Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1789790791792794

Komentarz

• GWno, Koszerna, Gejzeta, ...

• @rdr powiedział(a):
    Tymczasem Tusk jest w świetnej formie, zarządza nie tylko Polską, ale też jej wizerunkiem. A powstanie SRP wyraźnie go cieszy (i śmieszy).

EDIT: a jakieś ograniczenia na ceny paliw mają zostać wprowadzone pod koniec lata

Don Aldo poczuł krew. Dużo krwi "pisoskiej". A ta kanalia i bestia ma to do siebie, że jak wyczuje świeże mięcho i chwyci zębami, to z gęby już nie wypuszcza, dopóki ofiara się nie wykrwawi ostatecznie. Polski tylko żal, "pisowców" z tej i innej piaskownicy w żadnej bądź mierze

• Nie umiem dalej wklejać tutej obrazków i nie będę się już bawił w to, napiszę więc obrazowo, że chodzi mi o to krążące gęsto w meRdiach zdjęcie dziury w polu, którą zostawiła ruska raketa. A ponieważ zarówno to zdjęcie wywołuje pewne skojarzenia, jak i cała sytuacja ukazała wielowymiarowy uwiąd państwa, które istnieje już tylko teoretycznie, podpisałbym tę fotkę następująco: Anus Bugoderanis

• No wlasnie, czy istnieje jakaś instrukcja wklejania obrazkow?

• Ostatnia ikonka po prawej, adres obrazka wklejamy w linię dialogową.

• The file failed to upload.

• Niee zuploadujesz. Musisz zalinkować.
    Np:

• edytowano 30 July
    1. klikamy na obrazek prawym klawiszem myszy
    2. na rozwiniętym menu wybieramy "kopiuj adres obrazu"
    3. wracamy na stronę exCathedry do komentarza
    4. klikamy w ostatnią ikonkę (Attach image) w menu nad komentarzem
    5. w pole "adres obrazka" robimy ctrl+V
    6. w komentarzu pojawi się adres, np. taki (wymazałam ostatni nawias, żeby nie wyskoczył obrazek:)
    7. ![](https://s.lubimyczytac.pl/upload/books/5204000/5204591/1347310-170x243.jpg ""
    8. a jeśli jest z nawiasem, to na podglądzie pojawi się:

Bardziej łopatologicznie chyba się nie da:)))

PS. Ściągać obrazki należy ze stron z oryginalnymi jpg-ami. Przynajmniej mnie się to sprawdza ;)

• edytowano 31 July

@Wielen powiedział(a):
    No wlasnie, czy istnieje jakaś instrukcja wklejania obrazkow?

https://excathedra.pl/discussion/12360/jak-sie-wkleja-obrazki-na-forum/p1

• Jeśli typ pliku nie kończy się jak typowy obrazek (.jpg, .gif czy inne), to trzeba to mu dopisać w okienku dialogowym a jak się już wyświetli, to wykasować). Trochę lapania się lewą ręką za prawe ucho ale mało kłopotliwe.

• Dzięki wszystkim za pomoc. Zadziałała dopiero instrukcja kol. Mordechaja.

• Piękne zdjęcie.

• Ze skansenu w Ciechanowcu. Miało być coś ładnego w podziękowaniu dla wszystkich, którzy udzielali porad.

• edytowano 31 July

![](https://v.wpimg.pl/OTA0MTRmYDUgUjtnfRZtIGMKbz07T2N2NBJ3dn1UfGw5BX9sfQsmOCRCKCQ9QygmNEAsIyJDPzhuUT09fRt-eyVZPiQ-DDZ7JF0vMTZCfmxwA3ptMVViZXRSfXlmXH9jbFEsMDNAfmd0VnRkZlx7MicIbyk.jpg ""

No i co? No i jajco! Chciałem wkleić ten Anus Bugoderanis i wyskoczył taki shit z niego!

W każdym bądź razie tutaj można sobie zerknąć na tę dziurę bugodrzańską, jeżeli ktoś ciekaw:
    https://wiadomosci.wp.pl/10-metrow-srednicy-5-glebokosci-sa-zdjecia-krateru-po-upadku-rakiety-7313006313769376a

• edytowano 31 July

Udało się! Sęk w tym, że obraz musi być już w internecie (ten wklejony poniżej był)...

• @Eden powiedział(a):
    ![](https://v.wpimg.pl/OTA0MTRmYDUgUjtnfRZtIGMKbz07T2N2NBJ3dn1UfGw5BX9sfQsmOCRCKCQ9QygmNEAsIyJDPzhuUT09fRt-eyVZPiQ-DDZ7JF0vMTZCfmxwA3ptMVViZXRSfXlmXH9jbFEsMDNAfmd0VnRkZlx7MicIbyk.jpg ""

No i co? No i jajco! Chciałem wkleić ten Anus Bugoderanis i wyskoczył taki shit z niego!

W każdym bądź razie tutaj można sobie zerknąć na tę dziurę bugodrzańską, jeżeli ktoś ciekaw:
    https://wiadomosci.wp.pl/10-metrow-srednicy-5-glebokosci-sa-zdjecia-krateru-po-upadku-rakiety-7313006313769376a

Kolega nie zamkła nawiasa za .jpg i bez tych dwóch cudzysłowów

• @Rzchanym powiedział(a):
    Udało się! Sęk w tym, że obraz musi być już w internecie (ten wklejony poniżej był)...

Można łatwo wrzucić do internetu na PostImage i natychmiast skopiować adres - to jest opisane w linku: https://excathedra.pl/discussion/12360/jak-sie-wkleja-obrazki-na-forum/p1

• edytowano 31 July

🇪🇸 UPADŁA MELILLA | Po zajęciu Cauty najeźdźcy przejęli kontrolę nad Melillą i w tej chwili uzurpują domy, kradną, rzucają kamieniami w Hiszpanów i podpalają samochody.

Prosi się obywateli, aby nie wychodzili z posesji, aby byli przygotowani na ewentualne włamania, by się bronić, i aby kobiety nie poruszały się po ulicach z powodu możliwego gwałtu grupowego. To szaleństwo!

• edytowano 31 July

@Mania powiedział(a):

🇪🇸 UPADŁA MELILLA | Po zajęciu Cauty najeźdźcy przejęli kontrolę nad Melillą i w tej chwili uzurpują domy, kradną, rzucają kamieniami w Hiszpanów i podpalają samochody.

Prosi się obywateli, aby nie wychodzili z posesji, aby byli przygotowani na ewentualne włamania, by się bronić, i aby kobiety nie poruszały się po ulicach z powodu możliwego gwałtu grupowego. To szaleństwo!

Tak ot, przyszło mi do głowizny, że nie byłby to pierwszy przypadek przejęcia przez Maroko hiszpańskiej kolonii w taki właśnie sposób.

Poprzednio, kiedy jenerał Franco nie miał głowy do takich spraw, bo właśnie umierał, tatko obecnego króla Maroka, Hassan II, zaordynował masowy marsz na Saharę Hiszpańską, pod hasłem "Wszystkich was nie zastrzelą!" I co? I wyszło. Czemu nie miałoby w Ceucie wyjść?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Zielony_Marsz

• W zasadzie marsz inżynierów przez Bałkany w r. 2015 niczym się nie różnił. Wtedy chyba sułtan Erdogan był organizatorem. Ale głowa do góry, pakt migracyjny działa więc się ten nowy kontyngent też rozmieści po kontynencie.

• Ludziska przypominają już rok 711, takoż w niniejszym wątku.

Jeśli inwazja jest tym razem na serio, porażka najeżdżających nie wchodzi w grę. Hiszpanie, czy też raczej Francuzi, będą musieli wjechać na ostro albo wcale, bo to działa w obie strony.

Teraz pytanie zatem: czy te masy zostaną odwołane? Czy w ogóle można je jeszcze odwołać? 50 tysięcy chłopa...

• edytowano 31 July

Ja myślę, że z tej Ceuty to jednak Hiszpanie mogliby zrezygnować i zostawić tam tylko bazę wojskową, a hiszpańskich ludków odesłać na kontynent.

• @Mazowsze powiedział(a):
    Ja myślę, że z tej Ceuty to jednak Hiszpanie mogliby zrezygnować i zostawić tam tylko bazę wojskową, a hiszpańskich ludków odesłać na kontynent.

Ale problem w tym, że w odrożnieniu od "zielonego marszu" z lat 70-tych dzisiaj celem nie jest zajęcie terenu, a podpięcie się pod europejski docisk. Oddanie Ceuty miało by sens, gdyby jednocześnie podjęto decyzję o niedopuszczaniu bachodźcie na kontynent.

• Portugalczycy zajęli Ceutę w 1415 roku ale w wyniku dynastycznych kombinacji trafiła do Hiszpanii. Warszawa do Rzplitej trafiła dużo później.

• @los powiedział(a):
    Portugalczycy zajęli Ceutę w 1415 roku ale w wyniku dynastycznych kombinacji trafiła do Hiszpanii. Warszawa do Rzplitej trafiła dużo później.

Jednak od X wieku tereny, na których dziś jest Warszawa były w Polsce, uniezależniły się w trakcie rozbicia dzielnicowego, seniorat przestały uznawać w XIII wieku.

• ciekawe co by Masław na to powiedział

• @peterman powiedział(a):
    Ludziska przypominają już rok 711, takoż w niniejszym wątku.

Jeśli inwazja jest tym razem na serio, porażka najeżdżających nie wchodzi w grę. Hiszpanie, czy też raczej Francuzi, będą musieli wjechać na ostro albo wcale, bo to działa w obie strony.

Teraz pytanie zatem: czy te masy zostaną odwołane? Czy w ogóle można je jeszcze odwołać? 50 tysięcy chłopa...

jeśli mówią prawdę to wystarczyło nie dać jeść i pić i nie zapewnić darmowej podwózki do Europy i sami wrócili.

• @Kazio; oni mają co jeść - rabują sklepy spożywcze.

• @Mania powiedział(a):
    @Kazio; oni mają co jeść - rabują sklepy spożywcze.

no to mają tyle, ile jest w tych sklepach. Wrócą do siebie, jeżeli lewicowi działacze im nie pomogą. Kabotyńskie oświadczenie Meloni o być może zamknięciu granic może trochę orzeźwiło rząd Hiszpanii.

Ale jak to w wiadomościach - mamy relacje i "relacje" obrazujące każdą tezę.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.