. W wieku 19 lat X spotykał się z dwudziestokilkuletnią nauczycielką, która go prześladowała i groziła samobójstwem po tym, jak z nią zerwał. Rozmyślając o tym związku, X powiedział w 1987 roku tygodnikowi „Us Weekly” : „Po prostu nie zrozumiano, jak poważna była cała ta sprawa”.

X przyznał [historykowi], że jego podboje w tych latach były „liczne”, choć w książce nie wymieniono żadnego z nich z nazwy.

Dodam jeszcze, że odstęp między narodzinami pierwszego z opisywanych dzieci X i ostatniego z nich wynosi 42 lata a ostatnie dziecko urodziło się w 1996 roku.

Koniec obyczajówki.

Jeśli chodzi o poglądy polityczne X to kiedyś były to sympatie do partii republikańskiej. Kilkanaście lat temu powiedział jednak, że jest libertarianinem. Jest także zwolennikiem zrównania "małżeństw" zboków z normalnymi małżeństwami. Jest również za prawem do bezkarnego mordowania niewinnych ludzi.

• Ten stukot to nie perkusja tylko żołędzie spadają na blaszany dach szopy.

• X wystąpił u boku Nancy Reagan w reklamówce społecznej kampanii antynarkotykowej.

• Jak słusznie Rozum odgadł, jest to kompozytor muzyki filmowej. Wszystkie dzisiejsze kawałki pochodzą z filmów, które (założyłbym się) są znane 2/3 użytkowników forumna. Ten wczorajszy może mniejszemu odsetkowi, ale zapewne też wielu.

• loslos
    edytowano 28 August

Może dlatego, że ten pan nic nas nie obchodzi. Jest osiem miliardów ludzi na Ziemi, więc pewnie każde dziwactwo się znajdzie.

• edytowano 28 August

No dobra, zatem kończymy zabawę. X ma jeszcze inne pasje życiowe, a z 3 z nich jest nieco bardziej znany, niż z komponowania muzyki. 3/4 ludzi na ziemi brzmienie jego imienia (a właściwie zdrobnienia, którym się posługuje), bez żadnych dodatkowych danych, przywodzi na myśl właśnie jego.

• edytowano 28 August

@trep powiedział(a):
    X wystąpił u boku Nancy Reagan w reklamówce społecznej kampanii antynarkotykowej.

Klint Wschodniedrzewo

edit: ale data urodzenia się nie zgadza bo w 1954 miał 24 lata więc już dawno po high school.

👣

🐾
    🐾

• edytowano 28 August

Sorki, wrzucałem tylko dane z wikipedii.

Chodziło mi o pewien kontrast pomiędzy osobą, która ze względu na swoją twórczoś może być odbierana jako posiadająca poglądy konserwatywne a tymi danymi. Jak by nie było, jest to chyba najbardziej popularna osoba w historii kina - w szczególności, jeśli rozpatrzymy wszystkie pola działalności. Nie byle kto.

• Muzyka pochodziła z filmów:

1. nie pamiętam tytułu, ten z Pennem i Robbinsem
    2. ten ostry kawałek to American Sniper
    3. ten ostatni z Madison County
    4. a pozostały z 1MUSD baby.
  • Z nazwisk typowo filmowych kompozytorów współczesnych z pamięci wymienię jeszcze Badalamentiego i Zimmera, nie wiem, czy żyją. Jeśli żaden z nich ani wcześniej wymieniony Williams, to zabawę odpuszczam.
    Waxman i Herrmann wiadomo już od dawna nie żyją.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    Z nazwisk typowo filmowych kompozytorów współczesnych z pamięci wymienię jeszcze Badalamentiego i Zimmera, nie wiem, czy żyją. Jeśli żaden z nich ani wcześniej wymieniony Williams, to zabawę odpuszczam.
    Waxman i Herrmann wiadomo już od dawna nie żyją.

Mordechlaj już odpisał.

• Klint był burmistrzem w Orange CA, więc wiadomka, ale z muzyką go nie kojarzyłam.
    A to zdolna bestia i płodny na wielu polach :-)

• @trep powiedział(a):
    Sorki, wrzucałem tylko dane z wikipedii.

Chodziło mi o pewien kontrast pomiędzy osobą, która ze względu na swoją twórczoś może być odbierana jako posiadająca poglądy konserwatywne a tymi danymi. Jak by nie było, jest to chyba najbardziej popularna osoba w historii kina - w szczególności, jeśli rozpatrzymy wszystkie pola działalności. Nie byle kto.

Ok, potem doczytałem ostatnie wpisy.
    Więc: ja tam może za dużo filmów Eastwooda nie wiedziałem, gdyż
    1. Żona nie lubi gościa,
    2. Ja nie jestem aż takim fanem, żeby oglądać samemu (są inne rzeczy, które oglądam z założenia bez Żony, np. filmy po francusku, analizy muzyki klasycznej, no i forumek, więc trzeba zrobić jakąś selekcję)

..więc mogę nie być ekspertem. Ale ja tam poglądów konserwatywnych nie widzę. "Bez przebaczenia" - jeśli film w ogóle ma jakiś przekaz, to anarchistyczny, że należy robić lincze, jak państwo zbyt słabo karze. "Rzeka tajemnic", kryminał że specyficznym klimatem, a przekaz jaki? Jakiś mętny.

Konserwarywne to są dla porownania filmy Gibsona. Dobra, może u Eastwooda nie ma transów, obowiązkowego "czarnego LGBT+" itd., ale kiedyś w ogóle tego nie było w filmach, a taki przekaz by spokojnie przeszedł w standardowym hollywoodzkim filmie.
    Facet uchodził za "konserwatywnego" raczej z uwagi na polityczne zaangażowanie, a sam "konserwatyzm" to u niego głównie niskie podatki i wolne spluwy, czyli historycznie koniki raczej klasycznych liberałów.

• Twórczość Clinta uwielbiałam, uwielbiam i niemal na pewno będę uwielbiała.
    Określanie go mianem kompozytor uważam za nadużycie.

• Chodziło o zrobienie z nas balona.

• No przecież gdybym napisał "aktor, reżyser i producent" to jakbym pytał o rok bitwy pod Grunwaldem. Forum jest na tyle mądre, że nie może zbyt łatwych zagadek dostawać.

.więc mogę nie być ekspertem. Ale ja tam poglądów konserwatywnych nie widzę. "Bez przebaczenia" - jeśli film w ogóle ma jakiś przekaz, to anarchistyczny, że należy robić lincze, jak państwo zbyt słabo karze. "Rzeka tajemnic", kryminał że specyficznym klimatem, a przekaz jaki? Jakiś mętny.

Ja się zgadzam. Do tego 1MUSD Baby z eutanazją. A Rzeka tajemnic jest okropna. Odrzuca mnie, ilekroć mi on na umysł przyjdzie.

Jednak Gran Torino jak najbardziej jest konserwatywny, ale wręcz katolicki. I propolski, co nie bez znaczenia.

• Na tej samej zasadzie można by nazwać kompozytorem Chaplina, też nikt by nie zgadł.
    (Btw, piosenka Smile jest piękna.)

• Jego młodszy syn, grający młodego chłopaka terroryzowanego przez czarnych na randce z żółtą, też robi coraz większą karierę. Widziałem go już w kilku głównych rolach (co prawda nie były to wybitne filmy). Skąd ja znam tę twarz? Sprawdziłem nazwisko aktora i się okazało.

A starszy też tworzył muzykę filmową. Na filmwebie Clintowi przypisany jest jakiś film syna.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.