Skip to content

ChatGPT

1383940414244»

Komentarz

• Oryginał też cieszył publikę przez prawie sto lat

• Ciekawostka (ile maszynie Kempelena brakuje do AGI): https://arcprize.org/leaderboard

• ...a ta AGI to nie mit?

• edytowano 19 November

AGI jest jak najbardziej real. W takim postępie może być za 5 lat.
    Narazie ASI to mit ale dajta jej troszki caszu.
    Dzięki Bogu mnie już tutej nie będzie.
    Ament.

👣

🐾
    🐾

• Traktor czy kombajn to nie "sztuczny koń", ale przydaje się do pracy w polu. "AGI" to bardziej miara, jak maszyna rozwiązuje pewne wybrane testy.

• edytowano 20 November

Każden jeden księgowy w korpo powie, ze jeśli coś tak naprawdę jest głupie, a nie inteligentne (AI) ale pozwala zmniejszyć koszta poprzez zwolnienie pracowników, to jednak nie jest głupie.

• @MarianoX powiedział(a):
    Każden jeden księgowy w korpo powie, ze jeśli coś tak naprawdę jest głupie, a nie inteligentne (AI) ale pozwala zmniejszyć koszta poprzez zwolnienie pracowników, to jednak nie jest głupie.

...a przynajmniej "nie takie głupie", a może nawet "niegłupie"

• @MarianoX powiedział(a):

Ale księgowi pierwsi polecą

• @janosik powiedział(a):

@MarianoX powiedział(a):

...nie główni, co tak mówią/myślą

• Czasami w najbardziej zautomatyzowanej rzeczywistości człowiek się jednak przydaje

• ...piękne drzwi!

• @janosik powiedział(a):

@MarianoX powiedział(a):

Księgowych to już KSEF zacznie wycinać, automatyzacja.

• rdrrdr
    edytowano 21 November

Myślę, że wątki na tym oraz sąsiednim forum są podszyte niewypowiedzianym lękiem: co jeśli sam jestem automatem, powtarzającym tylko to, co usłyszałem od innych? Co jeśli materialiści i cynicy mieli rację?

• @Filioquist powiedział(a):
    ...zauważyłem, że płatny ChatGPT jest zaskakująco biegły i entuzjastyczny w obszarze teologii katolickiej i zarazem ogromnie przejęty, by nie popaść w herezję, no przynajmniej w rozmowie ze mną :lol:

Drugie co zauważyłem, to że nie tylko ma bardzo rozmaity poziom merytoryczny w zależności od dziedziny, ale i zupełnie inny styl wypowiedzi.

Nie jest to kwestia jak się formułuje input. W każdej dziedzinie wydaję mu polecenia czy zadaję pytania w jednakowo suchy/lakoniczny sposób.

Ciekawostki

Mój brat miał take samo spostrzeżenie. Szczególnie pobożność maryjna danego Chata go wzruszyła.

• Znakomity jest też w kwestii ubioru. Kolory krawatów, marki kamizelek, kroje marynarek... Można zawierzyć.

• @rdr powiedział(a):

Zadziwia nadreńska wymowa r wygłosowego. Roboter a nie robota, jak dziś by powiedziała większość Niemców.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):
    ...zauważyłem, że płatny ChatGPT jest zaskakująco biegły i entuzjastyczny w obszarze teologii katolickiej i zarazem ogromnie przejęty, by nie popaść w herezję, no przynajmniej w rozmowie ze mną :lol:

Drugie co zauważyłem, to że nie tylko ma bardzo rozmaity poziom merytoryczny w zależności od dziedziny, ale i zupełnie inny styl wypowiedzi.

Nie jest to kwestia jak się formułuje input. W każdej dziedzinie wydaję mu polecenia czy zadaję pytania w jednakowo suchy/lakoniczny sposób.

Ciekawostki

Mój brat miał take samo spostrzeżenie. Szczególnie pobożność maryjna danego Chata go wzruszyła.

Ale to tylko polskojęzyczny. Bo się nauczył z dostępnych źródeł.
    Angielskojęzyczny caszamy w herezje popada a i kult Maryjny już nie taki.

👣

🐾
    🐾

• @los powiedział(a):

@rdr powiedział(a):

Zadziwia nadreńska wymowa r wygłosowego. Roboter a nie robota, jak dziś by powiedziała większość Niemców.

Jeden z robotów mówi po rusku.
    Ale to sługa i robotnik. Tak wymyślili.

👣

🐾
    🐾

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.