Skip to content

Ameryka w ogniu - maj 2020

1515253545557»

Komentarz

• @Przemko powiedział(a):

@janosik powiedział(a):
    dlaczego ktoś kto popiera republikanów miałby zabijać prawaka?

Lewica twierdzi, że zabójca był jeszcze bardziej prawicową prawicą, uważał Kirka za zdrajcę sprawy.

Tak. Próbują zwalić winę na groyperów Nicka Fuentesa. To dopiero jest banda, bardzo wygodne kozły ofiarne z szefem najprawdopodobniej na liście płac służb.

• Przecież jest ich trzech na krzyż.

• Fajna kompilacja żali ludzi że stracili pracę za wypowiedzi o śmierci Kirka. W 8:20 zwolniony z Microsoft.

• edytowano 17:58

Ja troche zmieniałem pracy. Nawet ostatnio z szefem poszło na bardzo ostro i teraz po miesiącu znalazłem coś nowego ( i to lepiej płatne ). Gdzie w poprzedniej się rozstałem w bardzo słabych nastrojach, ale jednak jak człowiek się wsłucha to USA dziki kraj. Któs robi 10 lat i nagle go wywalają z dnia na dzień jakby robił na umowie zleceniu. Ludziska zabeczane co teraz będzie.
    A u nas w Polsce luzik. Kapke spadnie z bezrobotnego. Czas wypowiedzenia, ekwiwalent za urlop. Ubezpieczenie jest. Rodzina też pomoże. Pełen luz.

• @los powiedział(a):
    Przecież jest ich trzech na krzyż.

Tym łatwiej prowadzić.

• A w tym filmie człowiek mówi ciekawą rzecz, od 14:15, że instalując apkę Tiktok zgadzasz się żeby dane z twojego telefonu (jak zdjęcia, kontakty itd.) poleciały na serwery i można kupić dostęp do tych danych w darkwebie.

• @Przemko powiedział(a):
    instalując apkę Tiktok zgadzasz się żeby dane z twojego telefonu (jak zdjęcia, kontakty itd.) poleciały na serwery i można kupić dostęp do tych danych w darkwebie.

Każda aplikacja na Androida ma informacje co developer zbiera i co może przekazywać innym firmom (pewnie o to chodzi). Tiktok faktycznie ma sporo kategorii wykazanych. Oprocz tego sa dane na które nie trzeba pozwolenia, dostępne domyślnie :)

• @Kuba_ powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    instalując apkę Tiktok zgadzasz się żeby dane z twojego telefonu (jak zdjęcia, kontakty itd.) poleciały na serwery i można kupić dostęp do tych danych w darkwebie.

Każda aplikacja na Androida ma informacje co developer zbiera i co może przekazywać innym firmom (pewnie o to chodzi). Tiktok faktycznie ma sporo kategorii wykazanych. Oprocz tego sa dane na które nie trzeba pozwolenia, dostępne domyślnie :)

No tak, ale chyba nie każda jest tak często karana za naruszenia prywatności danych jak Tiktok? Ostatnio Irlandczycy się przyczepili. https://www.dataprotection.ie/en/news-media/latest-news/irish-data-protection-commission-fines-tiktok-eu530-million-and-orders-corrective-measures-following

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.