Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1764765766767768770»

Komentarz

• Mam niejasne wrażenie, że pan mecenas nieco zagalopował się w swojej retoryce.

• i dał POgłos paszczowo

• @Mania powiedział(a):
    Rozmowa koalicjantów:

To jest autentyk?
    Lol.

• A tymczasem wojna na froncie warnerskim trwa cały czas. Ech, gdyby odłamki w końcu doleciały do WSI24...

• Tymczasem Kierwa pokazuje że potrafi popsuć kulkę, jak w starym dowcipie:

Na początku lutego minister Marcin Kierwiński poinformował, że MSWiA zakupiło 140 tys. czujek dymu i czadu w ramach Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej. Wydano na to 5 mln zł. Kierwiński osobiście zainaugurował akcję dystrybucji urządzeń w całej Polsce, które dziś bezpłatnie zakładają w domach strażacy.

Okazuje się, że większość tych człowiek nie działa. Nie aktywują się. Strażacy próbują je aktywować po zamontowaniu i nie działają. Nawet próbują coś podpalić i zadymić, ale one po prostu się nie aktywują. Strażacy informują mnie, że na pięć czujek dymu działa jedna. Pisze się o tym już na różnych forach
    — mówi w rozmowie z portalem wPolityce.pl gen. prof. Andrzej Bartkowiak, który nie czeka z założonymi rękami. O sprawi poinformował w mediach społecznościowych.

Źródło omówienia.
    Gdyby to nie stanowiło zagrożenia, to by się można nieźle ubawić.
    Oczywiście medialna cisza to spowija.

• Dziwne by było, gdyby działały.

• Nie świecą?

• @trep powiedział(a):
    Dziwne by było, gdyby działały.

Mnie tylko zastanawia milczenie w temacie zainstalowania ponad 100 tyś elementów wystroju budynków, które udają czujki dymowe...

• Pewnym sukcesem w przypadku platformy jest, że same się nie zapalają.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.