Skip to content

Out

14567810»

Komentarz

• No, ten po prawej. Ten z lewej wygląda mi na Laska.

• edytowano 23 September

W pierwszej chwili przestraszyłem się, ze redaktor Lisicki...

• Adam Strzembosz

To może mało chrześcijańskie ale kanalii wyjątkowo nie znosiłem. Archetyp kategorii "poczciwa kanalia" czyli osobnik, który z życzliwości i dobroci serca zawsze przytrzyma katu narzędzie udręczenia i we wszystkim będzie pomocny.

• edytowano 10 October

A jeszcze pamiętam jak prof. AS występował w prezydenckich prawyborach "prawej strony" w GaPol-u AD 1995...

@MarianoX powiedział(a):

W pierwszej chwili przestraszyłem się, ze redaktor Lisicki...

Może mam słabą wyobraźnię, ale Redaktor Wilczycki jest jednym z ostatnich, których sobie mogę wyobrazić jako nadstawiających karku, czy to za słuszną czy niesłuszną sprawę.

• O zmarłym tylko dobrze albo wcale, więc o Strzemboszu będzie dobrze. Dobrze, że umarł.

• Był człowiek, nie ma człowieka.

Niestety wszystko co naszkodził, to nasze...

• @los powiedział(a):
    Adam Strzembosz

To może mało chrześcijańskie ale kanalii wyjątkowo nie znosiłem. Archetyp kategorii "poczciwa kanalia" czyli osobnik, który z życzliwości i dobroci serca zawsze przytrzyma katu narzędzie udręczenia i we wszystkim będzie pomocny.

+1000

• "wymiar sprawiedliwości i środowisko sędziowskie oczyści się samo"

• Skoro nie zdążyli wypalić na czole, niech choć dadzą na nagrobek.

• Przynajmniej był konsekwentny. Choć nie do końca - powinien to zrobić jako pierwszy.

• Ale umarł robiąc to, co kochał najbardziej.

• długo się nie mógł zdecydować.

• Jak ktoś się tak nazywa...

• @los powiedział(a):
    Jak ktoś się tak nazywa...

Poprzednio znacznie śmieszniej.

Niedługo Święta. Wspomnijmy ją koledą:

• @los powiedział(a):
    Jak ktoś się tak nazywa...

I zrobiło karierę mimo braku talentu.

• Miała pH w życiu (5,5)

--Wróćmy jeszcze do poszukiwań. Znalazła pani Boga? Czy w ogóle można Go znaleźć?
    -– Czy znalazłam? W jakimś sensie tak. Co oczywiście nie znaczy, że nie miewam wątpliwości. Bywają dni, gdy moja wiara jest silna. A także dni, w których ona niemalże znika. Taki jest już chyba nasz ludzki los. Ale niezmiennie marzę, by Bóg był. I by miał twarz Jeremiego Przybory lub mojego taty, najlepszych ludzi, jakich poznałam.

• A stryjaszek?

• Poza skalą.

• Nie zanotowałam udziału Magdy Umer w przemyśle pogardy - napisałam o tym w wątku RIP.
    Przytoczona powyżej piosenka mnie akurat nie razi.

• rdrrdr
    edytowano 13 December

.... ten nie żyje.

"Już nie myśl o żartach zupełnie nie w porę
    Przepraszam za słońce przepraszam za deszcz
    Za wszystko, za co tylko chcesz"

Większość piosenek jest irytująca. Ale kilka zapada w pamięć:

EDIT: jak podaje internet, U. w trzeciej piosence tylko gościnnie. Ale zostawiam.

• Informacja Wojskowa to było coś znacznie gorszego, niż ubecja. Wydaje mi się, że ta kwestia o tatusiu padła, gdy śp. pani Magda miała już skończone 12 lat?

• RR - niby faktycznie wszystko klasyki, ale z mojej dzisiejszej perspektywy żaden nie warty oglądania. Zresztą, nawet i wcześniej żaden z nich mnie nie zachwycił.

• Co to jest RR?

• Robert Reiner - reżyser wspomniany w wątku RIP.

• edytowano 16 December

Przeklejam zatem:

"A teraz przypadek znacznie bardziej graniczny - Rob Reiner. Wybitny reżyser, w ciągu 7 zaledwie lat w latach 80. nakręcił aż 5 klasyków amerykańskiego kina: Spinal Tap, Stand by Me, Princess Bride, When Harry Met Sally i Misery.

Prywatnie - nosiciel najbardziej jadowitej odmiany TDS (przynajmniej podczas pierwszej kadencji Trumpa, potem przeşcignęli go młodsi). W skrócie - był amerykańskim Tomaszem Lisem, aż w końcu rok temu trafił na platformę BlueSky, skąd przepędziły go jeszcze bardziej oszalałe z nienawiści aktywiszcza.

Wczoraj policja Los Angeles znalazła ciała jego i jego żony w ich wspólnym domu - oboje zostali po prostu zarżnięci. Pod zarzutem morderstwa zatrzymano ich syna, byłego (?) narkomana.

Pomarańczowy Donald, z właściwą sobie klasą, na pożegnanie skopał jeszcze Reinera na swoim koncie Truth Social."

https://x.com/RapidResponse47/status/2000579703942344839

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.