@Przemko powiedział(a):
W końcu ktoś z Rosjan wypowiedział się na temat tego "planu pokojowego", przewodniczący Dumy powiedział, że ten plan to "bezczelna prowokacja".
@Eden powiedział(a):
"państwo-agresor jakim jest Ukraina..." Czy ja dobrze słyszałem teraz tego babola, jakiego pierdyknął do ziewnikarzyn minister Przydacz?
@Przemko powiedział(a):
W końcu ktoś z Rosjan wypowiedział się na temat tego "planu pokojowego", przewodniczący Dumy powiedział, że ten plan to "bezczelna prowokacja".
Apparently, after being mothballed for more than 15 years, the project was reactivated in May 2009, according to the eyewitness accounts about an A-60 spotted flying in the Rostov on Don and Taganrog regions.[2][3] It was recently parked at Taganrog Airport at 47°11'53.92"N 38°51'46.05"E.
Gwoli uzupełnienia - pkt o UA w UE jest bez znaczenia prawnego, nie kreuje żadnych zobowiązań. Nie do końca jest dla mnie też jasny status "strefy zdemilitatyzowanej", ale podejrzewam, że stwierdzenie o "terytorium Rosji" jest jakimś lapsusem.
Rozczulająca jest wiara w to, że wprowadzenie zakazu nieagresji w prawo rosyjskie będzie skutecznym środkiem zapobiegania wszczynania i prowadzenia wojen przez Rosję. Przypominam, że obecny KK rosyjski penalizuje wszczynanie wojen napastniczych. I co? i pstro.
@W_Nieszczególny powiedział(a):
Rozczulająca jest wiara w to, że wprowadzenie zakazu nieagresji w prawo rosyjskie będzie skutecznym środkiem zapobiegania wszczynania i prowadzenia wojen przez Rosję. Przypominam, że obecny KK rosyjski penalizuje wszczynanie wojen napastniczych. I co? i pstro.
Również i Ukraina miała wpisama w konstytucję neutralnaość, chcą jednak dalej wpisywać.
Komentarz
"Żadnej frakcji w Polsce ta sytuacja nie służy, choć wszystkie próbują coś na niej ugrać (mądrzej lub głupiej)."
...Pan Maciej zna się może na wojnie, ale nie na polityce i stąd błędna ocena
Nie za dużą wagę przywiązujesz do tej "piątki dla zwierząt"? To jest do silników skierowane przecież.
...car wypowiadał się łagodniej
...byle zacząwszy się od silników nie skończyło się na siłowikach
W warunkach bugodrzanskiej demokracji coraz bardziej warczącej silniki mówią to, co siłowiki robią. Bądź już za chwilę będą robić
"państwo-agresor jakim jest Ukraina..." Czy ja dobrze słyszałem teraz tego babola, jakiego pierdyknął do ziewnikarzyn minister Przydacz?
...nieogary
Sicher ist sicher, sagt Mannlicher.
https://defence24.pl/geopolityka/swarovski-w-sluzbie-putina
Nie każdy.
I nie zawsze. Ale czasem. Ich wysokości też mogą zmieniać ton.
Ukraina zaatakowała w nocy lotnisko w Taganrogu, uszkadzając eksperymentalny samolot A-60, przenoszący rzekomo nową broń laserową.
Rzekomo nową czy przenoszący rzekomo?
Chyba rzekomo nową:
https://en.wikipedia.org/wiki/Beriev_A-60
Polityka to przedłużenie wojny.
Jak się zaczęło:
Jak jest:
Nowy wpis Maćka Pietraszczyka:
https://zapiskiczynionepodrodze.blogspot.com/2025/11/dziennik-wojny-dni-dwiescie.html?m=1
...rzeczowa analiza
Gwoli uzupełnienia - pkt o UA w UE jest bez znaczenia prawnego, nie kreuje żadnych zobowiązań. Nie do końca jest dla mnie też jasny status "strefy zdemilitatyzowanej", ale podejrzewam, że stwierdzenie o "terytorium Rosji" jest jakimś lapsusem.
Również i Ukraina miała wpisama w konstytucję neutralnaość, chcą jednak dalej wpisywać.