2. Wprowadzenie pisowni wielką literą nie tylko nazw firm, marek i modeli wyrobów przemysłowych, ale także pojedynczych egzemplarzy tych wyrobów (samochód marki Ford i pod oknem zaparkował czerwony Ford).
A co tam: nawet Polonezy, Tarpany, Łady, Trabanty, Zaporożce, Syrenki czy nawet czarne Wołgi, straszące PRL-owskie dzieci, awansowały dzisiej do wielgiej litery!
Komentarz
...jedni robią zamach, żeby wciągnąć Polskę w wojnę po stronie UA
...inni robią ten sam zamach, żeby opinia publiczna w Polsce odwróciła się od UA
A po mojemu chodzi o straszenie Polaków, żeby ryża świnia mogła zadłużać kraj na zakupy broni od Berlina przy poklasku elektoratu.
Wczoraj Wielgucki poświęcił odcinek Polskiej Chaty jednemu terroryście. Z imienia i nazwiska.
Nie minął dzień...
Tak mi się to skojarzyło.
2. Wprowadzenie pisowni wielką literą nie tylko nazw firm, marek i modeli wyrobów przemysłowych, ale także pojedynczych egzemplarzy tych wyrobów (samochód marki Ford i pod oknem zaparkował czerwony Ford).
No nareszcie!
Całe życie na to czekałem, hehe!
👣
🐾
🐾
Ja antycypowałem i od dawna tak piszę.
To w liczbie mnogiej będą fordy czy Fordy?
Fordy
A nawet Mistsubiszie i Subary!
A co tam: nawet Polonezy, Tarpany, Łady, Trabanty, Zaporożce, Syrenki czy nawet czarne Wołgi, straszące PRL-owskie dzieci, awansowały dzisiej do wielgiej litery!
👣
🐾
🐾