@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
O Gieńku z psychiatryka całkiem daliście mnie zapomnieć, ale jak tylko pada jego nazwicho to od razu wiadomka, że "wasp" będzie odmieniany przez wszystkie części mowy i przypadki.
Jeśli drony faktycznie były bezładunkowe, to uszkodzenie na zdjęciu nie wygląda jakby były spowodowane przez lekki obiekt, nawet z dużą prędkością. Zwłaszcza oderwane pokrycie dachu z pozostawioną więźbą wygląda raczej na typowe działanie wiatru niż uderzenie jednego obiektu.
Jak było, nie wiem, bo osobiście tego nie widziałem, reszta forumka też nie.
ALE: nawet jeśli zdjęcie jest fejkowe, to wcale nie znaczy, że jakiś dom nie został uszkodzony. Tyle że media często dają zdjęcia, które po prostu mają, nawet jak pasują choć trochę. Wiele lat temu gdy organizacja, do której należę, prowadziła poradnię prawną, ukazał się o niej materiał w lokalnej telewizji - opatrzony filmikami z zupełnie innego pomieszczenia.
Komentarz
Jest podana nazwa wsi. Szkielet sądzi, że ludzie w tej wsi nie mają telewizorów, internetu, telefonów?
Komunikat prokuratury: https://www.gov.pl/web/po-lublin/komunikat-rzecznika-prasowego-z-dn-11-wrzesnia-2025-r-ujawnienie-9-zdarzen-zwiazanych-z-przekroczeniem-w-dniu-10-wrzesnia-2025-roku-przestrzeni-powietrznej-rp-przez-obiekty-latajace--drony
Są alarmy w lubelskim oraz Rumunii.
oraz AOFI
Kulego, jest jedna złota zasada życiowa, którą warto stosować na forumkach, żeby nie sądzić innych swoją miarą ☝️
Jeśli drony faktycznie były bezładunkowe, to uszkodzenie na zdjęciu nie wygląda jakby były spowodowane przez lekki obiekt, nawet z dużą prędkością. Zwłaszcza oderwane pokrycie dachu z pozostawioną więźbą wygląda raczej na typowe działanie wiatru niż uderzenie jednego obiektu.
Jak było, nie wiem, bo osobiście tego nie widziałem, reszta forumka też nie.
ALE: nawet jeśli zdjęcie jest fejkowe, to wcale nie znaczy, że jakiś dom nie został uszkodzony. Tyle że media często dają zdjęcia, które po prostu mają, nawet jak pasują choć trochę. Wiele lat temu gdy organizacja, do której należę, prowadziła poradnię prawną, ukazał się o niej materiał w lokalnej telewizji - opatrzony filmikami z zupełnie innego pomieszczenia.
Kradnę na Twitterza, bo nie mogę nie.
https://www.youtube.com/post/UgkxlZkrWSujRDYKmcA3YtlUgZDxiIoCtQa6
A cóż to, polskich skarpet niet?
Ciekawa rozmowa.