Skip to content

Wybory 2027

«1

Komentarz

• Są również Koledzy z mojego (warszawskiego) Oddziału Polskiego Towarzystwa Leśnego https://www.facebook.com/szymanski.gps/

• Wklejam opinię i przepowiednię Wielguckiego, zobaczymy jak to się zestarzeje. Mówi, że Kaczyński gra w tej chwili już tylko na siebie, na utrzymanie władzy w partii.

• i dlatego tłumaczy w krótkim wstępnym wystąpieniu czemu lepszym sojusznikiem dla Polski jest USA?

• Zdaje się że Tusk z. menażerią chce wykorzystać działanie metody D'Hondta i pójść do wyborów jak najszerszym frontem.

• Obleśne typy.

• Przecież oni już startowali razem i to od 2019 r., zmienia się tylko to, że teraz jako partia, a nie koalicja - w skrócie, że Szlapka i Nowacka nie będą już mieli własnej kasy.

• @Przemko powiedział(a):
    Konwencja PiS, jest nasz kolega Lodowski.

https://www.facebook.com/pisorgpl/videos/832129295988573/

Zembaczyński powiedział, że to konwersja PiS.

A co na konwencję PiS onuce?

• Nożyce Golicyna

• Tak, bo mają (Szwajcaria i Holandia) kilka razy mniej mieszkańców... A Japonia od wielu lat jest gospodarczo cieniem samej siebie sprzed lat.

• W Japonii jest duża stagnacja, siła nabywcza zwykłych Japończyków mocna spadła, nie dziwne że jest spory zamęt na scenie politycznej

• Spęłniła się prognoza Wałęsy z r 1981.

• Ale to nie my przegoniliśmy Japonię tylko Japonia nas przegoniła. Na wstecznym.

• @Wielen powiedział(a):
    Spęłniła się prognoza Wałęsy z r 1981.

Ależ skąd? Nawet Lech Bolesław nie mógł przewidzieć, że przez jednego Szwaba zaczniemy doganiać Koreę

• On nie powiedział że przegonimy, tylko że zostaniemy drugą Japonią. Poważnie mówiąc, ja nie mogę wyjść ze zdumienia, że mamy standard życia nie gorszy niż w Grecji czy Portugalii (i to mimo okresowych rządów folksdojcza). U schyłku komuny to było nie do pomyślenia.

• A mamy? /macie/?

👣

🐾
    🐾

• Mamy.

• Na poziomie kraju bez watpienia tak. Pomyszkowalem po greckiej prowincji i stwierdzam, ze są za nami pod wzgledem dostatku i wygody zycia.

• edytowano 27 October

@Wielen powiedział(a):
    Spęłniła się prognoza Wałęsy z r 1981.

@los powiedział(a)
    Ale to nie my przegoniliśmy Japonię tylko Japonia nas przegoniła. Na wstecznym.

Główną przyczyną jest rozwój gospodarczy Kitaju.

W branżach technologicznych tam gdzie spadł udział w globalnym rynku producentów japońskich (telefony komórkowe, komputery, RTV, maszyny i elektronarzędzia itp., ) tam wzrósł udział chińskich.

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    A mamy? /macie/?

Jeśli zastanawia się kolega nad powrotem, to już przystępujemy do wypieku chleba i udajemy się do Wieliczki po sól.

• @los powiedział(a):

@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    A mamy? /macie/?

Jeśli zastanawia się kolega nad powrotem, to już przystępujemy do wypieku chleba i udajemy się do Wieliczki po sól.

A po czerwony dywan do Kowar

• A po czerwony dywan do Kowar". Tu może być kłopot

• Robimy nie gadamy!

• @los powiedział(a):
    Ale to nie my przegoniliśmy Japonię tylko Japonia nas przegoniła. Na wstecznym.

Nie ma co umniejszać polskiego skoku rozwojowego. Tym tokiem rozumowania myśmy wystartowali 50 lat później.

• No dobrze. Obopólnym wysiłkiem.

• Niegdyś na koloniach dziecięcych i młodzieżowych grywało się w karty w pewne gry towarzyskie.

I patrz Pan - "Historyczny Upadek Japonii" właśnie następuje, i "po Makale" też jest (odkąd Kitajce przejęli).

• Przez ostatnie 30 lat Polska miała drugi wzrost gospodarczy po Chinach. Przez ten czas ścignęła kilka krajów.

W Japonii nigdy nie byłem. W Europie ledwie w kilku, kilkunastu krajach i to też nie w stricte w ostatnich latach, ale wydaje mi się, że Polska jest najlepszym miejscem do życia.

• Trochę mnie brzydzą wyborcy PO.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.