@los powiedział(a):
Społeczności cenią jednorodność. Nadmierne moralne wystawanie PiS ponad zwykły poziom bugodrzański spowoduje alienację i w efekcie przegrywanie wyborów.
Ja mam inne marzenie - by kiedyś był wybór w wyborach. By jedna partia oferowała coś a druga co innego i bym musiał się zastanowić, co jest dla mnie lepsze. Bo na dziś wybory są nudne: wybieram między grównem a nie-grównem.
To już nie jest rok 2015, procesy degeneracji jak w każdej formacji. Dlatego trzeba je raz na jakiś czas restrukturyzować.
Ktoś tu zasugerował, że tych degeneratów obserwuje kolega od wewnątrz. Można prosić o kilka przykładów moralnego upadku? Bez konkretów będziemy się wzajemnie przerzucać kalumniami i płomiennymi mowami obrończymi. Kaliber też jest istotny. Czy chodzi o wójta, który stosuje prawo pierwszej nocy, czy o to, że konie malowane przez posła Suskiego pochodzą z kradzieży?
Ewentualne rewelacje będą pochodziły z autopsji czy z przedruków rewelacji Onetu w tygodniku DoRzeczy?
Jak napiszę po raz enty, zgodnie z prawdą żeby nie było, że na Edenowej parafii wiosną ukształtował się POPiS i rządzi w powiecie, to wystarczy? Gdzie jedne cwaniaki szyld PO skrzętnie ukryli pod nazwą lokalnego komitetu na potrzeby wyborów samorządowych, a drugie cwaniaki z lokalnej struktury PiS miały dzięki temu argument dla swojej góry partyjnej, że przecież oni tylko zawiązują koalicję z lokalnym komitetem wyborczym. Góra uwierzyła i zaklepała deal... A miejscowy ludek Boży tylko coraz częściej przeciera swe ślepia i wykrzywia paszczękę, coraz bardziej nie widząc różnicy przy korycie
Każdy sobie i zusammen do kupy.
Znam działaczkę PiS, która pomimo incydentu złodziejskiego karierę zrobiła w lokalnej strukturze partii i jest ważnym elementem tego POPiSowego dealu na parafii
To w ogóle nie ma żadnego znaczenia, ani ci koledzy kolegi Filioquista ani ten lokalny sojusz. Jesteśmy w takim momencie historii, że mamy do wyboru albo rządy PiS albo rządy mniejszości niemieckiej w Polsce. Wiem, jak wygląda życie za rządów jednych i jak wygląda życie za rządów drugich. Wiem też w jakiej kondycji jest Polska przy jednych i przy drugich rządach.
Nie ma innej opcji więc każdy, kto przyczynia się do wygranej mniejszości niemieckiej w Polsce, choćby poprzez durne narzekanie, że w PiS nie ma ludzi o moralności św. Maksymiliana, urodzie Jennifer Connelly (25 lat temu) i nieomylności proroka Izajasza, staje się moim osobistym wrogiem.
Zważywszy na 2 lata szukania haków na PiS, można ich traktować jako świętych. Pamiętam taką obronę jakiegoś brytyjskiego gubernatora Indii sądzonego za jakieś łapotnictwo:
-- Gdybyście widzieli, jakie góry złota mi dawano, to za to jak mało brałem powinniście mnie kanonizować!
@ptak powiedział(a):
Próbowałeś przynajmniej uprzejmie donieść? Nie, nie Żurkowi. Na Nowogrodzką.
A czy ja kufa wyglądam na konfiturę?? 😡 To raz. A dwa, rzeczona cwana karierowiczka z lokalnej struktury PiS, cierpiąca na kleptomanię, swoją pozycję ma zatwierdzoną przez wyższą, wojewódzką instancję partyjną. Co tym bardziej w smutnych barwach przedstawia całą sytuację
Komentarz
Być może to jest ten sam anonimowy informator, który relacjonował wizytę PMM w USA?
...to już za mało - wybierać nie-grówno
Analogicznie mamy rok 1793
Też mam większe ambicje. Ale rzeczywistość należy przyjmować do wiadomości.
Jak napiszę po raz enty, zgodnie z prawdą żeby nie było, że na Edenowej parafii wiosną ukształtował się POPiS i rządzi w powiecie, to wystarczy? Gdzie jedne cwaniaki szyld PO skrzętnie ukryli pod nazwą lokalnego komitetu na potrzeby wyborów samorządowych, a drugie cwaniaki z lokalnej struktury PiS miały dzięki temu argument dla swojej góry partyjnej, że przecież oni tylko zawiązują koalicję z lokalnym komitetem wyborczym. Góra uwierzyła i zaklepała deal... A miejscowy ludek Boży tylko coraz częściej przeciera swe ślepia i wykrzywia paszczękę, coraz bardziej nie widząc różnicy przy korycie
Kradną zusammen do kupy czy każdy sobie. Znasz partię, poza PiS-em, która złodzieja wyrzuca z sań?
Każdy sobie i zusammen do kupy.
Znam działaczkę PiS, która pomimo incydentu złodziejskiego karierę zrobiła w lokalnej strukturze partii i jest ważnym elementem tego POPiSowego dealu na parafii
Próbowałeś przynajmniej uprzejmie donieść? Nie, nie Żurkowi. Na Nowogrodzką.
...wielu próbowało a ile jest donosów fałszywych. Sporą część czasu biura zajmują te donosy.
Mogę powiedzieć z dumą, że na mnie też donosili i byłem poddany inkwizycji.
To w ogóle nie ma żadnego znaczenia, ani ci koledzy kolegi Filioquista ani ten lokalny sojusz. Jesteśmy w takim momencie historii, że mamy do wyboru albo rządy PiS albo rządy mniejszości niemieckiej w Polsce. Wiem, jak wygląda życie za rządów jednych i jak wygląda życie za rządów drugich. Wiem też w jakiej kondycji jest Polska przy jednych i przy drugich rządach.
Nie ma innej opcji więc każdy, kto przyczynia się do wygranej mniejszości niemieckiej w Polsce, choćby poprzez durne narzekanie, że w PiS nie ma ludzi o moralności św. Maksymiliana, urodzie Jennifer Connelly (25 lat temu) i nieomylności proroka Izajasza, staje się moim osobistym wrogiem.
Zważywszy na 2 lata szukania haków na PiS, można ich traktować jako świętych. Pamiętam taką obronę jakiegoś brytyjskiego gubernatora Indii sądzonego za jakieś łapotnictwo:
-- Gdybyście widzieli, jakie góry złota mi dawano, to za to jak mało brałem powinniście mnie kanonizować!
To się nadaje do nowego wątasa
A czy ja kufa wyglądam na konfiturę?? 😡 To raz. A dwa, rzeczona cwana karierowiczka z lokalnej struktury PiS, cierpiąca na kleptomanię, swoją pozycję ma zatwierdzoną przez wyższą, wojewódzką instancję partyjną. Co tym bardziej w smutnych barwach przedstawia całą sytuację
Cóż w tym niegodziwego, że w trosce o czystość gatunku podeślesz Sz. Derekcji wonny bilecik o takiej np. treści:
Ziemię pomierzył i głębokie morze,
Wie, jako wstają i zachodzą zorze;
Wiatrom rozumie, praktykuje komu,
A sam nie widzi, że ma kurwę w domu.
...dyrekcja dobrze wie, kogo ma na pokładzie
Największe szanse na wiadomej ulicy mają donosy obyczajowe albo że kogoś nagrali jak mówił brzydkie słowo.
Partia to armia, armia wiadomo, że plądruje.