Skip to content

Wielkie Chiny -- rozwój i upadek

1424344454648»

Komentarz

1. W systemie autorytarnym, czystka to normalny sposób działania, proszę sobie przypomnieć film, jak odsuwano od władzy poprzednika obecnego.
    2. Ważniejsza sprawa, to przeciekniete dane, że ponad 200 mln gospodarstw domowych w Chinach to gospodarstwa jednoosobowe, a do 2030 roku może to i być nawet 300 mln. Niestety nie potrafię tego zweryfikować. Natomiast jeżeli to prawda...
  • edytowano 07:58

Idzie na wojnę światową. Przed ostatnią taką Wielki Stalin również przeprowadził podobną czystkę w partii bolszewickiej i Armii Czerwonej

• @Eden powiedział(a):
    Idzie na wojnę światową. Przed ostatnią taką Wielki Stalin również przeprowadził podobną czystkę w partii bolszewickiej i Armii Czerwonej

Eden, która to 'Wieka Czystka' za rządów Pana Xi?

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    1. W systemie autorytarnym, czystka to normalny sposób działania, proszę sobie przypomnieć film, jak odsuwano od władzy poprzednika obecnego.
    2. Ważniejsza sprawa, to przeciekniete dane, że ponad 200 mln gospodarstw domowych w Chinach to gospodarstwa jednoosobowe, a do 2030 roku może to i być nawet 300 mln. Niestety nie potrafię tego zweryfikować. Natomiast jeżeli to prawda...

Skąd to o gospodarstwach jednoosobowych?

• Pisząc z pamięci przeszacowałem, źródło wygląda tak:

Według instytucji badawczych do 2030 r. w Chinach może być nawet 200 milionów jednoosobowych gospodarstw domowych, donosi chiński państwowy serwis informacyjny Global Times.

Link do omówienia
    Inne artykuły powołują się na tą sama publikację, a to jest zatrute źródło, które wymaga weryfikacji, bo albo to jest bardzo ważne wskazanie co się tam dzieje albo dźwięk bez desygnatu.

• Ktoś kto zna Chiny może łatwo zaprzeczyć lub potwierdzić. Trep?

• Skoro 300M gospodarstw jest jednoosobowych, to zostaje jeszcze tylko 200M Chińczyków na gospodarstwa niejednoosobowe, gdyż, jak wiemy z forumna, Chiny liczą tylko 500M ludzi ;-)

Moje kontakty z Chinami urwały się w 2k11 a ostatnia wizyta miała miejsce w 2k8. W dzisiejszych czasach te 15 lat to wieki.

• @trep powiedział(a):
    Skoro 300M gospodarstw jest jednoosobowych, to zostaje jeszcze tylko 200M Chińczyków na gospodarstwa niejednoosobowe, gdyż, jak wiemy z forumna, Chiny liczą tylko 500M ludzi ;-)

Moje kontakty z Chinami urwały się w 2k11 a ostatnia wizyta miała miejsce w 2k8. W dzisiejszych czasach te 15 lat to wieki.

Poprawiłem się trepie, tam jest że prognoza na rok 2030 to 200 mln, a obecnie jest około 125 mln. Tak że tak.
    Natomiast dalej to bardzo ciekawe123 i warto by to zweryfikować

• Ale jak to zrobić?

• Pojechać tam, popatrzeć i popytać. O polityce z Chińczykami się nie rozmawia ale o życiu opowiadają otwarcie.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.