Skip to content

Dobre wieści spoza Agory na jesienne wieczory

15678911»

Komentarz

• Szybko. U nas dopiero wczoraj było zebranie na ten temat.
    Jeśli chodzi o moich synów, to 100% wypisanych.

• @Inż powiedział(a):
    Szybko. U nas dopiero wczoraj było zebranie na ten temat.
    Jeśli chodzi o moich synów, to 100% wypisanych.

Te lekcje mają opinię propagandy, więc żaden młody człowiek jak ma wybór nie wybierze pozostania dłużej w szkole na czymś takim, elementarne.

• edytowano 5 September

Ministressa Nowacka jako twarz turbacji mas nie dowiozła?

• No właśnie, jedna z najbardziej niepopularnych ministrów, która już się skompromitowała zakazem prac domowych. Co mogło pójść nie tak :D

• @MarianoX powiedział(a):
    Ministressa Nowacka jako twarz turbacji mas nie dowiozła?

W sumie fajna porażka wizerunkowa. Miala być wyzwolona sexy walka z tłustymi klechami, a na końcu zostały same w klasie podstarzałe komunistki z nienanizanymi kondomami.

• Dejdusia dzisiaj u fryzjera. Rozmowa o nowym przedmiocie. Dejdusia relacjonuje, że u wnusi 100% wypisane.
    Kobita: No, ja mojego chyba nie wypiszę. Nie można być takim zacofanym.
    Dejdusia: Ale żeby przyszedł z chłopem to by pani nie chciała?
    Kobita po zastanowieniu: Ano, nie.

• Oczywiście nie wiem czy to prawda, ale ładne widoki z okna, to wkleję.

• Paaanie w Polsce to jeszcze tydzień temu prawie nikt o Kirku nie słyszał.
    Stronka na łajzie powstała dopiero 11-ego.

👣

🐾
    🐾

• nasze dzieciaki wiedziały i słuchały

• @trep powiedział(a):
    Oczywiście nie wiem czy to prawda, ale ładne widoki z okna, to wkleję.

Internety mówią nie tylko, że to prawda, ale pokazują jeszcze lepsze zdjęcia panny Lexi.

• Zamiast na powyższego tłita przypadkowo klikłem na Kobiety Prawicy.
    https://x.com/KobietyPrawicy

Mimo, że kąta nie mam ale co zobaczyłem to moje, hehe.
    Tam to dopiero są cuda - niewidy!
    Jakie piękne dziewczyny!

Polecam!

👣

🐾
    🐾

• "Polskie sądy coraz częściej sięgają po konfiskatę samochodów pijanych kierowców. Jak podaje RMF FM, od momentu wprowadzenia nowych przepisów, czyli w ciągu półtora roku, zapadły już decyzje o odebraniu blisko 10 tysięcy pojazdów. Najdroższy z nich to Hyundai Tucson wyceniony na 130 tysięcy złotych.

Według danych z września policja zatrzymała łącznie około 11,6 tysiąca aut, a większość spraw ma już prawomocne rozstrzygnięcia. W ponad 2,5 tysiąca przypadków sądy zdecydowały, że kierowcy muszą zapłacić równowartość przejętego pojazdu. Wśród skonfiskowanych maszyn znalazły się nie tylko osobówki, ale też ciągniki – były tam m.in. Skoda Kodiaq za 80 tys. zł czy BMW serii 3 warte 70 tys. zł."

• Ale że radar wypatrzył...

• @Brzost powiedział(a):
    Wczoraj na A4 dwa razy kazali mi dmuchać bo nie wierzyli że jestem trzeźwy. Ale do tego się przyzwyczaiłem, że tak nieufnie reagują na trądzik różowaty, tzw. "nos pijaka" ;-)

Znajoma raz jechała i wyprzedził ją ktoś kto gnał jak wariat. Mknął jak torpeda. Policja chyba to jakoś przeoczyła i ją zatrzymała.
    Ona do tego policjanta: " Proszę Pana, czy Pan zwariował? Nie widział Pan co się stało? Proszę gonić tego pirata drogowego! Złapał Pan niewłaściwą osobę."
    Na co ten policjant miał się cały zaczerwienić i powiedzieć: "Tak?! NO TO W TAKIM RAZIE BĘDZIESZ DMUCHAĆ!!!"

• @posix powiedział(a):

@Brzost powiedział(a):
    Wczoraj na A4 dwa razy kazali mi dmuchać bo nie wierzyli że jestem trzeźwy. Ale do tego się przyzwyczaiłem, że tak nieufnie reagują na trądzik różowaty, tzw. "nos pijaka" ;-)

Znajoma raz jechała i wyprzedził ją ktoś kto gnał jak wariat. Mknął jak torpeda. Policja chyba to jakoś przeoczyła i ją zatrzymała.
    Ona do tego policjanta: " Proszę Pana, czy Pan zwariował? Nie widział Pan co się stało? Proszę gonić tego pirata drogowego! Złapał Pan niewłaściwą osobę."
    Na co ten policjant miał się cały zaczerwienić i powiedzieć: "Tak?! NO TO W TAKIM RAZIE BĘDZIESZ DMUCHAĆ!!!"

Gonić? Żeby stwarzać zagrożenie na drodze!?

• edytowano 24 September

Ja wielokrotnie byłam zatrzymywana do kontroli trzeźwości w niedziele w na obrzeżach Krakowa. Jeździłam biegać do Puszczy Niepołomickiej rano.
    Raz zapytałam panów policjantów co sprawia te kontrole, kolor samochodu , moja uroda plamy na słońcu czy cuś. Panowie odpowiedzieli, ze jest to droga alternatywna, wioskowa pozwalająca ominąć A4 i DK94 często wybierana przez „wczorajszych” wracających z imprez albo sklinowanych. Ja zaś jadąc niespiesznie i przepisowo trzymając się 30km/h dając kierunkowskaz przy zjeździe w podporządkowaną , w którą nie trzeba skręcać jadę przesadnie wolno i przepisowo jak ww. Dodali ze jak widzieli po zatrzymaniu psa przypiętego pasami to wiedzieli, ze „pudło”. Taka sytuacja.

• @Przemko powiedział(a):

@Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    Ja wielokrotnie byłam zatrzymywana do kontroli trzeźwości w niedziele w na obrzeżach Krakowa. Jeździłam biegać do Puszczy Niepołomickiej rano w niedzielę.
    Raz zapytałam panów policjantów co sprawia te kontrole, kolor samochodu , moja uroda plamy na słońcu czy cuś. Panowie odpowiedzieli, ze jest to droga alternatywna, wioskowa pozwalająca ominąć A4 i DK94 często wybierana przez „wczorajszych” wracających z imprez albo sklinowanych. Ja zaś jadąc niespiesznie i przepisowo trzymając się 30km/h dając kierunkowskaz przy zjeździe w podporządkowaną , w którą nie trzeba skręcać jadę przesadnie wolno i przepisowo jak ww. Dodali ze jak widzieli po zatrzymaniu psa przypiętego pasami to wiedzieli, ze „pudło”. Taka sytuacja.

A tymczasem w Warszawie wczoraj zatrzymano drugi raz w ciągu tygodniu pijaną panią radcę prawną, z tym że za drugim razem już dała dyla z miejsca. :)

I tak trzeba żyć.

• Teraz czas żeby "donald się wściekł"

• Bardzo przyjemna lektura.
    Jeszcze tylko brakowało tam uroczystego "unieważnienia tego głosowania"

• "No teraz to już naprawdę mamy zamach stanu - Prezydent zamachnął się na Konstytucję wykorzystując prerogatywy które Prezydentowi daje Konstytucja"

https://www.facebook.com/share/v/1Tbph2o3MT/

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.