Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1749750751752753755»

Komentarz

• @posix powiedział(a):
    A Koniu to jeszcze żyje?

Coś ostatnio zamilkł.

Koń który nie mówi

• @los powiedział(a):

@posix powiedział(a):
    A Koniu to jeszcze żyje?

Coś ostatnio zamilkł.

Koń który nie mówi

nienawistnie milczy

• Idiotka.
    Każdy kraj popiera swoje.
    Teraz w Kanadzie bardzo popularne się zrobiło czytanie naklejek skąd produkt pochodzi. Biega o to, żeby nie kupować amerykańskiego, ze względu na sankcje. Rząd namawia do kupywania produktów kanadyjskich, Trump wzywa do kupowania hamerykańskich.

To normalne.
    Tak samo jak bojkot.

Pamiętam jak żabojady jebły se bąbkie nuklearne na Francuskie Polonezję w 95-tem to wszyskie kanadyjskie, bezdomne "winos" zbojkotowały Cabernety, Merloty i Chardonnaye i od razu przerzuciły się na Molsona Canadian czy innego Labattsa, hehe.

Ja na ten przykład kupuję tylko Luksusową a nie jakiegoś pedalskiego Absoluta. Zaopatruję się, na ile mogie, w produkta z Polski oraz podpieram polskie biznesy.

Jabłońska Anka to patriotka, lojalna własnemu krajowi, więc niby zrozumiałe.

👣

🐾
    🐾

• ...ja to bym nawet chętnie kupił u jakiegoś Żyda, ale gdzie go znaleźć?

Zostały same multinational corporations

• Moja Babcia, handlara, to miała dojścia.

Wszyscy się pchali, żeby cuś opylić Babci.
    Od Żydów, jeszcze sprzed okupacji do przywozicieli z Zachodu gum "Donaldów", aż do nielegalnych łowców karpi, jak w gumiakach po spuszczeniu wody w raszyńskich stawach przed świętami dostarczali miotające się w bagnach niedobitki. A były to najlepsze okazy, bo młode i głupie, co nie uciekły podczas spuszczania wody.

Ale umarła w 79-tem.

👣

🐾
    🐾

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.