Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1724725726727728730»

Komentarz

• @posix powiedział(a):
    Planuję od jakiegoś czasu kupić tomtoma. Miałem kiedyś wbudowany w samochód i to była rewelacja. Nawigacja googla jest słaba. Zrzuca często na jakieś wielkie trasy, a, sugerowane czasy są zaniżone.

Ja z kolei nie moge wyjś z podziwu, jak czas przejazdu trasy 350 km można oszacować co do minuty.

• edytowano 07:42

@posix powiedział(a):
    Planuję od jakiegoś czasu kupić tomtoma. Miałem kiedyś wbudowany w samochód i to była rewelacja. Nawigacja googla jest słaba. Zrzuca często na jakieś wielkie trasy, a, sugerowane czasy są zaniżone. Nie polecam.

Waze za późno ostrzega o policji / fotoradarach. Jakby zakładał, że poruszasz się jak żółw.

Jeżdżę od paru lat na Google i nie potwierdzam twoich uwag. Działa i to całkiem dobrze.

Ale jeżeli już mam się czepiać - czasami wybiera kanały a nie duże trasy. Natomiast czasy są w punkt, jeżeli już to przyjeżdżam wcześniej. Dodam, że używam codziennie, bo dużo przemieszczam się po mieście, w adresy mi nieznane.

• edytowano 07:41

Tomtom ma sens jeżeli jeździsz autem ciężarowym, Google wepchnie cię w ulice w których ciężarówka utknie, bo nie wie że jedziesz ciężarówką. Tu Waze ma większy sens bo można tam określić czym jedziesz (jeśli dobrze pamiętam), mapy te same.

• Używanie codzienne ma następujące zalety:
    Widzimy łuki zakrętów.
    Omijamy korki spowodowane np. wypadkami.
    Bez określenia punktu docelowego nie ostrzega przed psiarnią, radarami, obiektami na drodze itp.
    Obecna wersja podaje dozwoloną i aktualną prędkoś.
    Nawet w miastach, które znam, pokazuje trasy, na które bym nie wpadł.

• A jeszcze Waze ma taką zaletę, że oprócz mówienia "skręć w prawo" mówi "skręć w prawo w ulicę Sienkiewicza", dzięki czemu jazda nie jest bezmyślna, bardzo fajny ficzer.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.