Wklejam opinię i przepowiednię Wielguckiego, zobaczymy jak to się zestarzeje. Mówi, że Kaczyński gra w tej chwili już tylko na siebie, na utrzymanie władzy w partii.
Przecież oni już startowali razem i to od 2019 r., zmienia się tylko to, że teraz jako partia, a nie koalicja - w skrócie, że Szlapka i Nowacka nie będą już mieli własnej kasy.
On nie powiedział że przegonimy, tylko że zostaniemy drugą Japonią. Poważnie mówiąc, ja nie mogę wyjść ze zdumienia, że mamy standard życia nie gorszy niż w Grecji czy Portugalii (i to mimo okresowych rządów folksdojcza). U schyłku komuny to było nie do pomyślenia.
@Wielen powiedział(a):
Spęłniła się prognoza Wałęsy z r 1981.
@los powiedział(a)
Ale to nie my przegoniliśmy Japonię tylko Japonia nas przegoniła. Na wstecznym.
Główną przyczyną jest rozwój gospodarczy Kitaju.
W branżach technologicznych tam gdzie spadł udział w globalnym rynku producentów japońskich (telefony komórkowe, komputery, RTV, maszyny i elektronarzędzia itp., ) tam wzrósł udział chińskich.
Przez ostatnie 30 lat Polska miała drugi wzrost gospodarczy po Chinach. Przez ten czas ścignęła kilka krajów.
W Japonii nigdy nie byłem. W Europie ledwie w kilku, kilkunastu krajach i to też nie w stricte w ostatnich latach, ale wydaje mi się, że Polska jest najlepszym miejscem do życia.
Komentarz
Są również Koledzy z mojego (warszawskiego) Oddziału Polskiego Towarzystwa Leśnego https://www.facebook.com/szymanski.gps/
Wklejam opinię i przepowiednię Wielguckiego, zobaczymy jak to się zestarzeje. Mówi, że Kaczyński gra w tej chwili już tylko na siebie, na utrzymanie władzy w partii.
i dlatego tłumaczy w krótkim wstępnym wystąpieniu czemu lepszym sojusznikiem dla Polski jest USA?
Zdaje się że Tusk z. menażerią chce wykorzystać działanie metody D'Hondta i pójść do wyborów jak najszerszym frontem.
Obleśne typy.
Przecież oni już startowali razem i to od 2019 r., zmienia się tylko to, że teraz jako partia, a nie koalicja - w skrócie, że Szlapka i Nowacka nie będą już mieli własnej kasy.
Zembaczyński powiedział, że to konwersja PiS.
A co na konwencję PiS onuce?
Nożyce Golicyna
Tak, bo mają (Szwajcaria i Holandia) kilka razy mniej mieszkańców... A Japonia od wielu lat jest gospodarczo cieniem samej siebie sprzed lat.
W Japonii jest duża stagnacja, siła nabywcza zwykłych Japończyków mocna spadła, nie dziwne że jest spory zamęt na scenie politycznej
Spęłniła się prognoza Wałęsy z r 1981.
Ale to nie my przegoniliśmy Japonię tylko Japonia nas przegoniła. Na wstecznym.
Ależ skąd? Nawet Lech Bolesław nie mógł przewidzieć, że przez jednego Szwaba zaczniemy doganiać Koreę
On nie powiedział że przegonimy, tylko że zostaniemy drugą Japonią. Poważnie mówiąc, ja nie mogę wyjść ze zdumienia, że mamy standard życia nie gorszy niż w Grecji czy Portugalii (i to mimo okresowych rządów folksdojcza). U schyłku komuny to było nie do pomyślenia.
A mamy? /macie/?
👣
🐾
🐾
Mamy.
Na poziomie kraju bez watpienia tak. Pomyszkowalem po greckiej prowincji i stwierdzam, ze są za nami pod wzgledem dostatku i wygody zycia.
Główną przyczyną jest rozwój gospodarczy Kitaju.
W branżach technologicznych tam gdzie spadł udział w globalnym rynku producentów japońskich (telefony komórkowe, komputery, RTV, maszyny i elektronarzędzia itp., ) tam wzrósł udział chińskich.
Jeśli zastanawia się kolega nad powrotem, to już przystępujemy do wypieku chleba i udajemy się do Wieliczki po sól.
A po czerwony dywan do Kowar
A po czerwony dywan do Kowar". Tu może być kłopot
Robimy nie gadamy!
Nie ma co umniejszać polskiego skoku rozwojowego. Tym tokiem rozumowania myśmy wystartowali 50 lat później.
No dobrze. Obopólnym wysiłkiem.
Niegdyś na koloniach dziecięcych i młodzieżowych grywało się w karty w pewne gry towarzyskie.
I patrz Pan - "Historyczny Upadek Japonii" właśnie następuje, i "po Makale" też jest (odkąd Kitajce przejęli).
Przez ostatnie 30 lat Polska miała drugi wzrost gospodarczy po Chinach. Przez ten czas ścignęła kilka krajów.
W Japonii nigdy nie byłem. W Europie ledwie w kilku, kilkunastu krajach i to też nie w stricte w ostatnich latach, ale wydaje mi się, że Polska jest najlepszym miejscem do życia.
Trochę mnie brzydzą wyborcy PO.