Apel w/s Księdza Piotra Glasa
Jest to apel ks. Sławomira Kostrzewy i Anny Lewis - Polki, która organizuje pomoc prawną w UK dla ks Piotra, którego uwięziono i który oczekuje na apelację w więzieniu o zaostrzonym rygorze, po urągającym wszelkim cywilizowanym normom procesie na wyspie Jersey.
Zapoznałam się z informacjami nt procesu, osoby oskarżyciela i wygląda to skandalicznie, tak jak skandaliczne jest zachowanie mediów i niektórych hierarchów KK.
Mz ksiądz Piotr nie płaci ceny za swoje grzechy (proces ich nie pokazał), płaci cenę wyłącznie za swoją odwagę.
Jak możemy Mu pomóc? Modlitwą i wpłatami.
+++
Jeśli ktoś z Państwa chciałby wesprzeć finansowo pomoc prawną dla ks. Piotra Glasa, może to uczynić, dokonując wpłaty na konto:
USA i inne kraje:
PayPal: email: donationglas@gmail.com
Numer konta w Polsce:
ING Bank Śląski
numer konta: 09 1050 1302 1000 0097 9739 3742
W adresie:
Monika Bachanska
22 Selwyn Court
Lansdown Close
KT12 3NN
Walton on Thames
Tytuł przelewu: Darowizna na pomoc dla ks. Piotra Glasa
W imieniu Grupy, powiernikami konta, zostały pani Anna Lewis i pani Monika Bachanska. Dlatego, jeżeli dokonując przelewu i wpisując jedną z tych osób w nazwie osoby konta, będziecie się mogli Państwo upewnić, iż jest to jedyne i rzetelne konto zbiórki, na wyżej wymieniony cel.
Serdecznie dziękujemy za każdą formę wsparcia oraz za modlitwę w intencji ks. Piotra.
Grono przyjaciół ks. Glasa
Polska Wspólnota Walton
(profil Grupy dostępny na Facebook).

Komentarz
+++
word4frglas@gmail.com
Gdzie można się zapoznać bliżej z informacjami nt samego procesu, jego przebiegu, wyroku, reakcji na niego instytucjonalnego kościoła?
Diecezja od razu wydała go wilkom na pożarcie, rzecz jasna.
Może przynajmniej nie posadzili księdza razem z muślinami...
🙏📿
Sporo tego jest, ale tu właściwie jest wszystko o tym procesowym cyrku, niewiarygodnym oskarżycielu, który zawdzięcza x Piotrowi zdrowie, a może i życie, niestety długie to, ponad godzinne.

Jeśli chodzi o protokół z procesu- sędzia kalosz nie raczy go udostępnić, ale proces był obserwowany przez przyjaciół x Piotra, więc info pochodzi od nich i od adwokata.
Tu, mamy przedstawiony modelowy casus niszczenia kardynała Pella; w identyczny sposób niszczono ks Glasa - opowiada o tym Jacek Pulikowski.

Na marginesie: czy już pisałam, że T.Terlikowski jest osłizgłym wężem? Jak mało kto wzbudza we mnie obrzydzenie. Nie sądzę, że jest ćwierćinteligentem, sądzę, że świadomie sprzedaje się za mamonę siłom zła, niszczycielom.
(to m.in. w związku z xPiotrem)
Nieskromnie powiem, że lżyłem Śluzowca za bycie wilkiem w offczej skórze lat temu naście.
Lat temu naście doświadczyliśmy jako FFrondowa społeczność w praktyce owej oślizgłości.
Na praktycznie wszystkich zdjęciach owo indywiduum ma krzywy uśmieszek przeklejony do twarzy...
Mam zdjęcie ze zlotu AD 2009 na którym Grzesik z Terlikiem stoją na schodach i spoglądają ponuro-drwiącym wzrokiem na forumkowy motłoch.