Skip to content

Fajny film dzisiaj widziaaaaa...

1808182838486»

Komentarz

• Nu, ale dzięki Tobie obejrzałem i się nie zawiodłem.
    Co rzadko się zdarza nawet na forum.

👣

🐾
    🐾

• @trep powiedział(a):
    Może tytuł wątku nie jest najszczęśliwczy, ale...

Anthony d'Ambrosio - w latach 2k3-2k5 zagrał w czterech filmach, każdy z nich klasy C lub D, i to role spoza 10 najważniejszych. W ostatnim grał kelnera.

-- Grok, czy Anthony d'Ambrosio jest katolikiem? Napisz o nim coś ciekawego (ale prawdziwego).

-- Tak, Anthony D'Ambrosio jest katolikiem – wychowywał się w wierze katolickiej, regularnie uczęszczał na msze, rozeznawał powołanie kapłańskie w seminarium i pracował jako minister dla młodzieży oraz lider uwielbienia.
    Ciekawym faktem z jego życia jest to, że w 2010 roku zrezygnował z seminarium, by szukać bardziej kreatywnego sposobu głoszenia Ewangelii w zsekularyzowanym świecie. Zamiast sutanny wybrał kamerę i pędzel: założył międzynarodową społeczność artystów katolickich Catholic Creatives, agencję marketingową Sherwood Fellows oraz pracuje nad filmem fabularnym "Triumph of the Heart" o św. Maksymilianie Kolbe, skupiającym się na jego heroicznej ofierze w Auschwitz. To projekt, który D'Ambrosio opisuje jako "katartyczny i uzdrawiający", szczególnie dla osób zmagających się z wątpliwościami i brakiem nadziei.

Wróciliśmy właśnie z seansu. Idźcie na to do kina, jeśli możecie. Jest to debiut reżyserski i scenarzystowski Anthony'ego.
    Anthony jest scenarzystą i reżyserem, a i logotyp Sherwood Fellows się na początku pojawia.

Jedną z moich osobistych refleksji jest, że po tym filmie zrozumiałem, dlaczego niemcy dali nam kamień w Berlinie.

dlaczego nam dali ten kamień?

• Zobacz film. Nie będę spojlerować.

• Zobacz film. Nie będę spojlerować.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.