Wspaniałe, śmierć frajerom! A tych fliperów opodatkować.
Czyli rozumiem, że biznes tiktokowego flipera polega na tym, że on sprzedaje mieszkania ("pewna inwestycja") na zadatek, w razie wtopy odbierze sobie to mieszkanie, zatrzyma zadatek i jeszcze skasował od frajera prowizję.
Ale gdyby to on nie chciał sprzedać, to powinien zwrócić dwukrotność zadatku.
Handel nieruchomościami jest opodatkowany, samego pcc jest 2%, jak nie podlegają pod pcc to zazwyczaj podlegają pod VAT itd. Sam dochód z handlu też jest przecież opodatkowany pitem.
@los powiedział(a):
Zgadza się, tylko podpisy zamieniono.
Ja kiedyś doszedłem do wniosku, że stereotypowy, negatywny obraz polskich partii jest całkiem prawdziwy. Jedni kradną / wyprowadzają na siebie kasę, ale sprawnie rządzą, unowocześniają kraj, więc dla wszystkich coś skapnie. Drudzy zajmują się tylko rozliczeniami przeciwników.
... tyle że większość na odwrót desygnaty przypisuje do opisów.
Komentarz
...mniejszość niemiecka jest bardziej politycznie zmobilizowana od mniejszości polskiej
jaki piękny gest całkowicie zapomniany - granie na nosie. Figi to już nawet taki dziaders jak Tusk nie robi.
Wspaniałe, śmierć frajerom! A tych fliperów opodatkować.
Czyli rozumiem, że biznes tiktokowego flipera polega na tym, że on sprzedaje mieszkania ("pewna inwestycja") na zadatek, w razie wtopy odbierze sobie to mieszkanie, zatrzyma zadatek i jeszcze skasował od frajera prowizję.
Ale gdyby to on nie chciał sprzedać, to powinien zwrócić dwukrotność zadatku.
Handel nieruchomościami jest opodatkowany, samego pcc jest 2%, jak nie podlegają pod pcc to zazwyczaj podlegają pod VAT itd. Sam dochód z handlu też jest przecież opodatkowany pitem.
Stosując logikę Tuska - powinien rządzić 1/3 kadencji i ani dnia dłużej.
Społeczniaki!

Sawka to nazwisko z GW? W dobrych czasach przysługiwała mu jajecznica dla wybitnych dziennikarzy?
Życie czasem samo pisze memy
Budyń zbiera takie skarby, prowadzi cykl "polecam infografikę".
Zgadza się, tylko podpisy zamieniono.
Ja kiedyś doszedłem do wniosku, że stereotypowy, negatywny obraz polskich partii jest całkiem prawdziwy. Jedni kradną / wyprowadzają na siebie kasę, ale sprawnie rządzą, unowocześniają kraj, więc dla wszystkich coś skapnie. Drudzy zajmują się tylko rozliczeniami przeciwników.
... tyle że większość na odwrót desygnaty przypisuje do opisów.
U nas jest jednak tak, że kradną (więcej niż drobne - na dużą skalę) akurat ci co rozliczają.