Skip to content

Nieuprawnione skojarzenia

2»

Komentarz

• Być może to jest ten sam anonimowy informator, który relacjonował wizytę PMM w USA?

• @los powiedział(a):
    Społeczności cenią jednorodność. Nadmierne moralne wystawanie PiS ponad zwykły poziom bugodrzański spowoduje alienację i w efekcie przegrywanie wyborów.

Ja mam inne marzenie - by kiedyś był wybór w wyborach. By jedna partia oferowała coś a druga co innego i bym musiał się zastanowić, co jest dla mnie lepsze. Bo na dziś wybory są nudne: wybieram między grównem a nie-grównem.

...to już za mało - wybierać nie-grówno

Analogicznie mamy rok 1793

• Też mam większe ambicje. Ale rzeczywistość należy przyjmować do wiadomości.

• edytowano 15 December

@ptak powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):

To już nie jest rok 2015, procesy degeneracji jak w każdej formacji. Dlatego trzeba je raz na jakiś czas restrukturyzować.

Ktoś tu zasugerował, że tych degeneratów obserwuje kolega od wewnątrz. Można prosić o kilka przykładów moralnego upadku? Bez konkretów będziemy się wzajemnie przerzucać kalumniami i płomiennymi mowami obrończymi. Kaliber też jest istotny. Czy chodzi o wójta, który stosuje prawo pierwszej nocy, czy o to, że konie malowane przez posła Suskiego pochodzą z kradzieży?
    Ewentualne rewelacje będą pochodziły z autopsji czy z przedruków rewelacji Onetu w tygodniku DoRzeczy?

Jak napiszę po raz enty, zgodnie z prawdą żeby nie było, że na Edenowej parafii wiosną ukształtował się POPiS i rządzi w powiecie, to wystarczy? Gdzie jedne cwaniaki szyld PO skrzętnie ukryli pod nazwą lokalnego komitetu na potrzeby wyborów samorządowych, a drugie cwaniaki z lokalnej struktury PiS miały dzięki temu argument dla swojej góry partyjnej, że przecież oni tylko zawiązują koalicję z lokalnym komitetem wyborczym. Góra uwierzyła i zaklepała deal... A miejscowy ludek Boży tylko coraz częściej przeciera swe ślepia i wykrzywia paszczękę, coraz bardziej nie widząc różnicy przy korycie

• Kradną zusammen do kupy czy każdy sobie. Znasz partię, poza PiS-em, która złodzieja wyrzuca z sań?

• Każdy sobie i zusammen do kupy.
    Znam działaczkę PiS, która pomimo incydentu złodziejskiego karierę zrobiła w lokalnej strukturze partii i jest ważnym elementem tego POPiSowego dealu na parafii

• Próbowałeś przynajmniej uprzejmie donieść? Nie, nie Żurkowi. Na Nowogrodzką.

• @ptak powiedział(a):
    Próbowałeś przynajmniej uprzejmie donieść? Nie, nie Żurkowi. Na Nowogrodzką.

...wielu próbowało a ile jest donosów fałszywych. Sporą część czasu biura zajmują te donosy.

Mogę powiedzieć z dumą, że na mnie też donosili i byłem poddany inkwizycji. :lol:

• To w ogóle nie ma żadnego znaczenia, ani ci koledzy kolegi Filioquista ani ten lokalny sojusz. Jesteśmy w takim momencie historii, że mamy do wyboru albo rządy PiS albo rządy mniejszości niemieckiej w Polsce. Wiem, jak wygląda życie za rządów jednych i jak wygląda życie za rządów drugich. Wiem też w jakiej kondycji jest Polska przy jednych i przy drugich rządach.

Nie ma innej opcji więc każdy, kto przyczynia się do wygranej mniejszości niemieckiej w Polsce, choćby poprzez durne narzekanie, że w PiS nie ma ludzi o moralności św. Maksymiliana, urodzie Jennifer Connelly (25 lat temu) i nieomylności proroka Izajasza, staje się moim osobistym wrogiem.

Zważywszy na 2 lata szukania haków na PiS, można ich traktować jako świętych. Pamiętam taką obronę jakiegoś brytyjskiego gubernatora Indii sądzonego za jakieś łapotnictwo:

-- Gdybyście widzieli, jakie góry złota mi dawano, to za to jak mało brałem powinniście mnie kanonizować!

• To się nadaje do nowego wątasa

• edytowano 15 December

@ptak powiedział(a):
    Próbowałeś przynajmniej uprzejmie donieść? Nie, nie Żurkowi. Na Nowogrodzką.

A czy ja kufa wyglądam na konfiturę?? 😡 To raz. A dwa, rzeczona cwana karierowiczka z lokalnej struktury PiS, cierpiąca na kleptomanię, swoją pozycję ma zatwierdzoną przez wyższą, wojewódzką instancję partyjną. Co tym bardziej w smutnych barwach przedstawia całą sytuację

• Cóż w tym niegodziwego, że w trosce o czystość gatunku podeślesz Sz. Derekcji wonny bilecik o takiej np. treści:

Ziemię pomierzył i głębokie morze,
    Wie, jako wstają i zachodzą zorze;
    Wiatrom rozumie, praktykuje komu,
    A sam nie widzi, że ma kurwę w domu.

• @ptak powiedział(a):
    Cóż w tym niegodziwego, że w trosce o czystość gatunku podeślesz Sz. Derekcji wonny bilecik o takiej np. treści:

Ziemię pomierzył i głębokie morze,
    Wie, jako wstają i zachodzą zorze;
    Wiatrom rozumie, praktykuje komu,
    A sam nie widzi, że ma kurwę w domu.

...dyrekcja dobrze wie, kogo ma na pokładzie

Największe szanse na wiadomej ulicy mają donosy obyczajowe albo że kogoś nagrali jak mówił brzydkie słowo.

Partia to armia, armia wiadomo, że plądruje.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.