W systemie ochrony zdrowia brakuje pieniędzy na wykonywanie podstawowych badań pacjentom. W czasie gdy nie ma na leczenie zaćmy i leki dla seniorów, Ministerstwo Zdrowia znalazło 320 tys. zł na działania marketingowe w TVN-owskim programie „Top Model”.
@trep powiedział(a):
Żyjemy w społeczeństwie postchrześcijańskim. Zmarł znaczny mieszkaniec ulicy naszych gdzie ci. W dniu pogrzebu dzieci zauważyły, że wszystkie furtki czy tam bramy są otwarte. Zdziwieni zaczęli góglać i okazało się, że te furtki się otwiera, żeby dusza zmarłego nie została na czyjejś posesji. W góglu otwierało się okna, ale może to był jeszcze bardziej lokalny zwyczaj a może było za zimno na otwieranie okien.
Zachodnia część Polski.
w humorze, bo trochę śmieszne. Już nie robią takich testów kandydatom na prezydenta, bo słuszni by przegrywali.
"471 tys. mieszkańców liczy wirtualne miasto, które w ciągu 6 godzin zbudował w niedzielę kandydat PiS na prezydenta Warszawy, Lech Kaczyński wraz ze swą drużyną.
Miasto Kaczyńskiego jest największe ze wszystkich miast budowanych przez 6 kandydatów na prezydenta Warszawy. Kandydaci grali w niedzielę w warszawskim Pałacu Kultury i Nauki w strategiczną grę komputerową SimCity. Zmagali się m.in. z nawiedzającymi miasta kosmitami, trąbą powietrzną, pożarami, zamieszkami i strajkami. Imprezę zorganizowała "Gazeta Wyborcza".
Kandydat SLD-UP Marek Balicki zbudował miasto o populacji 242 tys. mieszkańców. Kandydat UW Zbigniew Bujak - 277 tys. Kandydat PO Andrzej Olechowski 111 tys. mieszkańców, Julia Pitera - 242 tys., a kandydat Komitetu Wyborczego Centrum Samorządowe Nasza Stolica i poseł PSL Janusz Piechociński - 232-tysięczne miasto."
Nu ciekawostka. W Łajce starucha trochu inaczej obpisują:
Theodoru był skrajnie lewicowym politykiem i generałem, który zaprzeczał Holocaustowi.[3][4][5] Były członek Rumuńskiej Partii Komunistycznej, Theodoru był jednym z założycieli Partii Wielkiej Rumunii, pełniąc funkcję wiceprzewodniczącego, ale został wyrzucony z partii po konflikcie z ówczesnym przewodniczącym partii, Corneliu Vadimem Tudorem.
Theodoru był wielbicielem Józefa Stalina, ponieważ „dążył on do zniszczenia syjonizmu”. [15] Podziwiał również prezydenta Rosji Władimira Putina.[15] Skrajnie prawicowa[16][17] rumuńska polityk Diana Șoșoacă publicznie poparła Theodoru.[15] Po aresztowaniu Theodoru kandydat na prezydenta i były premier Victor Ponta również poparł Theodoru, twierdząc, że „poglądy polityczne nie są przestępstwem”.[18]
Czyli potwierdza się ta grafika z podkową. Skrajnie lewicowy i skrajnie prawicowy to w zasadzie to samo i oba ruchy są tworzone / wspierane przez rosję.
@trep powiedział(a):
Czyli potwierdza się ta grafika z podkową. Skrajnie lewicowy i skrajnie prawicowy to w zasadzie to samo i oba ruchy są tworzone / wspierane przez rosję.
Bardzo celne spostrzeżenie. U nas Prawdziwi Polacy - Braun i Miller w bardzo wielu sprawach zajmują identyczne stanowisko.
...niesamowite, co za afera, 100 tys. łał, mafia może się uczyć
Nie popieram złodziejstwa, ale Buda się ośmiesza tymi komentarzami.
Przypomniała mi się opinia jednego znajomego z kręgów menedżerskich za rządów PiS, że problem z chłopakami (naszymi - pisowskimi) jest taki, że oni takie właśnie kwoty uważają za gwiazdkę z nieba, w efekcie czego sprzedają się obcym lobbystom za drobne
...a propos - ja się nie znam, ale chętnie zasięgnę opinii kogoś, kto się zna - na ile takie manipulacje są częścią samego systemu?
A formułując pytanie nieco inaczej - czy penalizowana jest w praktyce i w istocie sama manipulacja czy raczej niezdarność manipulanta, przez którą wychodzi ona na jaw i zagraża zaufaniu prostaczków do systemu?
@Filioquist powiedział(a):
...a propos - ja się nie znam, ale chętnie zasięgnę opinii kogoś, kto się zna - na ile takie manipulacje są częścią samego systemu?żaden
Są bardzo poważnym naruszeniem systemu. Chyba żaden spekulant nie został dotąd wyniesiony na ołtarze (a kilku mordercom się to zdarzyło) ale to towarzystwo ma bardzo ścisły kodeks etyczny i brutalnie karzą tych, którzy go przekraczają. Tak jak pokerzyści - w filmach mordują oszustów. Grałem trochę w pokera i z morderstwem się nie zetknąłem ale wrogość wobec oszustów jest tam wielka.
@Filioquist powiedział(a):
...a propos - ja się nie znam, ale chętnie zasięgnę opinii kogoś, kto się zna - na ile takie manipulacje są częścią samego systemu?
A formułując pytanie nieco inaczej - czy penalizowana jest w praktyce i w istocie sama manipulacja czy raczej niezdarność manipulanta, przez którą wychodzi ona na jaw i zagraża zaufaniu prostaczków do systemu?
Kolego, na giełdzie idzie o pieniądze, często duże. Jeśli do wyścigu kolarskiego stanie jeden kolo na motorowerze, to pozostali go zajebią - nie dlatego, że są święci, tylko dlatego, że nie chcą, by konkurentowi było łatwiej. Nie inaczej z oszustwami na giełdzie.
Komentarz
Kurczę, mam takie same kieliszki jak Adi. A nie z dziadkowego szabru (czy raczej kontr-szabru), kupione w sklepie.
Ja mam nie tylko kieliszki ale jeszcze te wysokie szklanki z igeja.
W systemie ochrony zdrowia brakuje pieniędzy na wykonywanie podstawowych badań pacjentom. W czasie gdy nie ma na leczenie zaćmy i leki dla seniorów, Ministerstwo Zdrowia znalazło 320 tys. zł na działania marketingowe w TVN-owskim programie „Top Model”.
...post?
No tak, ale gdzie jest Elon Mrump?
...ważne że lol
w humorze, bo trochę śmieszne. Już nie robią takich testów kandydatom na prezydenta, bo słuszni by przegrywali.
"471 tys. mieszkańców liczy wirtualne miasto, które w ciągu 6 godzin zbudował w niedzielę kandydat PiS na prezydenta Warszawy, Lech Kaczyński wraz ze swą drużyną.
Miasto Kaczyńskiego jest największe ze wszystkich miast budowanych przez 6 kandydatów na prezydenta Warszawy. Kandydaci grali w niedzielę w warszawskim Pałacu Kultury i Nauki w strategiczną grę komputerową SimCity. Zmagali się m.in. z nawiedzającymi miasta kosmitami, trąbą powietrzną, pożarami, zamieszkami i strajkami. Imprezę zorganizowała "Gazeta Wyborcza".
Kandydat SLD-UP Marek Balicki zbudował miasto o populacji 242 tys. mieszkańców. Kandydat UW Zbigniew Bujak - 277 tys. Kandydat PO Andrzej Olechowski 111 tys. mieszkańców, Julia Pitera - 242 tys., a kandydat Komitetu Wyborczego Centrum Samorządowe Nasza Stolica i poseł PSL Janusz Piechociński - 232-tysięczne miasto."
https://www.wprost.pl/zycie/30800/kaczynski-najlepszy-w-simcity.html
Chciałem to jakoś dowcipnie skomentować, ale sądzę, że suchy tekst jest wystarczający:
Nu ciekawostka. W Łajce starucha trochu inaczej obpisują:
https://en.wikipedia.org/wiki/Radu_Theodoru
Bardzo celne spostrzeżenie. U nas Prawdziwi Polacy - Braun i Miller w bardzo wielu sprawach zajmują identyczne stanowisko.
To jest przestępstwo. Bugodrze ma swoją specyfikę ale w USA za coś takiego można dostać dożywotkę.
...niesamowite, co za afera, 100 tys. łał, mafia może się uczyć
Nie popieram złodziejstwa, ale Buda się ośmiesza tymi komentarzami.
Przypomniała mi się opinia jednego znajomego z kręgów menedżerskich za rządów PiS, że problem z chłopakami (naszymi - pisowskimi) jest taki, że oni takie właśnie kwoty uważają za gwiazdkę z nieba, w efekcie czego sprzedają się obcym lobbystom za drobne
Nie masz racji. W krajach cywilizowanych insider trading jest uznawany za bardzo poważne przestępstwo.
...ale ja nie o tym. Ja o tym, że dla Budy 20 tysięcy Euro to jest skala mafii sycylijskiej.
ps. chociaż koledzy z ełroparlamętu więcej przewalają rocznie na osobę na drobnych kantach typu kilometrówki, o czym przecież Buda dobrze wie
Nie brnij.
To który się sprzedał za drobne?
...tylko gwoli jasności - 20 tyś. Euro to "mafia sycylijska mogłaby się uczyć" czy raczej "żenujące drobne złodziejstwo"?
To nie kradzież, to insider trading i manipulacja rynkiem naraz. W Stanach za to grozi kara do 25 lat. I są takie wyroki wydawane.
...wiem, ja nie o tym
Są bardzo poważnym naruszeniem systemu. Chyba żaden spekulant nie został dotąd wyniesiony na ołtarze (a kilku mordercom się to zdarzyło) ale to towarzystwo ma bardzo ścisły kodeks etyczny i brutalnie karzą tych, którzy go przekraczają. Tak jak pokerzyści - w filmach mordują oszustów. Grałem trochę w pokera i z morderstwem się nie zetknąłem ale wrogość wobec oszustów jest tam wielka.
a jak się to ma do działania animatorów rynku?
A co ma jedno do drugiego?
Kolego, na giełdzie idzie o pieniądze, często duże. Jeśli do wyścigu kolarskiego stanie jeden kolo na motorowerze, to pozostali go zajebią - nie dlatego, że są święci, tylko dlatego, że nie chcą, by konkurentowi było łatwiej. Nie inaczej z oszustwami na giełdzie.