Skip to content

Konfederacja i okolice, trza zacząć baczyć

1242526272830»

Komentarz

• Pokornie przyjmuję przytyki do mojej pamięci bo sam wiem jaka bywa zawodna.

• Nie musiałeś tego czytać, to tylko jeden z tysięcy wykwitów Janusza Korwinowicza Mikke w NCzasie. Ja akurat na to trafiłem i tak mnie zaszokowało, że pamiętam do dziś.

• @Wielen powiedział(a):
    NCz aborcji jednak nie lansowal, przynajmniej nie za Mikkego.

w Najwyższym czasie! pokazał się nekrolog zabitego nienarodzonego, jakiegoś konkretnego dziecka.

• @KazioToJa powiedział(a):

@Wielen powiedział(a):

w Najwyższym czasie! pokazał się nekrolog zabitego nienarodzonego, jakiegoś konkretnego dziecka.

Może "dziecka Agaty"? To był 2008 rok. https://www.fronda.pl/a/rok-temu-zamordowano-dziecko-14-letniej-agaty-z-lublina,2189.html

• @Przemko powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):

@Wielen powiedział(a):

Może "dziecka Agaty"? To był 2008 rok. https://www.fronda.pl/a/rok-temu-zamordowano-dziecko-14-letniej-agaty-z-lublina,2189.html

wcześniej, w 2008 już nie czytałam

• @KazioToJa powiedział(a):

@Wielen powiedział(a):

Jak pisałem wyżej, spektrum poglądów było szerokie - niemal jak w kwestiach ustrojowych. Sam Januszek pisał również texty w obronie życia nienarodzonych. Być może jego myśl ewaluowała, być może chciał tylko "szokować" a być może (skoro przywoływał prawo rzymskie do aborcji postnatalnej, ale zależnej od decyzji ojca, nie matki) prowokował do głębszego zastanowienia się nad sprawą. Tego się nie dowiemy.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.