Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

1131132133134136

Komentarz

• @Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    To jest smutny artykuł co weseli mi serce ♥️ .

Zwłaszcza te lajfstajlowe kawałki o skromności gabinetu. A wiadomo, że fałszywa skromność to pycha. Narcyzm w generycznej (modne słowo) formie

A misie go miło czytało; miałem wrażenie, że ten pan Hoj to ogarnięty kolo i wie co mówi, jak również wie, czego nie mówić -- co też jest ważną umiejętnością.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Pani_Łyżeczka powiedział(a):
    To jest smutny artykuł co weseli mi serce ♥️ .

Zwłaszcza te lajfstajlowe kawałki o skromności gabinetu. A wiadomo, że fałszywa skromność to pycha. Narcyzm w generycznej (modne słowo) formie

A misie go miło czytało; miałem wrażenie, że ten pan Hoj to ogarnięty kolo i wie co mówi, jak również wie, czego nie mówić -- co też jest ważną umiejętnością.

Pobrzmiewa z tego artykułu motto Franza Maurera, że zostaje "do samego końca, mojego lub jej".

• jej, ileż bym dała za to, by te wszystkie porąbane Maurery sobie wyemigrowały w dowolnym kierunku. Przecież im się nigdy Polska nie podobała, Polacy tym bardziej.

• Ignatz, tak gwoli przypomnienia, to Afera Michnika-Rywina polegała na tym, że Agora chciała kupić Polsat. A w wywiadzie:

• spółka technologiczna przynosi straty, a drugą trzeba było zamklnąć
    • GazWyb z trudem osiąga rentowność
    • cyfrowe subskrypcje nie dają rady
    • w radio też się nie udało, więc akwizycja
    • z kin najlepiej wyszły nam popkorny
    • mauzoleum Michnika ma się dobrze (ciekawe123, czy zaleją go w formalinie i będą na zebrania 'słój' wyciągać, jak z tym profesorem z Oxfordu zrobili)
    • dziadersi prawie pogrzebali spółkę, szkoda że im się nie udało
    • w internetach nie mamy podejścia do innych
    • miał być holding multimedialny, a wyszło jak wyszło, czyli wycena po 10 latach jest bez zmian.
  • edytowano 14 March

A w międzyczasie było kilka malowniczych chociaż mało znanych klap, jak na przykład kupno licencji na portal społecznościowy Bebo w 2007, ktoś to w ogóle zauważył?

• Były też i takie sukcesy:

Agora sprzedała firmie Auto Centrum z Krosna swoją spółkę zależną Domiporta kupioną 12 lat temu za 45 mln dolarów

Takich 'świetnych' inwestycji było więcej.
    W pewnej chwili ratowali się wyprzedawaniem nieruchomości po drukarniach.

• "Temperatura polityczna w tym roku była trochę niższa" :)

"W pierwszym kwartale 2025 roku pion prasy drukowanej i cyfrowej grupy Agora wypracował 43 mln zł przychodów sprzedażowych, o 8,9 proc. mniej niż rok wcześniej. Wpływy ze sprzedaży wydawnictw, czyli „Gazety Wyborczej” i kilku magazynów, zmalały o 8,1 proc. do 23,7 mln zł. To skutek przede wszystkim spadku przychodów ze sprzedaży egzemplarzowej „GW”. Według danych Polskich Badań Czytelnictwa w pierwszym kwartale br. dziennik sprzedawał się średnio w 28 948 egz., po spadku rok do roku o 19,22 proc.

Liczba sprzedanych prenumerat cyfrowych „Gazety Wyborczej” (Agora) nieznacznie zmalała r/r, zsuwając się poniżej 290 tys. – Temperatura polityczna w tym roku była trochę niższa – zauważa Wojciech Bartkowiak z zarządu Agory. Pion prasowy firmy mocno ograniczył stratę operacyjną, m.in. dzięki ograniczeniu kosztów druku."

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gazeta-wyborcza-ile-zarabia-sprzedaz-prenumerat-cyfrowa-wyniki-agory-i-kwartal-2025-r

• Niby obcy ludzie...

• edytowano 26 May

Kochani!!! Palikot jest podobno bezdomny. Poszukajcie sobie info. Z roboty piszę na telu i nie będę szukał linku ale aż sobie idę drugą kawke machnąć.

• @posix powiedział(a):
    Kochani!!! Palikot jest podobno bezdomny. Poszukajcie sobie info.

Łzawa historia zapoczątkowana:

Janusz Palikot pod koniec stycznia wyszedł z aresztu po czterech miesiącach, dzięki wpłaceniu kaucji w wysokości 2 mln złotych.

A w pamięci mam wyłudzenie na grube miliony. Jakoś mi go słabo żal.

• @posix powiedział(a):
    Kochani!!! Palikot jest podobno bezdomny. Poszukajcie sobie info. Z roboty piszę na telu i nie będę szukał linku ale aż sobie idę drugą kawke machnąć.

https://goniec.pl/palikot-przemowil-po-wyjsciu-z-aresztu-jestem-bezdomny-przepraszam-wszystkich-ij-jsch-250525

• W sumie poza Kozuszkiem to nwm czy tam jest co do oglądania. Jego wypowiedzi o Nawrockim to jest prawdopodobnie szczyt w ogóle dziennikarstwa nazwijmy to uczestniczącego (żeby nie było że subiektywnego) kiedy wspomina o dniu pogrzebu Inki zorganizowanym przez Nawrota. :)))) W kontrze do tego wole nie wiedzieć kim tam w Republice jest Ziemniak, bo nawet słuchania kilka sekund Ziemniaka u Janke to jest ból
    typu "Nawrocki dobry był do mówienia o żołnierzach wykletych". :((((

• Tymczasem na Titaniku:

Nowym prezesem spółki Wyborcza, zarządzającej m.in. „Gazetą Wyborczą”, od początku lipca będzie Mikołaj Chrzan. W zarządzie firmy będą też Joanna Kwas i Michał Gutowski, równocześni całkowicie zmienia się skład rady nadzorczej.

Źródło
    I takie zabawy to ja rozumiem.

• Idzie o to, że wszyscy to buraki?

• A co z Heleną Pieczywo i Łondą Rapaczyńskim?

• loslos
    edytowano 17 June

A nie, te osoby to, proszę pana, Agora. Wyborcza to zupełnie inna firma.

• @los powiedział(a):
    A nie, te osoby to, proszę pana, Agora. Wyborcza to zupełnie inna firma.

Chyba nawet Agora-Holding ....

• No bo Agora to holding. A Agora Holding to nie holding. Kto czego nie rozumie?

• @los powiedział(a):
    No bo Agora to holding. A Agora Holding to nie holding. Kto czego nie rozumie?

Cenię te gry i zabawy w talmudycznym stylu, o tym ile gwiazd ma się świecić aby zacząć szabes;)
    Tak czy siak bal na Titaniku na pełnej, ale za to załoga bardziej zadowolona bo nowe stanowiska w Zarządach i Prezesów się pojawiły. Mnie się takie gry jednoznacznie kojarzą, z pilną koniecznością zmian stosunków własnościowych zwykle powodowaną brakiem przezorności zwanej intercyzą ;)

• Aj waj, tu trzeba mieć neandertalską kiepełe!

• "Rozumiem" - skłamał Alfred. Że zacytuję Fedorowicza z czasów, kiedy był zabawny.

• Oni naprawdę mają na melinie napisane "SODOMA"???
    .
    .
    .
    image
    .

:):D:o:p>:)

👣

🐾
    🐾

• Nie tylko napisane.

• No tak sobie dobra ale tematycznie.

• @MiejSen powiedział(a):
    W sumie poza Kozuszkiem to nwm czy tam jest co do oglądania. Jego wypowiedzi o Nawrockim to jest prawdopodobnie szczyt w ogóle dziennikarstwa nazwijmy to uczestniczącego (żeby nie było że subiektywnego) kiedy wspomina o dniu pogrzebu Inki zorganizowanym przez Nawrota. :)))) W kontrze do tego wole nie wiedzieć kim tam w Republice jest Ziemniak, bo nawet słuchania kilka sekund Ziemniaka u Janke to jest ból
    typu "Nawrocki dobry był do mówienia o żołnierzach wykletych". :((((

Dobry komentarz polityczny aktualny

• Jacek Saryusz-Wolski
    @JSaryuszWolski
    „Kilka dobrych wiadomości. Paramount Skydance ma zamiar kupić Warner Bros. Discovery. Discovery jest właścicielem polskiego liberalnego, postkomunistycznego kanału TVN, który jest największym kanałem komercyjnym w Polsce i silnym zwolennikiem Tuska. Właściciel Paramount @larryellison
    , który właśnie stał się najbogatszą osobą na świecie, jest dobrym przyjacielem Trumpa i patriotą. Jest nadzieja, że z nowym właścicielem wpływy postkomunistów i radykalnych lewicowców będą ograniczone również w Polsce.”
    ⬇️

• Przypomnę, że Trump miał posunąć Tuska po wyborach, a potem po wyborze Nawrockiego.

• @Mania powiedział(a):

Jacek Saryusz-Wolski
    @JSaryuszWolski
    „Kilka dobrych wiadomości. Paramount Skydance ma zamiar kupić Warner Bros. Discovery. Discovery jest właścicielem polskiego liberalnego, postkomunistycznego kanału TVN, który jest największym kanałem komercyjnym w Polsce i silnym zwolennikiem Tuska. Właściciel Paramount @larryellison
    , który właśnie stał się najbogatszą osobą na świecie, jest dobrym przyjacielem Trumpa i patriotą. Jest nadzieja, że z nowym właścicielem wpływy postkomunistów i radykalnych lewicowców będą ograniczone również w Polsce.”
    ⬇️

Ale co to w ogóle za pomysł jest, że główny akcjonariusz będzie jednoosobowo wpływał na jakąś lokalną spółeczkę zależną, która zresztą przynosi niezłe dochody na tle grupy.

Musiałby ten Wawrzon zostać osobiście uwiedziony przez jakiegoś naszego ęflięsera.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.