Skip to content

Wybory 2025

1798081828385»

Komentarz

• Jednocześnie USA znoszą limity na chipy NVIDIA dla Polski. Skandaliczna ingerencja w wybory w Polsce!

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Wielen powiedział(a):
    dyrektywa Baryły

E?

No jakto. Gen. Baryła, jako szef pionu polityczno-wychowawczego w LWP wydal w zimie 1982 dyrektywę, by przy zatrudnianiu w mediach preferowano młodych dziennikarzy z rodzin pracowników resortów ON i MSW. Stąd w redakcjach pojawiła się w latach 80tych i później resortowa czereda, która długo by wyliczać po nazwisku, zresztą nie będę odbierał chleba prof. Jerzemu Robertowi i red. Kani. W tym gronie jest też koleżanka Sznepf, choć tylko wżeniona w resortowy ród.
    Samą dyrektywę spopularyzował Pan Stanisław, ale w tym wypadku nie wyssał jej z palca bo sam też ją czytałem w jakiejś grubej książce, ale nie skserowałem i nie mogę dziś jej znaleźć .

• Pani Sznepf to dopiero lata 90-te ale dyrektywa Baryły mogła nadal działać tylko mniej oficjalnie.

• "Pilne: NASK informuje o możliwej próbie ingerencji w kampanię wyborczą i powiadomił ABW.

Ośrodek Analizy Dezinformacji NASK zidentyfikował reklamy polityczne na platformie Facebook, które mogą być finansowane z zagranicy. Materiały wyświetlane były na obszarze Polski.

Zaangażowane w kampanię konta reklamowe w ciągu ostatnich 7 dni wydały na materiały polityczne więcej niż jakikolwiek komitet wyborczy.

Działania miały pozornie wspierać jednego z kandydatów i dyskredytować innych."

• @Przemko powiedział(a):
    "Pilne: NASK informuje o możliwej próbie ingerencji w kampanię wyborczą i powiadomił ABW.

Ośrodek Analizy Dezinformacji NASK zidentyfikował reklamy polityczne na platformie Facebook, które mogą być finansowane z zagranicy. Materiały wyświetlane były na obszarze Polski.

Zaangażowane w kampanię konta reklamowe w ciągu ostatnich 7 dni wydały na materiały polityczne więcej niż jakikolwiek komitet wyborczy.

Aha. Ktorego?

• No ten Rumun co to do jakiegoś kopalnianego miasta przyjechał

• @qiz powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    "Pilne: NASK informuje o możliwej próbie ingerencji w kampanię wyborczą i powiadomił ABW.

Aha. Ktorego?

NASK w rozkroku, który zawstydziłby samego Wan Dama.

• Sceptycznie nastawieni do Nawrockiego i niekoniecznie przekonani do rafaua mówią że i tak chyba zagłosują na tego pierwszego bo nie można oddać całej władzy tylko jednej opcji.
    Taka zasada że lepiej żeby jeden drugich wstrzymywał wydaje się im bardziej uczciwa.
    Swoisty "klincz" ma wg nich walory stabilizujące.

@Przemko powiedział(a):
    Jednocześnie USA znoszą limity na chipy NVIDIA dla Polski. Skandaliczna ingerencja w wybory w Polsce!

Ja bym jechał z przekazem że: te (chipy) dzięki Nawrockiemu - a dopiero jest kandydatem - więc co będzie jak już zostanie Prezydentem?

• Główna aleja na mojej dzielnicy jakiś miesiąc temu była zawalona plakatami wyborczymi.
    Na dzisiaj został sam Nawrocki i sporo brauna. I jeden czaskoski opisany sprayem "oszust".

• @peterman powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Aha. Ktorego?

• @marniok powiedział(a):
    Główna aleja na mojej dzielnicy jakiś miesiąc temu była zawalona plakatami wyborczymi.
    Na dzisiaj został sam Nawrocki i sporo brauna. I jeden czaskoski opisany sprayem "oszust".

A pustych miejsc nie ma? Lodowski mówi że w Krakowie jest jak gdyby dużo niewykupionych bilbordów, albo właśnie wykupionych ale niewykorzystanych, na razie.

• Pozrywały się.... jakoś...(był memcen, hujownia innych nie pamiętam). W liczbie kilkudziesięciu (>50>100)

Bilbordów u mnie nie ma, wszystko wzdłuż drogi na barierkach oddzielających od chodników.

W Sosnowcu na bilboardach na których w 23 wisiał Owsik, teraz szczerzy się trzaskowski.

@peterman powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Aha. Ktorego?

Jak on tam wlazł? Wózkiem widłowym go wsadzili?

• U mnie w centrum wewioski od tygodni wisieli sobie Nawrocki, Rafau, Memcen i Gerszom.

W tym tygodniu Rafaua ktoś odciął i se zabrał. Może potrzebował do wyściełania kurnika albo psiego kojca, banery są z dobrego materiału.

• @polmisiek powiedział(a):
    Ale nikt tu nie poleca czerpać jakiejś mądrości od Stanowskiego. Nic odkrywczego dla nas nie jest w stanie powiedzieć, a co gorsza, nie jest intelektualnie uczciwy.

Ale jest przydatny, bo zrównuje PiS i PO wśród ludzi, dla których PiS to zło wcielone. A w praktyce - nie do końca zrównuje, bo PO obrywa bardziej.

Dlatego działa na korzyść PIS

Właśnie w tym temacie wrzucili filmik krakowscy lokalni działacze, nie wiem kto oni, ale wcześniej badali różne krakowskie przekręty a teraz widzę , że biorą się za krajowe sprawy:

• Wojtek Mucha, nasz człowiek.

• edytowano 18:30

To jest Wojciech Mucha, z Gazety Polskiej wcześniej. Ale z tego co kiedyś słuchałem, to w tym "Rynku Krowoderskim" jest mieszane towarzystwo.

Edit: drugi!

• @JORGE powiedział(a):
    No i na koniec, jaki efekt dało to wpuszczenie ludzi PiSu do mediów Stanowskiego ? Tylko jeden, uwiarygodniło Stanowskiego, jako tego obiektywnego, dokładnie to chciał osiągnąć. A PiS jak śmierdział tak śmierdzi dalej, a może bardziej, no bo jeżeli sam Stano mówi, że PiS kradł, złodzieje, a telewizja Kurskiego była gorsza od obecnej ...

Efekty to zobaczymy w niedzielę.

@marniok powiedział(a):
    Główna aleja na mojej dzielnicy jakiś miesiąc temu była zawalona plakatami wyborczymi.

A pustych miejsc nie ma? Lodowski mówi że w Krakowie jest jak gdyby dużo niewykupionych bilbordów, albo właśnie wykupionych ale niewykorzystanych, na razie.

W Krakowie cos tak jakby maławo reklamy wizualnej, może przez park kulturowy.
    W okolicznych wioskach tak do 100km Memcen żondzi na płotach. Takie tam obserwacje cyklistki.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.