Skip to content

Jakiej szkoły chcemy

124»

Komentarz

• edytowano 10:22

bo marksizm bardzo ładnie wpisuje się w teorie spiskową lewej strony, że za wszelkie zło odpowiadają bogaci ewentualnie wersja współczesna biali bogaci

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    A rozwijając temat wątka - brak zintegrowanego kanonu lektur, to w konsekwencji dwie opcje:

• albo normalny egzamin, ale z totalną loterią, bo pytania nawiążą do czegoś, co klasa ucznia przerobiła, albo nie - w rezultacie cała nauka to ruletka, bo nie wiadomo, czego się uczyć,
    • albo egzamin banalny, do którego w ogóle nie trzeba się będzie uczyć.

I pitolenie, że chodzi o to, żeby uczyć się "przedmiotu, a nie na egzamin" jest śmieszne... nikt nigdy nie przeczyta całej literatury, zarówno uczeń, jak i nauczyciel, bo książek przybywa w szybszym tempie niż możliwość czytania (nie mówiąc o potrzebie).
    Ale na tym polega wspólnota, że właśnie pewien kanon mamy wspólny, że są dzieła, które wszyscy znamy, są punktem odniesienia. Np. dlatego uczymy się greckiej mitologii, a nie dlatego, że ktoś chce czcić Zeusa.

O, to to!
    Powtórzę:

Ale na tym polega wspólnota, że właśnie pewien kanon mamy wspólny, że są dzieła, które wszyscy znamy, są punktem odniesienia.

• @janosik powiedział(a):
    bo marksizm bardzo ładnie wpisuje się w teorie spiskową lewej strony, że za wszelkie zło odpowiadają bogaci ewentualnie wersja współczesna biali bogaci

...co w sumie jest niedalekie prawdy

• @Filioquist powiedział(a):

@janosik powiedział(a):

...co w sumie jest niedalekie prawdy

Oczywiście, tutaj na przykład dwóch Szwedów złapanych na wrzuceniu granatu do ambasady Izraela w Dani.

• Chodziło o to, że to biali zdecydowali, że ci kolesie mieli taką możliwość.

• @Eden powiedział(a):
    https://www.facebook.com/share/r/19zBYK7zWQ/

Na pewno nie chcemy takich szkół wyższych jakie mają Kanadyjczycy np. Mordechlej @Mordechlaj_Mashke widział?

Ależ ten marksizm-leninizm okazuje się żywotnym (nowo)tworem. To się w pale nie mieści 🤦‍♂️🙈

Niet, tawariszcz, @Mordechlaj_Mashke nie widział.

Kurza twarz, jak mi się nie chce nurkować w gównie, to nawet ja nie.
    Ale Eden wywołał mnie do tablicy, hehe, to musze.

Po piersze primo prawie przestałem czytać wątki, bo wszędzie polityka, nawet "Humer", więc jak już otwieram to nie czytam ale skanuję oczętamy, żeby tak se zobaczyć kto się udziela i kto dostaje lajki. Jak jest kilka lajków to paczę czy cuś ciekawego, najczęściej nic. Jak widzę post dłuższy niż 3, 4 linijki to nie czytam wogle, TLDR. Jak widzę jakieś nazwicha np. nowacka, fijołek, carzasty, czy inny kożuszek na żurku, to ogarnia mnie pusty śmiech i tyż nie czytam, hehe.
    Ale tą razą dostałem "powiadomienie".

Po drugie primo.
    Zjebów ci u nasz dostatek.
    Ale gdzie ich nie ma? W Polszcze?
    O tem Montrealu Marxist winter schoolu nikt nawet nie słyszał, ni ma w niusie, wiadomościach, nigdzie, zilch! Musiałem zanurkować w szambie, żeby się dowiedzieć.
    A więc to nie jest żadna szkoła wyższa ani nawet niższa ale tak się nazywa happening:

"Montreal Marxist Winter School 2026
    February 13–15
    Eleven presentations on history and Marxist theory for those who want to change the world
    Register today!"

Najfajniejsze, że jest to następny sposób na golenie frajerów, marksistów-leninistów czy innech pojebów:

The base price for the school is therefore $130 for residents of Greater Montreal, who do not have to pay for accommodation, $90 for those traveling from the rest of Quebec and Ontario, and $60 for those coming from outside these two provinces. This price includes access to the event for all three days.
    No meals will be provided.
    To maintain our political independence, our financial independence is essential. We have no big financial backers itd., itp., hehe.

Po czecie:
    Abstra*ując od tego, że ktuś tu zapodaje linki do przedpotopowego pejs-zbuka, gdzie nie mając kąta (konta) nawet se za dużo nie poczytasz, to skąd Eden znalazł info o tem żałosnem performansie?
    Na myśl przychodzi samozaoranie się jednego kryptopedała z Rebelki, cheba Twinning mu beło.
    Narzekał, że gugiel podsyła mu pedalskie lekramy a sam był jeich sympatykiem, hehe.

https://www.marxist.ca/school
    https://www.marxist.ca/school#mws-register

👣

🐾
    🐾

• edytowano 21:40

@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):

@Eden powiedział(a):
    https://www.facebook.com/share/r/19zBYK7zWQ/

Na pewno nie chcemy takich szkół wyższych jakie mają Kanadyjczycy np. Mordechlej @Mordechlaj_Mashke widział?

Ależ ten marksizm-leninizm okazuje się żywotnym (nowo)tworem. To się w pale nie mieści 🤦‍♂️🙈

Niet, tawariszcz, @Mordechlaj_Mashke nie widział.

Kurza twarz, jak mi się nie chce nurkować w gównie, to nawet ja nie.
    Ale Eden wywołał mnie do tablicy, hehe, to musze.

Po piersze primo prawie przestałem czytać wątki, bo wszędzie polityka, nawet "Humer", więc jak już otwieram to nie czytam ale skanuję oczętamy, żeby tak se zobaczyć kto się udziela i kto dostaje lajki. Jak jest kilka lajków to paczę czy cuś ciekawego, najczęściej nic. Jak widzę post dłuższy niż 3, 4 linijki to nie czytam wogle, TLDR. Jak widzę jakieś nazwicha np. nowacka, fijołek, carzasty, czy inny kożuszek na żurku, to ogarnia mnie pusty śmiech i tyż nie czytam, hehe.
    Ale tą razą dostałem "powiadomienie".

Po drugie primo.
    Zjebów ci u nasz dostatek.
    Ale gdzie ich nie ma? W Polszcze?
    O tem Montrealu Marxist winter schoolu nikt nawet nie słyszał, ni ma w niusie, wiadomościach, nigdzie, zilch! Musiałem zanurkować w szambie, żeby się dowiedzieć.
    A więc to nie jest żadna szkoła wyższa ani nawet niższa ale tak się nazywa happening:

"Montreal Marxist Winter School 2026
    February 13–15
    Eleven presentations on history and Marxist theory for those who want to change the world
    Register today!"

Najfajniejsze, że jest to następny sposób na golenie frajerów, marksistów-leninistów czy innech pojebów:

The base price for the school is therefore $130 for residents of Greater Montreal, who do not have to pay for accommodation, $90 for those traveling from the rest of Quebec and Ontario, and $60 for those coming from outside these two provinces. This price includes access to the event for all three days.
    No meals will be provided.
    To maintain our political independence, our financial independence is essential. We have no big financial backers itd., itp., hehe.

Po czecie:
    Abstra*ując od tego, że ktuś tu zapodaje linki do przedpotopowego pejs-zbuka, gdzie nie mając kąta (konta) nawet se za dużo nie poczytasz, to skąd Eden znalazł info o tem żałosnem performansie?
    Na myśl przychodzi samozaoranie się jednego kryptopedała z Rebelki, cheba Twinning mu beło.
    Narzekał, że gugiel podsyła mu pedalskie lekramy a sam był jeich sympatykiem, hehe.

https://www.marxist.ca/school
    https://www.marxist.ca/school#mws-register

Ano stąd wMordechleju jeden, że mając konto aktywne na Facebooku jak każdy cywilizowany człeń łatwo zauważyć, że jest tam opcja z rolkami, na których wyświetliło się i takie cuś temu Edenu. I niby to o tym Edenu ma świadczyć bardziej, o Facebooku, cy o tych kanadyjskich wyższych uczelniach, cyco?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.