Dzień dobry wszystkim. Tak jak wyżej pisze marniok bede z wami modliła się. To mój debiut w tej roli. zacznę od cząsteczki 5 bolesnej, ukrzyżowanie i śmierć Jezusa
Tekla napisal(a): Dzień dobry wszystkim. Tak jak wyżej pisze marniok bede z wami modliła się. To mój debiut w tej roli. zacznę od cząsteczki 5 bolesnej, ukrzyżowanie i śmierć Jezusa
Witam Cię serdecznie. Nie pożałujesz. Dzień, w którym zapisałam się do ŻRFF odmienił moje życie.
I - TAJEMNICE RADOSNE * Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - marniok * Nawiedzenie świętej Elżbiety - Elo * Narodzenie Jezusa [vacat] - tymczasowo marniok * Ofiarowanie Jezusa w świątyni [vacat] - tymczasowo Elo * Odnalezienie Jezusa w świątyni - marniok II - TAJEMNICE ŚWIATŁA * Chrzest Jezusa w Jordanie - Cyrylica * Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - Cyrylica * Głoszenie królestwa i wzywanie do nawrócenia - Cyrylica * Przemienienie Pańskie na górze Tabor [vacat] - tymczasowo Elo * Ustanowienie Eucharystii [vacat] - tymczasowo marniok III - TAJEMNICE BOLESNE * Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - Isia * Biczowanie Jezusa - Dorosegr * Cierniem ukoronowanie Jezusa - Aneta * Dźwiganie krzyża na Kalwarię - Andriusza * Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Tekla IV - TAJEMNICE CHWALEBNE * Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - przemk0 * Wniebowstąpienie Chrystusa celine * Zesłanie Ducha Świętego Acatos * Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny KAnia * Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi [vacat] - tymczasowo Elo
na razie jesteśmy na fali.... czekam jeszcze na decyzje @przemk0 >:/ i mam obiecane od znajomego małżeństwa :-c że również sie dołączą do ŻR (dla nich wstepnie rezerwuję 3 i 4 cząstkę Tajemnicy Radosnej, ok?) acha i jeszcze jeden użyszkodnik tego forum ma dac mi znać czy podejmie sie modlitwy różańcowej [-O<
Tekla napisal(a): Dzień dobry wszystkim. Tak jak wyżej pisze marniok bede z wami modliła się. To mój debiut w tej roli. zacznę od cząsteczki 5 bolesnej, ukrzyżowanie i śmierć Jezusa
witaj Teklo ^:)^ to jest bułka z masłem, zobaczysz na pewno jest to prostsze niż moje tłumaczenia całej sprawy )
Witamy uroczyście kolejną szanowną Damę XII Róży ŻRFF! Od dziś rozważać będziesz:
III - TAJEMNICE BOLESNE * Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Tekla
Niech Twoim mieczem będzie Różaniec święty.
Pozostałe informacje są identyczne, jak dla Damy Isi. W każdą I Niedzielę miesiąca mamy w ŻRFF wymianę Tajemnic różańcowych. Każdy otrzymuje Tajemnicę następną w kolejności do poprzedniej. Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na czterech naszych forumkach. Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak + Zapraszamy do wspólnej modlitwy, do wątku z intencjami, w razie możliwości codziennie o 22:00. W razie potrzeby, zapraszamy na stronkę ŻRFF: www.zrff.pl Najpierw przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania": http://zrff.pl/ Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF. Kwestionariusze do pobrania i adres Księdza pod linkiem: http://zrff.pl/
Niech Cię Bóg prowadzi na wspólnej drodze z ŻRFF +
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
marniok napisal(a): Dogram jeszcze dwie dziesiątki (mam zainteresowanych) i ogarne całość najpóźniej jutro.
Jasne Jeszcze istotna sprawa. Jeżeli osoby przyjmujące zastępstwo są też w innej Róży i mają już swoją kartę w Księdze ŻRFF, to nie muszą wysyłać kolejnych kwestionariuszy do ks. Dyrektora ŻRFF.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
* Narodzenie Jezusa [vacat] - tymczasowo marniok * Ofiarowanie Jezusa w świątyni [vacat] - tymczasowo Elo
te cząstki Tajemnicy Radosnej będzie odmawiało od dzisiaj znajome małżeństwo, z racji nadmiaru obowiązków rodzinno-zawodowych kwestia rejestracji na forum jest odłożona do weekendu w rozpisie będę z Elo tymczasowo się nimi zajmował do czasu rejestracji tych osób
Ok. Zatem "przesune" się z Elo o jedną cząstkę do przodu, ale żeby mieć pełną piątkę dziesiątek musze prosić @Cyrylica o taki sam ruch do przodu. Żeby objęła opieką 2, 3 i 4 cząstkę Tajemnicy Światła. @Cyrylica? Pozwolisz na małe przetasowanie?
I - TAJEMNICE RADOSNE * Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Emman * Nawiedzenie świętej Elżbiety - Elo * Narodzenie Jezusa [vacat] - tymczasowo marniok * Ofiarowanie Jezusa w świątyni [vacat] - tymczasowo Elo * Odnalezienie Jezusa w świątyni - marniok II - TAJEMNICE ŚWIATŁA * Chrzest Jezusa w Jordanie - Elo * Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - tymczasowo Cyrylica * Głoszenie królestwa i wzywanie do nawrócenia - tymczasowo Cyrylica * Przemienienie Pańskie na górze Tabor - tymczasowo Cyrylica * Ustanowienie Eucharystii [vacat] - tymczasowo marniok III - TAJEMNICE BOLESNE * Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - Isia * Biczowanie Jezusa - Dorosegr * Cierniem ukoronowanie Jezusa - Aneta * Dźwiganie krzyża na Kalwarię - Andriusza * Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Tekla IV - TAJEMNICE CHWALEBNE * Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - tymczasowo przemk0 * Wniebowstąpienie Chrystusa celine * Zesłanie Ducha Świętego Acatos * Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny tymczasowo KAnia * Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi [vacat] - tymczasowo Elo
marniok napisal(a): Ok. Zatem "przesune" się z Elo o jedną cząstkę do przodu, ale żeby mieć pełną piątkę dziesiątek musze prosić @Cyrylica o taki sam ruch do przodu. Żeby objęła opieką 2, 3 i 4 cząstkę Tajemnicy Światła. @Cyrylica? Pozwolisz na małe przetasowanie?
Już ta Róża znacznie lepiej wygląda Jeszcze dopisz, które tajemnice są rozważane w zastępstwie, tymczasowo, do czasu przybycia Dam i Rycerzy na stałe. Z pamięci, to Cyrylica, Kania, Elo, MarNak, PrzemkO. Są też w innych Różach.
*
* Narodzenie Jezusa [vacat] - tymczasowo marniok * Ofiarowanie Jezusa w świątyni [vacat] - tymczasowo Elo powyższe cząstki odmawiają moi znajomi - małżeństwo (do czasu rejestracji na tut forum będziemy ich reprezentować z żoną)
z kolei tą cząstkę: * Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi [vacat] - tymczasowo Elo bardzo chce omadlać nasz średni syn, z tym że nie wiem czy to nie jest czasem słomiany zapał, zobaczę przez miesiąc jak to będzie w jego przypadku wyglądało i wówczas oficjalnie poprosi o ten zaszczyt, dobrze? na razie w wykazie będzie Elo, potem zdecydujemy - ok?
marniok napisal(a): * Narodzenie Jezusa [vacat] - tymczasowo marniok * Ofiarowanie Jezusa w świątyni [vacat] - tymczasowo Elo powyższe cząstki odmawiają moi znajomi - małżeństwo (do czasu rejestracji na tut forum będziemy ich reprezentować z żoną)
z kolei tą cząstkę: * Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi [vacat] - tymczasowo Elo bardzo chce omadlać nasz średni syn, z tym że nie wiem czy to nie jest czasem słomiany zapał, zobaczę przez miesiąc jak to będzie w jego przypadku wyglądało i wówczas oficjalnie poprosi o ten zaszczyt, dobrze? na razie w wykazie będzie Elo, potem zdecydujemy - ok?
Przecież może syn rozważać Tajemnicę tymczasowo, jako giermek Gdy przestanie, dopiero wtedy Tajemnicę po nim przejmie Elo.
*
w sumie chodzi tylko o wykaz, a tak musiałbym zakładać mu konto, wysyłać kwestionariusze, oczywiście to żaden problem ale jesli za miesiąc mu przejdzie to znowu trzeba będzie wszystko odkręcać
marniok napisal(a): w sumie chodzi tylko o wykaz, a tak musiałbym zakładać mu konto, wysyłać kwestionariusze, oczywiście to żaden problem ale jesli za miesiąc mu przejdzie to znowu trzeba będzie wszystko odkręcać
Jak chcecie Ale i "Ducha nie gaście...". Zwłaszcza w dzieciach. Rycerz, to brzmi dumnie!
*
Marku, dojdzie do nas Basia, moja szwagierka. Już się zarejestrowała na forum i czeka na wpuszczenie. Formalności załatwimy jutro. Proszę o przydzielenie Basi tajemnicy.
przemk0 napisal(a): A co się w ogóle stało że ta Róża taka pusta?
Robiliśmy porządki w ŻRFF. Brakowało sporo osób w Różach. Zastępstwa przeciągały się latami, a przecież nie o to szło. Ponieważ w XII brakowało najwięcej, a na dodatek zelatorka zrezygnowała z funkcji, dokonaliśmy przesunięć. Ta Róża miała zostać zlikwidowana, bo mimo wielokrotnych apeli na całym czwórforumku, nikt się nie zgłaszał już od dłuższego czasu. Było nam z tym źle, przykro i jakoś tak niezręcznie. Na dodatek październik... Dzięki MarNakowi i Wam wszystkim uda się ją reaktywować.
Bóg zapłać wszystkim! +
*
Komentarz
@przemk0
Proponuję 1 lub 5 cząstkę Tajemnicy Chwalebnej
Decyduj waść.
czekam na pewną Damę
w poczekalni siedzi....
Tak jak wyżej pisze marniok bede z wami modliła się.
To mój debiut w tej roli.
zacznę od cząsteczki 5 bolesnej, ukrzyżowanie i śmierć Jezusa
* Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - marniok
* Nawiedzenie świętej Elżbiety - Elo
* Narodzenie Jezusa [vacat] - tymczasowo marniok
* Ofiarowanie Jezusa w świątyni [vacat] - tymczasowo Elo
* Odnalezienie Jezusa w świątyni - marniok
II - TAJEMNICE ŚWIATŁA
* Chrzest Jezusa w Jordanie - Cyrylica
* Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - Cyrylica
* Głoszenie królestwa i wzywanie do nawrócenia - Cyrylica
* Przemienienie Pańskie na górze Tabor [vacat] - tymczasowo Elo
* Ustanowienie Eucharystii [vacat] - tymczasowo marniok
III - TAJEMNICE BOLESNE
* Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - Isia
* Biczowanie Jezusa - Dorosegr
* Cierniem ukoronowanie Jezusa - Aneta
* Dźwiganie krzyża na Kalwarię - Andriusza
* Ukrzyżowanie i śmierć Jezusa - Tekla
IV - TAJEMNICE CHWALEBNE
* Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - przemk0
* Wniebowstąpienie Chrystusa celine
* Zesłanie Ducha Świętego Acatos
* Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny KAnia
* Ukoronowanie Maryi na Królową nieba i ziemi [vacat] - tymczasowo Elo
na razie jesteśmy na fali....
czekam jeszcze na decyzje @przemk0 >:/ i mam obiecane od znajomego małżeństwa :-c że również sie dołączą do ŻR (dla nich wstepnie rezerwuję 3 i 4 cząstkę Tajemnicy Radosnej, ok?)
acha i jeszcze jeden użyszkodnik tego forum ma dac mi znać czy podejmie sie modlitwy różańcowej [-O<
to jest bułka z masłem, zobaczysz
na pewno jest to prostsze niż moje tłumaczenia całej sprawy )
W profilu mam maila, podeslij mi to oficjalnie.
Witaj Rycerzu XII Róży przemk0 .
:-)
@Rafał i @Eden nie dali mi jednoznacznej odpowiedzi. Wchodzicie w to?
Od dziś rozważać będziesz:
III - TAJEMNICE BOLESNE
Niech Twoim mieczem będzie Różaniec święty.
Pozostałe informacje są identyczne, jak dla Damy Isi.
W każdą I Niedzielę miesiąca mamy w ŻRFF wymianę Tajemnic różańcowych.
Każdy otrzymuje Tajemnicę następną w kolejności do poprzedniej.
Komunikat wysyłany jest drogą mailową i pojawia się na czterech naszych forumkach.
Wszystkie Damy i Rycerzy ŻRFF prosimy o comiesięczne potwierdzenie swego dalszego uczestnictwa w ŻRFF, w ramach odpowiedzi na Komunikat o wymianie Tajemnic otrzymany od swego zelatora. Wystarczy znak +
Zapraszamy do wspólnej modlitwy, do wątku z intencjami, w razie możliwości codziennie o 22:00.
W razie potrzeby, zapraszamy na stronkę ŻRFF:
www.zrff.pl
Najpierw przejrzyj wątek "Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania":
http://zrff.pl/
Prześlij koniecznie do Księdza Dyrektora wypełnione kwestionariusze. Stanowić one będą Twoją kartę w Księdze Żywego Różańca FF.
Kwestionariusze do pobrania i adres Księdza pod linkiem:
http://zrff.pl/
Niech Cię Bóg prowadzi na wspólnej drodze z ŻRFF
+
*
Proszę, zaznacz na wykazie osoby, które rozważać będą Tajemnice tymczasowo. Te Tajemnice nadal będą oczekiwały na swe stałe Płatki.
*
Jeszcze istotna sprawa.
Jeżeli osoby przyjmujące zastępstwo są też w innej Róży i mają już swoją kartę w Księdze ŻRFF, to nie muszą wysyłać kolejnych kwestionariuszy do ks. Dyrektora ŻRFF.
*
te cząstki Tajemnicy Radosnej będzie odmawiało od dzisiaj znajome małżeństwo, z racji nadmiaru obowiązków rodzinno-zawodowych kwestia rejestracji na forum jest odłożona do weekendu
w rozpisie będę z Elo tymczasowo się nimi zajmował do czasu rejestracji tych osób
* Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Emman
Proszę, zrób mu w takim razie miejsce.
*
Zatem "przesune" się z Elo o jedną cząstkę do przodu, ale żeby mieć pełną piątkę dziesiątek musze prosić @Cyrylica o taki sam ruch do przodu. Żeby objęła opieką 2, 3 i 4 cząstkę Tajemnicy Światła. @Cyrylica? Pozwolisz na małe przetasowanie?
I - TAJEMNICE RADOSNE
* Zwiastowanie Najświętszej Maryi Pannie - Emman
* Nawiedzenie świętej Elżbiety - Elo
* Narodzenie Jezusa [vacat] - tymczasowo marniok
* Odnalezienie Jezusa w świątyni - marniok
II - TAJEMNICE ŚWIATŁA
* Chrzest Jezusa w Jordanie - Elo
* Objawienie się Jezusa w Kanie Galilejskiej - tymczasowo Cyrylica
* Głoszenie królestwa i wzywanie do nawrócenia - tymczasowo Cyrylica
* Przemienienie Pańskie na górze Tabor - tymczasowo Cyrylica
* Ustanowienie Eucharystii [vacat] - tymczasowo marniok
III - TAJEMNICE BOLESNE
* Modlitwa Jezusa w Ogrójcu - Isia
* Biczowanie Jezusa - Dorosegr
* Cierniem ukoronowanie Jezusa - Aneta
* Dźwiganie krzyża na Kalwarię - Andriusza
IV - TAJEMNICE CHWALEBNE
* Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa - tymczasowo przemk0
* Wniebowstąpienie Chrystusa celine
* Zesłanie Ducha Świętego Acatos
* Wniebowzięcie Najświętszej Maryi Panny tymczasowo KAnia
Jeszcze dopisz, które tajemnice są rozważane w zastępstwie, tymczasowo, do czasu przybycia Dam i Rycerzy na stałe.
Z pamięci, to Cyrylica, Kania, Elo, MarNak, PrzemkO. Są też w innych Różach.
*
osoby wpisane kursywą są tymczasowo odpowiedzialne za cząstki
pozostałe są przypisane na stałe
znajdziemy im z czasem opiekunów
powyższe cząstki odmawiają moi znajomi - małżeństwo (do czasu rejestracji na tut forum będziemy ich reprezentować z żoną)
z kolei tą cząstkę:
bardzo chce omadlać nasz średni syn, z tym że nie wiem czy to nie jest czasem słomiany zapał, zobaczę przez miesiąc jak to będzie w jego przypadku wyglądało i wówczas oficjalnie poprosi o ten zaszczyt, dobrze? na razie w wykazie będzie Elo, potem zdecydujemy - ok?
Gdy przestanie, dopiero wtedy Tajemnicę po nim przejmie Elo.
*
Ale i "Ducha nie gaście...". Zwłaszcza w dzieciach.
Rycerz, to brzmi dumnie!
*
Brakowało sporo osób w Różach. Zastępstwa przeciągały się latami, a przecież nie o to szło. Ponieważ w XII brakowało najwięcej, a na dodatek zelatorka zrezygnowała z funkcji, dokonaliśmy przesunięć. Ta Róża miała zostać zlikwidowana, bo mimo wielokrotnych apeli na całym czwórforumku, nikt się nie zgłaszał już od dłuższego czasu.
Było nam z tym źle, przykro i jakoś tak niezręcznie. Na dodatek październik...
Dzięki MarNakowi i Wam wszystkim uda się ją reaktywować.
Bóg zapłać wszystkim!
+
*