Skip to content

Wybory 2025

1787980818284»

Komentarz

• Tvn24 i tvn24bis. Na TVN nie wszystkie programy to seanse nienawiści.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

@Filioquist powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):
    Nie wymieniła jeszcze jednego, też nad Morzem Śródziemnym. Sama propozycja nie jest znowu taka zła - tyle że HGW nie napisała o jej oczywistych konsekwencjach ustrojowych, mianowicie w każdym z tych krajów prezydent nie ma żadnego faktycznego znaczenia.

...propozycja jest zła - w demokracji im mniej głosowania bezpośredniego, tym gorzej

Np. jak samorządy rozkwitły po 2002 r. ... czy nie?

...słaba sofistyka, każdy wie, że ustrój to nie tylko wybory, ale także checks-and-balances

Może Kolega będzie łaskaw wskazać odpowiedniki premiera i prezydenta w ustroju gminy.

• @pantelej powiedział(a):

@MarianoX powiedział(a):
    W mieszkaniach zwolenników PO odbiorniki nadają nieprzerwanie transmisje TVN niczym "kołchożniki" przekaz kompartii w Gułagu.

Tak jest u moich rodziców, dwa odbiorniki non stop: tvn i tvn info : )

Tak było u mojej nieżyjącej już cioci, która oczywiście regularnie uczęszczała do kościoła, tak jest u kilku znajomych z pracy.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

Może sprecyzuje, bo chyba wyskoczyło pod Kolegi wpisem.
    Więc: ludziom, którzy piszą, że u nich to Stanowski już skreślony. Na pewno to @Jorge i chyba jeszcze z 1-2 osoby.

Dlatego przegrywamy wojny, dajemy sobie narzucić narrację. Stanowski pięknie się wpisał i wzmocnił przekaz - PiS kradł. I wszystko co robi pozytywnego nie ma już dla mnie znaczenia. W sprawie kluczowej daje dupy, albo co gorsza, tak uważa. To raz, a dwa - obserwuję go od dawna, kiedy zabłysnął w Weszło. Tam takie pitu pitu, nowoczesna wersja Brauna. Siedzi pod kloszem informacji, przekazu, klikalności i szoł. Liczy się dla niego bycie git. I NIC WIĘCEJ, zwróćcie uwagę na moje słowa, tam nie ma kręgosłupa, on siebie wymyślił, na takiego bezkompromisowego, obiektywnego, mocnego. Licząc że to ludzie kupią. Kupili.

• @JORGE powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):

Może sprecyzuje, bo chyba wyskoczyło pod Kolegi wpisem.
    Więc: ludziom, którzy piszą, że u nich to Stanowski już skreślony. Na pewno to @Jorge i chyba jeszcze z 1-2 osoby.

Dlatego przegrywamy wojny, dajemy sobie narzucić narrację. Stanowski pięknie się wpisał i wzmocnił przekaz - PiS kradł. I wszystko co robi pozytywnego nie ma już dla mnie znaczenia. W sprawie kluczowej daje dupy, albo co gorsza, tak uważa. To raz, a dwa - obserwuję go od dawna, kiedy zabłysnął w Weszło. Tam takie pitu pitu, nowoczesna wersja Brauna. Siedzi pod kloszem informacji, przekazu, klikalności i szoł. Liczy się dla niego bycie git. I NIC WIĘCEJ, zwróćcie uwagę na moje słowa, tam nie ma kręgosłupa, on siebie wymyślił, na takiego bezkompromisowego, obiektywnego, mocnego. Licząc że to ludzie kupią. Kupili.

Kupili do czasu.
    Gdy w Zero gruby buc prowokował Janusza Walusia- cały komentariat na YT jechał po grubym i Zakolaku równo.

Ale przegięciem było lizanie tyłka Owsikowi- posadzenie Wielguckiego (Matka Kurka) na za niskim stołku, modyfikowanie jego plików, aby były nieczytelne, tanie prowokacje przez 2 godziny.

Więc ludzie lubią vel.tolerują Stanowskiego z braku alternatyw, bo nie ma nic lepszego. Ale w ogień nikt za nim nie pójdzie.

• Ale nikt tu nie poleca czerpać jakiejś mądrości od Stanowskiego. Nic odkrywczego dla nas nie jest w stanie powiedzieć, a co gorsza, nie jest intelektualnie uczciwy.

Ale jest przydatny, bo zrównuje PiS i PO wśród ludzi, dla których PiS to zło wcielone. A w praktyce - nie do końca zrównuje, bo PO obrywa bardziej.

• A co jeśli Zakolak to jest właśnie oferta, której brak los wypominał po wielokroć PiS-owi?

• @peterman powiedział(a):
    A co jeśli Zakolak to jest właśnie oferta, której brak los wypominał po wielokroć PiS-owi?

Jest to sugerowane przez bardzo wielu, w rozmowach nieoficjalnych, z podawaniem ważnych nazwisk patronujących projektowi.

• 'Moją ojczyzną jest moja własna zajebistość' - jak to pan Kożuszek kiedyś ujął

• @czlowiek powiedział(a):
    'Moją ojczyzną jest moja własna zajebistość' - jak to pan Kożuszek kiedyś ujął

A propolis - Kożuszek właśnie zaczął na żywca.

https://www.youtube.com/live/kDk0eBQt2n8?si=ekYg-ncQ4YHz3Xlp

• @qiz powiedział(a):

@peterman powiedział(a):
    A co jeśli Zakolak to jest właśnie oferta, której brak los wypominał po wielokroć PiS-owi?

Jest to sugerowane przez bardzo wielu, w rozmowach nieoficjalnych, z podawaniem ważnych nazwisk patronujących projektowi.

Nie ukrywam, że jestem ciekawa tych nazwisk. O ile to nie tajemnica wojskowa.

• edytowano 22:20

George Simion, przyszły Prezydent Rumunii przyjechał do Zabrza wesprzeć Karola Nawrockiego.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.