Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1720721722723724726»

Komentarz

• edytowano 17:50

@Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    Mariano czy nie czujesz niestosowności przytaczania tych statystyk w kontekście bestialskiego napadu na kobietę przez cudzoziemca/emigranta?
    Chcesz wniosku ze sama sobie winna bo z racji tego, ze jest kobietą prawdopodobieństwo, że głosowała na kandydata opcji sprzyjającej imigracji jest wyższe?

Prosze bardzo: „Należało się, pewnie glosowała na Trzaskoskiego”

Ta kobieta jest tylko i wyłącznie ofiarą, tym bardziej dziwi fakt, że pewne wielkie grupy społeczne głosowały za całkowitym domknięciem systemu politycznego (bo tym byłby wybór Trzaskowskiego), który skutkowałby przyjmowaniem tysięcy imigrantów.

A przecież polskie media, nie tylko prawicowe, wielokrotne obiegały wiadomości o brutalnych atakach nachodźców na kobiety w Europie Zachodniej.

• Re. Młodzież. Spytałem groka jaki odsetek młodzieży (19-29) studiuje i jest to 28%. Spytałem jaki odsetek studiujących mieszka w akademikach i jest to 7% więc około 2% młodzieży mieszka w akademikach.

To nie jest reprezentatywna próbka. Poza tym po pierwsze są wykorzenieni a po drugie już mają za sobą średnio parę lat lewicowej uniwersyteckiej indoktrynacji a po trzecie aspirują do bycia miastowym a w miastach mieszkają czerwoni.

Co do wpisu P. Ł. - oczywiście MarianoX nie mówi tego do tej pani ale do wszystkich innych, które głosiowały za imigracją i które będą zaraz kolejnymi ofiarami. Czy można powiedzieć, że same sobie winne? Moim zdaniem w dużej części tak.

• @trep powiedział(a):
    Oczywiście bliska 100% większość kobiet, z którymi utrzymuję kontakty głosiowała na Nawrocika.

Albo tak powiedziała, bo wiedzą na kogo sam głosujesz.

Ja w ogóle uważam, że wyciąganie wniosków na podstawie własnych rozmów czy sondaży i ekstrapolowanie tego jako "realne wyniki", "fakty", "prawdę" jest niepoważne.

Za dość skuteczną metodę uważam za to wyciąganie wniosków z realnych wyników z komisji, gdzie są odchylenia. Np. z głosów na PiS w okolicach kopalń.

Co do domów studenckich, nie mam wiedzy, by ich mieszkańcy jakoś dramatycznie odbiegali od innych młodych. I taka ciekawostka - 10 lat temu gremialnie głosowali na Kukiza w I turze i na Dudę w II.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.