Skip to content

Różne fajne mapy

13637383941

Komentarz

• Poszukując śladów chrześcijaństwa w starożytney Armenii, natrafiłem na to cudo:
    Atlas do historyi i geografii starożytney podług planu J. Lelewela 1828

https://elibrary.mab.lt/server/api/core/bitstreams/f4155c8a-1bc2-4461-88c6-0afaf137959a/content

• Geopolo to moje hobby.

• Zielony nadal kolorem Mahometa

• POLANDWICA

.
    .
    .
    .

image
    .
    .
    .
    image

👣

🐾
    🐾

• Na Zaolziu nadal niespokojnie.

• Może Zaolzie a może źle naniesiony na mapie Tłuszcz.

👣

🐾
    🐾

• Bo ten pociąg to niby na prąd, a na Tłuszcz.

• Ciekawe1, że w Bawarii nie kradną.

• Co ma druga przesuwka spółgłoskowa do rabunków?

• Interesujący projekt badawczy.

• Zauważyłem też, że w Czechosłowacji rabują duchy henleinowców.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

Ubywa wyborców ZP a przybywa elektoratu ZiS i Mn.

• Moja Małżonka, warszawianka z dziada pradziada uważa że Stolyca jest w tym rankingu zdecydowanie za wysoko.

• Prawdopodobnie mapka jakości życia wiecznego mieszkańców będzie wyglądała mocno odmiennie.

• Na mapie M. Uć jest na ciemozielono a moja sadyba na różowo. Jest dokładnie na odwrót.

• @Brzost powiedział(a):
    Moja Małżonka, warszawianka z dziada pradziada uważa że Stolyca jest w tym rankingu zdecydowanie za wysoko.

Jakoś się żyje.

@Brzost powiedział(a):
    Moja Małżonka, warszawianka z dziada pradziada uważa że Stolyca jest w tym rankingu zdecydowanie za wysoko.

Jakoś się żyje.

Na Kraków to głosowali krakowianie, wiadomo, ciekawe kto głosował na Ząbki - chyba te słoiki szczęśliwe że wyrwały mieszkanie za pół ceny warszawskiej a do pracy jeżdżą szybciej niż ci z Białołęki, jak ja.

@Brzost powiedział(a):

Jakoś się żyje.

Owszem, ale jeśli po drodze do pracy jedzie się ulicami, gdzie w oknach wiszą tęczowe flagi i "piorunki" to komfort życia subiektywnie się obniża.

• W Łodzi połowa głównych ulic jest rozkopana, w związku spożywczym są bardzo duże korki. To jednak się tak łodzianom bardzo podoba, że prez. Zdanowska dostaje 70 procentów w pierwszej turze. Może oni wszystko tak oceniają, że skoro oni są czerwoni i ich władcy są czerwoni, to trzeba to dobrze oceniać.

• W Rosji jest większa.

• @los powiedział(a):
    W Rosji jest większa.

Mimo wszystko marna pociecha.

• To jest pamiątka po naszym zsowieceniu.

• @Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):
    W Rosji jest większa.

Wręcz przeciwnie.

Odpowiem dialogiem, jaki u nasz caszami pada. Dejdusia już pod koniec lecącego w telewizorze filmu idzie się kąpać po czym pyta mnie:
    -- No i jak się skończył?
    -- Dla jednych dobrze, dla innych źle. Ten zginął (umarł). Jego trud skończony. Dla niego dobrze. A tamten przeżył i musi się dalej męczyć. Dla niego źle.

• @trep powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):
    W Rosji jest większa.

Wręcz przeciwnie.

Odpowiem dialogiem, jaki u nasz caszami pada. Dejdusia już pod koniec lecącego w telewizorze filmu idzie się kąpać po czym pyta mnie:
    -- No i jak się skończył?
    -- Dla jednych dobrze, dla innych źle. Ten zginął (umarł). Jego trud skończony. Dla niego dobrze. A tamten przeżył i musi się dalej męczyć. Dla niego źle.

...halucynacje i śmierć z niedożywienia

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.