Skip to content

Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej - Karol Nawrocki

1293031323335»

Komentarz

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    Znamienne, że jedyną osobą, co do której @Eden wyraził jakieś wątpliwości jest katolicki publicysta, ale już prezydent miasta z nadania SLD, PSL i potem PO, minister w rządzie Millera i "zasłużony" działacz ZSL żadnych uwag nie wzbudziły.

Ale już nawet pomijając komunistyczną przeszłość niektórych członków, problem z tą radą można określić jednym słowem "dziadocen".
    Najmłodszy członek (sprawdziłem) ma 66 lat, czyli wszyscy są w wieku emerytalnym. Oprócz 2 osób, reszta ma powyżej 70 lat, czyli zgodnie z przepisami o uczelniach nie mogliby już mieć etatu.
    Rozumiem docenianie starszych pokoleń, gdyby to była część rady, ale na razie nie ma tam nikogo nie tylko młodego, ale nawet że średniego pokolenia. A to sugeruje, że rada nie zajmie się realną pracą.

Marek Jurek skupi się na ofensywie ideologicznej w pracach nad nową Konstytutą, no może pomoże mu w tym troszkie psor Legutko. I to spowoduje wiadomą reakcję "onych". Reszta absztyfikantów spod wszelakich barw i szyldów będzie uprawiać rytualne prawnicze bicie piany i przepychanie wielbłąda przez ucho igielne. Tak jak ma to w zwyczaju kasta swędziowska. Nie ma więc sensu zawracać sobie tym dupy (Don Aldo i jego banda 13 grudnia też nie będą sobie tym zawracać dupy, skupią się na rozpalaniu wojny ideologicznej, wyśmienite dla nich paliwo wyborcze)

• Widzisz znaki, ale nie widzisz desygnatów. To że umiesz duzo napisać o Panu Marku Jurku nie zmienia tego, że ktoś te uwagi przedtem juz rozważył.
    Brakuje niestety rzeczowości Jorgego i jego wyłapania pewnych dzialan jako przemyślanych i rozważnych. Bez niego idziemy w stronę kwestionowania cudzego rozumu jak byśmy byli na spotkaniu jakichś mlodziezowek z lat 90tych; enczasowców czy innych anarchistow.

• @Zazu powiedział(a):
    Cieszę się z Piwnik. Kobieta nie przestraszyła się stada wron - i bez problemów daje głos we "wrogiej" telewizji, czyli Republice. B. ciekawe są jej komentarze, bo prawo zna jak nikt. Można jednak nikomu nie lizać zadka. I olewać żurka.

Jak taka mądra, to może by ją na forum sprowadzić?
    A nie, przepraszam, ona nie potrafi obsługiwać komputera...

• @Urodziny powiedział(a):
    Widzisz znaki, ale nie widzisz desygnatów. To że umiesz duzo napisać o Panu Marku Jurku nie zmienia tego, że ktoś te uwagi przedtem juz rozważył.
    Brakuje niestety rzeczowości Jorgego i jego wyłapania pewnych dzialan jako przemyślanych i rozważnych. Bez niego idziemy w stronę kwestionowania cudzego rozumu jak byśmy byli na spotkaniu jakichś mlodziezowek z lat 90tych; enczasowców czy innych anarchistow.

Pijesz teraz do mnie, czy koło mnie? I rozważasz kwestię "cudzego rozumu", czy "małego Rozumku"?

• @Urodziny powiedział(a):
    marnuje się kolega na kwestionowanie cudzej argumentacji zamiast budować własną spójną jak w przypadku Drugich Kadencji

Ale wie kolega czym się różni forum od platformy blogowej?

• @Eden powiedział(a):

@Urodziny powiedział(a):
    Widzisz znaki, ale nie widzisz desygnatów. To że umiesz duzo napisać o Panu Marku Jurku nie zmienia tego, że ktoś te uwagi przedtem juz rozważył.

Pijesz teraz do mnie, czy koło mnie? I rozważasz kwestię "cudzego rozumu", czy "małego Rozumku"?

Nie jesteś w gimnazjum, ale widać inaczej nie potrafisz.

• Kurwa, przestańcie!

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

@Zazu powiedział(a):
    Cieszę się z Piwnik. Kobieta nie przestraszyła się stada wron - i bez problemów daje głos we "wrogiej" telewizji, czyli Republice. B. ciekawe są jej komentarze, bo prawo zna jak nikt. Można jednak nikomu nie lizać zadka. I olewać żurka.

Jak taka mądra, to może by ją na forum sprowadzić?
    A nie, przepraszam, ona nie potrafi obsługiwać komputera...

ciekawe czy Kaczyński wciąż, jełop jeden, nie ma karty płatniczej. (ironia, ironia, ironia)

• Szczerze, to nie podoba mi się ten skład Rady Nowej Konstytucji. Nie będzie merytorycznej pracy, tylko awantury i przepychanki. Nic z tego nie będzie.

• @Cyrylica powiedział(a):
    Szczerze, to nie podoba mi się ten skład Rady Nowej Konstytucji. Nie będzie merytorycznej pracy, tylko awantury i przepychanki. Nic z tego nie będzie.

O to biega. Nie ma punktów stycznych pomiędzy obozem patriotycznym a obozem zdrady narodowej. Jeśli chodzi zaś o obronę życia, to i w samym PiS jest wielu uważających, że mordowanie niewinnych ludzi winno być bezkarne i legalne.

• @Cyrylica powiedział(a):
    Szczerze, to nie podoba mi się ten skład Rady Nowej Konstytucji. Nie będzie merytorycznej pracy, tylko awantury i przepychanki. Nic z tego nie będzie.

Problem widzę zupełnie inny, dobrze będzie jak nikt tam nie przyśnie.

Skład wcale nie jest pluralistyczny. Jest paru "komuchów", ale z obozu "liberalnego" nie ma nikogo.

• Obóz liberalny nie jest zainteresowany. Oni się nastawili na wojnę z prezydentem i wyśmiewanie go.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.