Panie Romanie. Proponuję gruby zakład. Niech stawką będzie ten przelew co to pan go dostał od Wiktorii Olegowny Kriażewej. Możemy zaokrąglić do miliona złotych. Wybrany przez pana biegły rewident może przejrzeć moje konta i jeśli okaże się, że dostałem złotówkę od Krala / Zondy - bezpośrednio lub pośrednio, może być to nawet w postaci przelewu od WeszloCom sp. z.o.o. - to płacę milion złotych na cel charytatywny, a jak się okaże, że nie dostałem, to ten milion płaci pan.
Zauważam, że ludzkoś zamieszkująca teren między Odrą a Bugiem uznała już, że słowa cię, twój, pan, należy zawsze zaczynać od wielkiej litery, również wtedy np. gdy są cytatami, albo pan piszą w trzeciej osobie.
@trep powiedział(a):
Ha, po odmowie przyjęcia zakładu (a proponuję go zwykle wtedy, gdy ktoś mnie o coś brzydkiego pomawia) również używałem tego argumentu:
Romcio wytyka Stanu, że brał pieniądze od tego tam Żyda. Stano odpowiada, że skąd, że nie brał i proponuje idiotyczny zakład, żeby pokazać, że na prywatne konto nie brał, nawet za pośrednictwem swojej spółeczki. Rom na to, że reguły tego zakładu są głupie, a potem ten post kasuje. Na to Stannis: „Szanowny Pan zechciał łaskawie zesrać się".
Na moje oko, to Stano implicite przyznaje, że Weszło dostawało pieniądze od Żyda Przemcia.
@trep powiedział(a):
Zauważam, że ludzkoś zamieszkująca teren między Odrą a Bugiem uznała już, że słowa cię, twój, pan, należy zawsze zaczynać od wielkiej litery, również wtedy np. gdy są cytatami, albo pan piszą w trzeciej osobie.
To jeszcze pół biedy.
Najgorzej jak piszą „Ci", kiedy nie chodzi o Ciebie tylko o tych.
Oj dawno mnie tu nie było, bo walczę z trollamiGiertycha na X Ale tak przy okazji tej całej sprawy z Kłodzka..... jest taka jedna mega wulgarna piosenka, która najbardziej pasuje mi do komentarza. Dr Hackenbush w utworze... "Jebał cię pies"
Słuchacie na własną odpowiedzialnośc.... https://youtube.com/watch?v=Vk5Y6lHgepQ
@czlowiek powiedział(a):
Przez szacunek dla Imienia, prawidłowo!
No właśnie, dla imienia.
Te maszynki drukują na puszkach różne krótkie tekściki.
Limit tekstu to 37 znaków.
Koszt to 10 debilarów!
Ale 90% ludzi *) drukuje tylko swoje imię i nic więcej. Niby na pamiątkie, czy cuś. Potem trzymają takie kanki na półce w pokoju i szpanują kuleżankom.
Nu i teraz ja się pitam, a co jak przyjdzie "wisz pan, jestem hiszpan" z Ameryki Łacińskiej o popularnem imieniu Jesus to dlaczego taki koleś Hesus ma być dyskryminowany?
No przecież un tyż chce zmarnować dziesiątaka na swoje widzimisię - a mu nie dają!
Straszne!
*) Tera to dla Rozuma:
@rozum.von.keikobad w innem wątku powiedział(a):
Jestem zawsze ciekaw1 jakie jest źródełko tej podawanej statystyki.
Ot proszę:
Byliśmy raz gdzieś na jakichś wakacjach i beła taka maszynka do robienia piniędzy. Dziewczynki jak obczaiły to zara chciały Coka-Colkie ze swoim imieniem.
Najsampierw patrzyliśmy jak to działa i uciechę, prawdziwą, nie powiem, trzech dzieci jak dostały kanki ze swojem imieniem!
Potem my ustawiliśmy się w kolejce i dwie dziewczynki przed nami tyż wydrukowały swoje imię.
Następnie my: Asia, Marysia i Emilka oraz nawet Tereska (imiona prawdziwe, acz spolszczone), za moją krwawicę, tyż wybrały imię!
Czyly: zaobserwowałem 9 osób drukujących tylko swoje imię.
Ja, osoba dziesiąta stwierdziłem, że to rip-off i wolałem raczej wydać dychę na piwo!
Więc, jak widać przeprowadziłem statystykie; próbka: dziesięć osób bierących udział - 9 wydrukowało swoje imię.
Moja statystyka jest mojsza i lepsza bo nie zadawałem zbędnych pytań tylko obserwowałem z tak zwanego ukosa, hehe.
Gdy tylko Lenin umarł, okazało się, że druga osoba w partii, tow. Trocki, to zdrajca. Kamieniew, Zinowjew, Bucharin i Stalin obalili Trockiego i wygnano go z ZSRR.
Ale po paru latach wyszło na jaw, że Kamieniew, Zinowjew i Bucharin też są wrogami i szkodnikami. Wtedy dzielny tow. Henryk Jagoda ich rozstrzelał.
Trochę później Jagodę, jako agenta wroga, rozstrzelał Jeszow.
Ale po paru latach wyszło na jaw, że i Jeszow nie jest towrzyszem, a zwykłym zdrajcą i agentem wroga. I Jeszowa rozstrzelał Berija.
Po śmierci Stalina wszyscy zrozumieli, że i Berija to zdrajca. Wtedy Żukow obalił i rozstrzelał Beriję.
Ale wkrótce Chruszczow dowiedział się, że Żukow jest wrogiem i spiskowcem. I zesłano Żukowa na Ural.
A trochę później wyszło na jaw, że i Stalin był wrogiem, szkodnikiem i zdrajcą. A razem z nim większość Biura Politycznego. Wtedy Stalina usunięto z mauzoleum, a Biuro Polityczne i przyłączył się do nich Szepiłow, rozgonili uczciwi partyjcy pod wodzą Chruszczowa.
Minęło kilka lat i wyszło na jaw, że Chruszczow był woluntarystą, hochsztaplerem, awanturnikiem i wrogiem. Wtedy Breżniew wysłał Chruszczowa na emeryturę.
Wkrótce Breżniew umarł i wyszło na jaw, że był marzycielem, szkodnikiem i przyczyną stagnacji.
Potem było jeszcze dwóch marzycieli, których nikt nawet nie zdążył zapamiętać, bo padali jak muchy.
Ale wtedy u władzy znalazł się młody, energiczny Gorbaczow. I okazało się, że cała partia była partią szkodników i wrogów, ale on to teraz wszystko naprawi...
Wtedy ZSRR się rozpadł. A Gorbaczow okazał się wrogiem i zdrajcą.
Komentarz
Bo to mizerna podróbka anegdoty, którą mi mama opowiedziała daaaaaawno temu, kiedy mnie próbowała nauczyć gotowania;)
w oryginale jest drożdżowe z rodzynkami versus jakiś podpłomyk z czarnej mąki.
Wybory w Wielgiej Brytfannie

Stano czyta forum i ukradł moją metodę zakładów - no, ja jeszcze zaznaczam, że wygrany wybiera cel.
Panie Romanie. Proponuję gruby zakład. Niech stawką będzie ten przelew co to pan go dostał od Wiktorii Olegowny Kriażewej. Możemy zaokrąglić do miliona złotych. Wybrany przez pana biegły rewident może przejrzeć moje konta i jeśli okaże się, że dostałem złotówkę od Krala / Zondy - bezpośrednio lub pośrednio, może być to nawet w postaci przelewu od WeszloCom sp. z.o.o. - to płacę milion złotych na cel charytatywny, a jak się okaże, że nie dostałem, to ten milion płaci pan.
Dziecinada. Postępująca infantylizacja życia politycznego i społecznego 🤦♂️
Kuzyn Katarzyny Kasi startuje w wyborach?
Ha, po odmowie przyjęcia zakładu (a proponuję go zwykle wtedy, gdy ktoś mnie o coś brzydkiego pomawia) również używałem tego argumentu:
Ale Pan z dużej litery. Niepoprawnie.
Przypominam, że 'Ty Jeb*** Czarna Małpo' piszemy wielką literą, to w końcu prezydent zaprzyjaźnionego kraju, że starym dowcipem o МГИМО pojadę
" Pies Cię je***! "
Autentyczne, z X. :-)DDD
Nic z tego nie rozumiem.
Romcio wytyka Stanu, że brał pieniądze od tego tam Żyda. Stano odpowiada, że skąd, że nie brał i proponuje idiotyczny zakład, żeby pokazać, że na prywatne konto nie brał, nawet za pośrednictwem swojej spółeczki. Rom na to, że reguły tego zakładu są głupie, a potem ten post kasuje. Na to Stannis: „Szanowny Pan zechciał łaskawie zesrać się".
Na moje oko, to Stano implicite przyznaje, że Weszło dostawało pieniądze od Żyda Przemcia.
To jeszcze pół biedy.
Najgorzej jak piszą „Ci", kiedy nie chodzi o Ciebie tylko o tych.
Tak kiedy zrobili bracia Niemcy. Nie muszę chyba dodawać, jak się to skończyło.
.
.
.
Z mesydżu wynika, że to właściciel sklepu ustalił co wolno wpisać a co nie.
Ciekawe666 kto jest właścicielem sklepu?
👣
🐾
🐾
Przez szacunek dla Imienia, prawidłowo!
Oj dawno mnie tu nie było, bo walczę z trollamiGiertycha na X
Ale tak przy okazji tej całej sprawy z Kłodzka..... jest taka jedna mega wulgarna piosenka, która najbardziej pasuje mi do komentarza. Dr Hackenbush w utworze... "Jebał cię pies"
Słuchacie na własną odpowiedzialnośc....
https://youtube.com/watch?v=Vk5Y6lHgepQ
Beło, znamy.
Znamy, beło.
👣
🐾
🐾
No właśnie, dla imienia.
Te maszynki drukują na puszkach różne krótkie tekściki.
Limit tekstu to 37 znaków.
Koszt to 10 debilarów!
Ale 90% ludzi *) drukuje tylko swoje imię i nic więcej. Niby na pamiątkie, czy cuś. Potem trzymają takie kanki na półce w pokoju i szpanują kuleżankom.
Nu i teraz ja się pitam, a co jak przyjdzie "wisz pan, jestem hiszpan" z Ameryki Łacińskiej o popularnem imieniu Jesus to dlaczego taki koleś Hesus ma być dyskryminowany?
No przecież un tyż chce zmarnować dziesiątaka na swoje widzimisię - a mu nie dają!
Straszne!
*) Tera to dla Rozuma:
Ot proszę:
Byliśmy raz gdzieś na jakichś wakacjach i beła taka maszynka do robienia piniędzy. Dziewczynki jak obczaiły to zara chciały Coka-Colkie ze swoim imieniem.
Najsampierw patrzyliśmy jak to działa i uciechę, prawdziwą, nie powiem, trzech dzieci jak dostały kanki ze swojem imieniem!
Potem my ustawiliśmy się w kolejce i dwie dziewczynki przed nami tyż wydrukowały swoje imię.
Następnie my: Asia, Marysia i Emilka oraz nawet Tereska (imiona prawdziwe, acz spolszczone), za moją krwawicę, tyż wybrały imię!
Czyly: zaobserwowałem 9 osób drukujących tylko swoje imię.
Ja, osoba dziesiąta stwierdziłem, że to rip-off i wolałem raczej wydać dychę na piwo!
Więc, jak widać przeprowadziłem statystykie; próbka: dziesięć osób bierących udział - 9 wydrukowało swoje imię.
Moja statystyka jest mojsza i lepsza bo nie zadawałem zbędnych pytań tylko obserwowałem z tak zwanego ukosa, hehe.
👣
🐾
🐾
W sumie tak.