Skip to content

Wybory, wybory i po wyborach - 2025

1333435363739»

Komentarz

• Hmmm, aż się prosi o formatkę do wpisów.
    tabula-zraza

• Czy Ziobro uciekł na Węgry?

• Sam zainteresowany twierdzi, że nie. A powinien, ponieważ 55,3 % jego rodaków uważa, iż należy go uśmiercić.
    Rzepa:
    „Czy Zbigniew Ziobro, w związku z zarzutami stawianymi mu przez prokuraturę ws. Funduszu Sprawiedliwości, powinien trafić do aresztu?
    „Tak” odpowiedziało 55,3 proc. badanych.
    Odpowiedzi „nie” udzieliło 18,2 proc. respondentów.
    Zdania w tej sprawie nie ma 19,1 proc. ankietowanych. 
    O sprawie nie słyszało 7,4 proc. uczestników sondażu. 
    – Aresztowanie Zbigniewa Ziobry za słuszne uważa blisko sześciu na dziesięciu (59 proc.) badanych w wieku od 25 do 34 lat, nieco częściej taką opinię podzielają osoby z wyższym wykształceniem (61 proc.) oraz ci, których dochód oscyluje między 5001 zł a 7000 zł netto (63 proc.). W zdecydowanie większym stopniu niż ogół respondentów aresztowanie poparliby respondenci z miast liczących od 200 tys. do 499 tys. mieszkańców (75 proc.) – komentuje wyniki badania Justyna Sobczak, senior project manager w SW Research.

Badanie zostało przeprowadzone przez agencję badawczą SW Research wśród użytkowników panelu on-line SW Panel w dniach 28-29 października 2025 r. Analizą objęto grupę 800 internautów powyżej 18. roku życia. Próba została dobrana w sposób losowo-kwotowy. Struktura próby została skorygowana przy użyciu wagi analitycznej tak, by odpowiadała strukturze Polaków powyżej 18. roku życia pod względem kluczowych cech związanych z przedmiotem badania. Przy konstrukcji wagi uwzględniono zmienne społeczno-demograficzne”. 

• I ja mam ich żywić? Niedoczekanie.

• @los powiedział(a):
    I ja mam ich żywić? Niedoczekanie.

Wszyscy ich żywimy chcąc niechcąc, przecież te sondaże są coraz bardziej odzwierciedleniem struktury klasowej ludożerki bugodrzańskiej i pogłębiających się różnic społecznych

• @los ma rację. Jedyne wyjście, to obić mordę w ciemnej bramie temu Reserczowi.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.