W systemie autorytarnym, czystka to normalny sposób działania, proszę sobie przypomnieć film, jak odsuwano od władzy poprzednika obecnego.
Ważniejsza sprawa, to przeciekniete dane, że ponad 200 mln gospodarstw domowych w Chinach to gospodarstwa jednoosobowe, a do 2030 roku może to i być nawet 300 mln. Niestety nie potrafię tego zweryfikować. Natomiast jeżeli to prawda...
@Eden powiedział(a):
Idzie na wojnę światową. Przed ostatnią taką Wielki Stalin również przeprowadził podobną czystkę w partii bolszewickiej i Armii Czerwonej
@ms.wygnaniec powiedział(a):
1. W systemie autorytarnym, czystka to normalny sposób działania, proszę sobie przypomnieć film, jak odsuwano od władzy poprzednika obecnego.
2. Ważniejsza sprawa, to przeciekniete dane, że ponad 200 mln gospodarstw domowych w Chinach to gospodarstwa jednoosobowe, a do 2030 roku może to i być nawet 300 mln. Niestety nie potrafię tego zweryfikować. Natomiast jeżeli to prawda...
Pisząc z pamięci przeszacowałem, źródło wygląda tak:
Według instytucji badawczych do 2030 r. w Chinach może być nawet 200 milionów jednoosobowych gospodarstw domowych, donosi chiński państwowy serwis informacyjny Global Times.
Link do omówienia
Inne artykuły powołują się na tą sama publikację, a to jest zatrute źródło, które wymaga weryfikacji, bo albo to jest bardzo ważne wskazanie co się tam dzieje albo dźwięk bez desygnatu.
Skoro 300M gospodarstw jest jednoosobowych, to zostaje jeszcze tylko 200M Chińczyków na gospodarstwa niejednoosobowe, gdyż, jak wiemy z forumna, Chiny liczą tylko 500M ludzi ;-)
Moje kontakty z Chinami urwały się w 2k11 a ostatnia wizyta miała miejsce w 2k8. W dzisiejszych czasach te 15 lat to wieki.
@trep powiedział(a):
Skoro 300M gospodarstw jest jednoosobowych, to zostaje jeszcze tylko 200M Chińczyków na gospodarstwa niejednoosobowe, gdyż, jak wiemy z forumna, Chiny liczą tylko 500M ludzi ;-)
Moje kontakty z Chinami urwały się w 2k11 a ostatnia wizyta miała miejsce w 2k8. W dzisiejszych czasach te 15 lat to wieki.
Poprawiłem się trepie, tam jest że prognoza na rok 2030 to 200 mln, a obecnie jest około 125 mln. Tak że tak.
Natomiast dalej to bardzo ciekawe123 i warto by to zweryfikować
Komentarz
Idzie na wojnę światową. Przed ostatnią taką Wielki Stalin również przeprowadził podobną czystkę w partii bolszewickiej i Armii Czerwonej
Eden, która to 'Wieka Czystka' za rządów Pana Xi?
Skąd to o gospodarstwach jednoosobowych?
Pisząc z pamięci przeszacowałem, źródło wygląda tak:
Link do omówienia
Inne artykuły powołują się na tą sama publikację, a to jest zatrute źródło, które wymaga weryfikacji, bo albo to jest bardzo ważne wskazanie co się tam dzieje albo dźwięk bez desygnatu.
Ktoś kto zna Chiny może łatwo zaprzeczyć lub potwierdzić. Trep?
Poprawiłem się trepie, tam jest że prognoza na rok 2030 to 200 mln, a obecnie jest około 125 mln. Tak że tak.
Natomiast dalej to bardzo ciekawe123 i warto by to zweryfikować
Ale jak to zrobić?
Pojechać tam, popatrzeć i popytać. O polityce z Chińczykami się nie rozmawia ale o życiu opowiadają otwarcie.