Skip to content

Donald Trump

1909192939496»

Komentarz

• edytowano 19 September

A to można mieć większą demencję od Bidena? Trump to dziadek, to że coś czasem chlapnie to trzeba przyjąć z góry

• @janosik powiedział(a):
    A to można mieć większą demencję od Bidena? Trump to dziadek, to że coś czasem chlapnie to trzeba przyjąć z góry

• ...to wygląda jak przemyślana taktyka, gadam co mi ślina na język przyniesie, dezorientuję i działam wg planu

• @los powiedział(a):
    Ci co żyją w katedrach słów, z Trumpem mają ten problem, że gada zwykle głupio, ale robi już nie tak głupio. Odwrotnie jak większość ludzi.

Ja się ładnie nabrałem, słuchałem przemówienia na żywo po wygranej i nie mogłem wyjść ze zdumienia, że gada głupoty jak Komorowski. Trzeba było sobie wtedy przypomnieć, że przecież Komorowski to niebezpieczny gracz, który potrafił zlecić WSI inwigilację Szeremietiewa albo załatwić Farmusowi desant UOP na promie.

• Prorokiem nie jestem, ale przewidywać czasami potrafię: Trump z NATO nie wyjdzie, ale Vance już tak.

• Żeby przewidzenie było pełne, proszę podać datę tego wydarzenia, może być w jakimś rozsądnym przybliżeniu.

• Numery lotto na jutro też poproszę.

• edytowano 20 September

Po kolejnych wyborach prezydenckich w USA jakie Vance wygra. Chyba, że Trump przekręci się w czasie kadencji to wyborów nie będzie trzeba.

• czyli najpóźniej w 2028. OK zapamiętam

• Ale serio?

• @W_Nieszczególny powiedział(a):
    czyli najpóźniej w 2028. OK zapamiętam

Nie nie, napisał "po kolejnych wyborach jakie Vance wygra", najpierw musi wygrać.

• @trep powiedział(a):
    Ale serio?

W sensie, że Vance Europę darzy głęboką niechęcią i prawdopodobnie może spuścić cały kontynent po brzytwie? Tak, serio. Po lewej stronie zaświeciło im to w oczy i jest niezła panika (niebezzasadna). Dlatego lepiej aby jednak on prezydentem nie został. Mimo wszystko wyżej cenię Polskę i Polaków niż to czy w USA zwycięży "wołk" czy nie.

• Pytałem, czy serio cię tak poważnie traktują, żeby twoje prognozy pamiętać przez 3 lata.

• Pisałem, żeby nie wyciągać szczupaka ze stawu

• @trep powiedział(a):
    Pytałem, czy serio cię tak poważnie traktują, żeby twoje prognozy pamiętać przez 3 lata.

Cóż szkodzi obiecać

• Jeśli już to zakładzik, z wpłaceniem stawki zakładu w momencie zawarcia. A tak... Bierzemy poważnie już nawet nie tyle trolling co propagandę.

• edytowano 20 September

@W_Nieszczególny powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    Pytałem, czy serio cię tak poważnie traktują, żeby twoje prognozy pamiętać przez 3 lata.

Cóż szkodzi obiecać

USA już obiecało że wycofa wojska z Europy z powodu że pivot na Pacyfik. Pivotu póki co ani widu ani słychu, a nawet ostatnio USA odmówiło wsparcia wojskowego dla Tajwanu (gest dobrej woli przed rozmowami z Chinami, bez znaczenia), wojska w Europie stoją, w Polsce ma być nawet więcej - prawdą za to jest że się Europejczycy obsrali na wieść że USA nie będzie ich już za darmo bronić.

Ja bym nawet ze strony polskiej potrolował trochę szkopów, sugerując przy jakiejś okazji że jak Rosja zaatakuje Polskę to się dogadamy z ruskimi i pomożemy im przerzucić ruskie czołgi do Niemiec, że drugi raz sami nie będziemy ratować tym fiutom kontynentu przed kacapem.

• @Przemko powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Cóż szkodzi obiecać

USA już obiecało że wycofa wojska z Europy z powodu że pivot na Pacyfik. Pivotu póki co ani widu ani słychu, a nawet ostatnio USA odmówiło wsparcia wojskowego dla Tajwanu (gest dobrej woli przed rozmowami z Chinami, bez znaczenia), wojska w Europie stoją, w Polsce ma być nawet więcej - prawdą za to jest że się Europejczycy obsrali na wieść że USA nie będzie ich już za darmo bronić.

Ja bym nawet ze strony polskiej potrolował trochę szkopów, sugerując przy jakiejś okazji że jak Rosja zaatakuje Polskę to się dogadamy z ruskimi i pomożemy im przerzucić ruskie czołgi do Niemiec, że drugi raz sami nie będziemy ratować tym fiutom kontynentu przed kacapem.

wybudowaliśmy dobre drogi to przydadzą się do szybszej inwazji na enerdówek :D

• a znad Łaby to już całkiem blisko do Zatoki Biskajskiej, a jak się stepowy kałmuk astrachanski rozpędzi to i do Lizbony

• edytowano 11:41

@janosik powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Cóż szkodzi obiecać

wybudowaliśmy dobre drogi to przydadzą się do szybszej inwazji na enerdówek :D

A2, Autostrada Wolności. :D

• edytowano 14:47

Trump właśnie gada o powrocie do Afganistanu. Jak się źle wyśpi to jutro wycofa się z NATO albo każe zbombardować Chicago. Ewentualnie Moskwę.

• odgania się w ten sposób od żądań afgańskich wsparcia dla reemigrantów - Afgańczyków wydalanych teraz z Pakistanu i Iranu.

• @KazioToJa powiedział(a):
    odgania się w ten sposób od żądań afgańskich wsparcia dla reemigrantów - Afgańczyków wydalanych teraz z Pakistanu i Iranu.

Niby wszyscy wiedzą że gada różne rzeczy a jednak raz przywiązywana jest bardzo duża waga do tego co mówi a raz - wręcz przeciwnie.

• @KazioToJa powiedział(a):
    odgania się w ten sposób od żądań afgańskich wsparcia dla reemigrantów - Afgańczyków wydalanych teraz z Pakistanu i Iranu.

Jakiego wsparcia dla reemigrantów w Afganie? Przecież oni są uznawani za zdrajców i wrogów przez Taliban rządzący Afganem i będą na raty eksterminowani przez tych turbanowych ekstremistów

• @Eden powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):

Jakiego wsparcia dla reemigrantów w Afganie? Przecież oni są uznawani za zdrajców i wrogów przez Taliban rządzący Afganem i będą na raty eksterminowani przez tych turbanowych ekstremistów

na razie apelują do międzynarodowej społeczności o pomoc

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.