Skip to content

Wybory 2025

17778798082

Komentarz

• I jeszcze, kutas, napisał że go Nawrocki wzruszył tym zwróceniem się do niego - przestał Pan we mnie wierzyć ? Wzruszyłeś się padalcu ? Ty ? Stanowski to poziom Wojtka Kowalczyka, Nawrocki powinien go olać ciepłym moczem. Nie ta liga.

• Stanowski nie jest pisowy i dlatego właśnie jest potrzebny.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Po ostatniej debacie znajomo/rodzinnej:

• PiS obiecywał i dotrzymywał: zlikwidował WSI, powołał CBA, stworzył WOT, wprowadził 500+, przekopał mierzeję, zbudował tunel w Świnoujściu, podnosił płacę minimalną
    • dodatkowo: zbudował Zaporę na części granicy z Białorusią, skutecznie odpierał atak migracyjny hybrydowy na Polskę, wyrwał Wojsko Polskie od uzależnienia niemieckiego, skutecznie uruchomił procesy modernizacyjne w Wojsku Polskim, dość małym kosztem przeprowadził Polskę przez COVID, skutecznie pomagał fali uciekinierów z Ukrainy

Można dopisywać miasta...
    Natomiast rozmowa przypominała pewien utwór pewnego barda:
    A ja na to – ja w niebo ślę rakiety
    Bez wysiłku wielkich rzek zawracam bieg
    Żal mi ciebie lecz niestety
    Również trudny kunszt baletu
    Najlepiej ja posiadłem na planecie tej!

Czyli kawalerka, wizy, Europa

Jestem w wieku że odnawiam znajomości z okresu szkoły średniej i studiów. Ostatnio spotkanie w gronie 4 kolegów z klasy licealnej (z jednym z nich potem byliśmy na jednym wydziale).

Rozmowa o mumii:

Ja: mam czyste sumienie, w referendum anschlusowym głosowałem przeciw. Unia wuj.

K1. (były urzędnik UKiE, pisał wniosek o stowarzyszenie ze wspólnotami): 30 lat temu Unia wyglądała inaczej, teraz to niemiecki folwark. Unia wuj i polexit.

K2: wtedy sie opłaciło, teraz nie. Unia wuj!

K3 : Mieszka w Stanach. nie głosuje.

• @los powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

Oni tak nie myślą, oni powiewają sztandarami.

No dokładnie, poza tym taki tunel w Świnoujściu to nie PiS zbudował ale UE, 500+ to rozdawnictwo które zadłużyło Polskę i nic nie dało (chyba że Ukraińcom!), WSI było ok itd. Sztandary.

• @celnik.mateusz powiedział(a):
    Stanowski nie jest pisowy i dlatego właśnie jest potrzebny.

...może miał być? bo raczej nie jest potrzebny do nazywania PiS złodziejami

• Do dorobku Zdanowskiej dopisałbym dworzec Łódź Fabryczna, gmach o rozmiarach kosmodromu a pusty jak głowa Jachiry. A dla ocieplenia wizerunku, zaproszenie przez nią do ZOO dla wszystkich pań, by w Walentynki popodziwiały sobie zwierzęce penisy.

• @Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

Oni tak nie myślą, oni powiewają sztandarami.

No dokładnie, poza tym taki tunel w Świnoujściu to nie PiS zbudował ale UE, 500+ to rozdawnictwo które zadłużyło Polskę i nic nie dało (chyba że Ukraińcom!), WSI było ok itd. Sztandary.

Moi nie podejmowali dialogu, tylko: kawalerka, wpuścili imigrantów, kradli, a Europa...
    Tam nie było niuansowania

• @celnik.mateusz powiedział(a):
    Stanowski nie jest pisowy i dlatego właśnie jest potrzebny.

To, że nie jest PiSowy nie oznacza, że wolno mu powielać bzdury i kłamstwa. PiS kradł ? Skoro tak uważa, to niech wskaże co i gdzie. Jeżeli nie potrafi, to dlaczego powtarza kłamstwa ?

Ja wiem dlaczego on tak powiedział u Trzaskowskiego. Chce być postrzegany jako obiektywny, nie jest za żadną ze stron. Chciał powiedzieć coś mocnego o PO, a że dał się wmanewrować jak dziecko z tą wizytą w domu Rafałka, jako gość musiał przestrzegać pewnych konwenansów. I taką taktykę przyjął, dojechał PiS, żeby łatwiej można było zaczepić PO. Czym przyczynił się do utrwalania kłamstwa.

Jak pelikan też łyknął narrację o kombinatorze Nawrockim. Głąb jeden. Poziom Weszło to max do czego się nadaje.

• @JORGE powiedział(a):
    Stanowski podczas wywiadu z Trzaskowskim nazwał PiS złodziejami.
    https://www.facebook.com/reel/1033073265584168

Niech wypierdala ze swoim Kanałem0, z pozą obiektywnego, nowoczesnego dziennikarza. Wdał się w wojnę, którą postrzegał jako fajną zabawę, dobry sposób na zdobycie klikalności. Przerosło go to wszystko. Jest zwykłym pajacem i szkodnikiem.

Mam nadzieję, że go rozjadą po wyborach. Ma stracić wszystko. Niech go dojadą do samego końca.

Stano WIE, że nasi nie tkną go palcem, a tamci zakopią w Lesie Kabackim. Taka świadomość zawsze ustawia perspektywę.

• @peterman powiedział(a):

Stano WIE, że nasi nie tkną go palcem, a tamci zakopią w Lesie Kabackim. Taka świadomość zawsze ustawia perspektywę.

I tak ma przejebane i tak. On stal się wrogiem tamtych już dawno.. wyczuli w nim zagrożenie. Jedne co może zrobić to przejść na ich stronę, zupełnie, w 100%. Zrobi to ? Pewnie, kwestia czasu.

• edytowano 11:19

@JORGE powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

I tak ma przejebane i tak. On stal się wrogiem tamtych już dawno.. wyczuli w nim zagrożenie. Jedne co może zrobić to przejść na ich stronę, zupełnie, w 100%. Zrobi to ? Pewnie, kwestia czasu.

Na to idzie - Giertych też był ich śmiertelnym wrogiem. Oczywiście do czasu.

• @Wielen powiedział(a):
    Do dorobku Zdanowskiej dopisałbym dworzec Łódź Fabryczna, gmach o rozmiarach kosmodromu a pusty jak głowa Jachiry. A dla ocieplenia wizerunku, zaproszenie przez nią do ZOO dla wszystkich pań, by w Walentynki popodziwiały sobie zwierzęce penisy.

Nieuważnie się czytało:

Budowa najdroższego dworca na świecie z najmniejszą liczbą pasażerów na jakąś jednostkę.

• Ale jak jesteś z młodzi to może jakieś piffko?

• @peterman powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):
    Stanowski podczas wywiadu z Trzaskowskim nazwał PiS złodziejami.
    https://www.facebook.com/reel/1033073265584168

Niech wypierdala ze swoim Kanałem0, z pozą obiektywnego, nowoczesnego dziennikarza. Wdał się w wojnę, którą postrzegał jako fajną zabawę, dobry sposób na zdobycie klikalności. Przerosło go to wszystko. Jest zwykłym pajacem i szkodnikiem.

Mam nadzieję, że go rozjadą po wyborach. Ma stracić wszystko. Niech go dojadą do samego końca.

Jest w mieście jeden uczciwy dziennikarz, ale prawdę mówiąc i on - świnia.

• edytowano 11:50

Krajowy Epidiaskop też szanuje tylko tych, którzy mogą mu zaszkodzić, zapewne dlatego od ponad roku taktownie zamilknął.

• Raz beknęli o obciętych lekcjach lerigii.

• @trep powiedział(a):

Nieuważnie się czytało:

Budowa najdroższego dworca na świecie z najmniejszą liczbą pasażerów na jakąś jednostkę.

>
    Fakt, ale przynajmniej wybrzmiało dwa razy.

• Karolu u buków spadło o kolejny 1% i ma już 5,5% straty do Lali.

• @trep powiedział(a):
    Karolu u buków spadło o kolejny 1% i ma już 5,5% straty do Lali.

No niestety, przez takich pajaców jak Stanowski, Menzen, narracja o bezwzględnym Karolu przeszła. Bo jak to pokazała PO, Trzaskowski, reżimowe media - to ludzie już wiedzą, oni tak muszą szczuć, nie ma co łba brać. Ale jeżeli w taki a nie inny sposób odnoszą się inni, teoretycznie bliżsi Nawrockiemu, ooooo, to już musi być coś na rzeczy. Bardzo ciekawą opinię wysmarował też np. Ikonowicz, podpierają się nią ludzie "obiektywni".

Wszyscy przeciwko PiSowi, przeciwko Nawrockiemu. Ten kurwidołek musi zostać najechany i rozebrany.

• @JORGE powiedział(a):

@trep powiedział(a):

No niestety, przez takich pajaców jak Stanowski, Menzen, narracja o bezwzględnym Karolu przeszła. Bo jak to pokazała PO, Trzaskowski, reżimowe media - to ludzie już wiedzą, oni tak muszą szczuć, nie ma co łba brać. Ale jeżeli w taki a nie inny sposób odnoszą się inni, teoretycznie bliżsi Nawrockiemu, ooooo, to już musi być coś na rzeczy. Bardzo ciekawą opinię wysmarował też np. Ikonowicz, podpierają się nią ludzie "obiektywni".

Wszyscy przeciwko PiSowi, przeciwko Nawrockiemu. Ten kurwidołek musi zostać najechany i rozebrany.

A teraz Sikorski udaje twardego wobec ruskich i zlikwidował im konsulat w Krakowie, zapewne z badań wyszło że to przysporzy korzyści Trzaskowskiemu. W odpowiedzi ruscy zlikwidują polski konsulat u siebie i Polacy tam stracą ostatni kontakt z Polską, zuchy.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Po ostatniej debacie znajomo/rodzinnej:

• PiS obiecywał i dotrzymywał: zlikwidował WSI, powołał CBA, stworzył WOT, wprowadził 500+, przekopał mierzeję, zbudował tunel w Świnoujściu, podnosił płacę minimalną
    • dodatkowo: zbudował Zaporę na części granicy z Białorusią, skutecznie odpierał atak migracyjny hybrydowy na Polskę, wyrwał Wojsko Polskie od uzależnienia niemieckiego, skutecznie uruchomił procesy modernizacyjne w Wojsku Polskim, dość małym kosztem przeprowadził Polskę przez COVID, skutecznie pomagał fali uciekinierów z Ukrainy

Można dopisywać miasta...

Noji zbudował Baltic Pipe, a w Świnujściu - gazoport.
    Obydwie inwestycje trudne do przecenienia.

• Baltic Pipe i gazoport w Świnoujściu zbudował Trzaskowski.

• A i okazało się, że pożar na Marywilskiej w Warszawiej to też operacja specjalna rosyjskich służb.

• @trep powiedział(a):

• Spadło też niemcenu. Lali nie rośnie, hujowni też nie. U buków zyskuje plankton.

• @trep powiedział(a):
    Baltic Pipe i gazoport w Świnoujściu zbudował Trzaskowski.

Na ogólnie dostępnym forum takich gupot bym nie wstawiała.
    Mimo, że rozumiem intencję.

• loslos
    edytowano 18:23

@Przemko powiedział(a):
    A i okazało się, że pożar na Marywilskiej w Warszawiej to też operacja specjalna rosyjskich służb.

W odróżnieniu od katastrofy smoleńskiej, którą spowodował napiedrolony jak autobus gen. Błasik. Tak przynajmniej twierdzi Putin a on przecież zawsze mówi prawdę, nie?

• Ja podzielam to co o Stanowskim myśli Kol. Jorge.
    Może nie tak drastycznie. Trzeba patrzeć na niego jak na ułomne narzędzie, więcej zaszkodził stronie przeciwnej więc niech sobie jest. Jednak po facecie który ma 40 lat, więc pamięta i dobrze rządy 8 lat PiS i rządy PO które były wcześniej i widzi co jest teraz.
    Mówi sobie taki chłopek roztropek. Wszyscy jesteście siebie warci. PiSPO jedno zło. Cyrk a nie kandydaci.
    Zachowuje się jak szczeniak, jakby może miał ze 20 lat. Dorosły facet który przez połowę życia miał zamknięte oczy.

I kolejna rzecz która mnie drażni w tych debatach i w ogóle w przestrzeni publicznej. Co jakiś czas ktoś sprytny zadaje podchwytliwe pytanie. Czy posłalibyśmy wojsko na Ukrainę. I wszyscy zgodnie kiwają głową, że oczywiście nie. Bo co powiedzą tchórze?

• Ładna debata była, Stanowski przydał się.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.