Skip to content

Być może WAŻNE (dla właścicieli działek)

Ktoś mi powiedział, że (nie)rząd szykuje niezły numer - nie wiem czy to prawda, ale warto sprawdzić.

W 2026 mają powstać nowe MPZP i jeśli ktoś ma działkę budowlaną a nie pójdzie do urzędu gminy i nie złoży stosownego wniosku (być może innego w każdej gminie) to jego działka od 01.01.2026 nie będzie już budowlaną i straci gros wartości (jak nie całoś).

Ponoć po to trzeba iść do urzędu gminy, gdyż na stronie urzędu gminy może wisieć jakiś formularz nieaktualny - wypełnimy go, złożymy, a potem powiedzą nam, że nieaktualny.

Słyszałem to od więcej niż jednej osoby w tym od dwóch związanych z nieruchomościami.

Komentarz

• Przy okazji kolejny okaz do mojej kolekcji:

-- Nowe władze szykują poroniony pomysł! Tj. nie chodzi o to, że to nowe władze, tylko że ten pomysł jest poroniony.

• To dotyczy tylko działek które znajdują się poza MPZ.

• Nie mam zamiaru się spierać, gdyż nic na ten temat nie wiem (w podstawowym znaczeniu słowa "wiedzieć"), ale dochodziły do mnie różne sygnały i zadzwoniłem do właścicielki biura nieruchomości i uzyskałem informację jw. Ona twierdziła, że mają być nowe MPZP i tak dalej jak w wątku.

Jeśli się czegoś dowiem, to napiszę. Mówiłem to dziś koleżance i ona mówi, że też o tym słyszała i że ponoć są niezłe kolejki. Może ty być sprawa jak run na makaron w marketach ale znając thuska to może być coś na rzeczy.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.