Skip to content

Wątek o Polakach

https://x.com/i/status/2004118813391077834
Nie wiem, czy taki już jest na tym niszowym forumku? Jeżeli jest, to niniejszym Administracja byłaby proszona o przeniesienie poniższego zdjęcia z cytatem z wielkiego Niemca oraz tym moim komentarzem tamże ⬇️
Pisałem już tutaj, że kilka lat temu, jeszcze za rządów PiS, obserwując na portalu TT (obecnie X) coraz większe ulewanie się frustracji, pretensji, roszczeń względem rządu Morawieckiego ze strony "prawych" stwierdziłem że: "to nie Polacy potrzebują drugiego Orbana, tylko Kaczyński Węgrów". Bo wiedziałem, że to się musi zakończyć kresem rządów dobrej zmiany, najlepszych rządów po 1989r., a być może i w całej nowożytnej historii Polski, przy wszystkich ich oczywistych brakach, zaniechaniach, błędach i grzechach rzecz jasna. I że ta nieznośna labilność, brak konsekwencji, słomiany zapał i pomylenie swawoli (warcholstwa) z Wolnością, te cechy charakteru od wieków ciążące nad tym narodem, muszą zakończyć się tragedią narodową, kolejną tragedią w jego historii. I to się właśnie dzieje na naszych oczach, niestety.
Ps. Niniejszym prosiłbym Kolegę @los o wklejenie tutaj zdjęcia z cytatem z wielkiego Niemca

Komentarz

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.