Skip to content

Humer

1496497498499500502»

Komentarz

• rdrrdr
    edytowano 9 September

Tak wygląda ,,certyfikat" dla głupiej reguły de l'Hospitala w Lean, brr.... (dokładniej: odwołanie się do twierdzenia z Mathlib)

import Mathlib.Analysis.Calculus.LHopital

open Filter Set

theorem lhopital_certificate
    {a L : ℝ}
    {f f' g g' : ℝ → ℝ}
    (hf' :
    ∀ᶠ x in nhds a, HasDerivAt f (f' x) x)
    (hg' :
    ∀ᶠ x in nhds a, HasDerivAt g (g' x) x)
    (hg'_ne :
    ∀ᶠ x in nhds a, g' x ≠ 0)
    (hf0 :
    Tendsto f (nhds a) (nhds 0))
    (hg0 :
    Tendsto g (nhds a) (nhds 0))
    (hderiv :
    Tendsto (fun x => f' x / g' x)
    (nhds a) (nhds L)) :
    Tendsto (fun x => f x / g x)
    (nhdsWithin a {a}ᶜ) (nhds L) := by
    exact HasDerivAt.lhopital_zero_nhds
    hf' hg' hg'_ne hf0 hg0 hderiv

EDIT: forum nie ma wsparcie dla kodu w Markdown'ie

• To ma być humer?

• @Wielen powiedział(a):
    To ma być humer?

Kulega nie ma poczucia humera?

• Nie mnie oceniać.

• Humer to jest A odwrócone do góry nogamy.
    Czego nie rozumisz?

👣

🐾
    🐾

• Czy ja jestem Eskimosem żeby wszystko rozumić ?

• @Wielen powiedział(a):
    Czy ja jestem Eskimosem żeby wszystko rozumić ?

To jak dowcip informatyczny:

• jakiej maski potrzebujesz, żeby nikt Cię nie widział?
    • 255.255.255.255
  • edytowano 16 September

Pan Adam Dubyna to moje odkrycie na X. Ma nasze poglądy, czasem naiwny, prostoduszny, bardzo radykalny. Daje wskazówki Trumpowi, wie jak zakończyć wojnę na Ukrainie. Człowiek starej daty, emerytowany sędzia i gdy go czytam, uśmiecham się z sympatią.

Adam Dubyna
    @Adamuss0212
    Czy wiecie, jak wielkim problemem było dla mnie to, że musiałem przez 1 i 1/2 roku przedzierać się przez Zaporę NIEUFNOŚCI, BYĆ MOŻE WROGOŚCI, ABY WRESZCIE PRZEKONAĆ niezbyt Dużą Grupę ludzi, że może być taki ktoś, jak ja który pisze prawdę, napisał ok. 800 Komentarzy !

Adam Dubyna
    @Adamuss0212
    ·
    14 wrz
    Posłowie PIS, dopiero wczoraj się obudzili, bo zamiast Słów przeszli do Czynów ! Czyli chcieli rozwiercić zamki do "AWS", gdzie egzystuje starsza już Poseł Kurowska, której pomoc należała się znacznie wcześniej ! Posłowie PIS i Rozwój +, dlaczego poza Recenzowaniem Polityki, NIE CZYNICIE NIC, DLA OCALENIA POLSKI ! Same Słowa nie wystarczą !

cdn

• Posłowie PIS nie czynią nic dla ocalenia Polski?

• edytowano 16 September

Adam Dubyna
    @Adamuss0212
    ·
    10 wrz
    "WANDET MAN " - Ścigany ! Relacje USA z Meksykiem, dają kanwę, na której można zbudować Przekaz dla USA. i Prezydenta D. TRUMPA, idźcie tą Drogą Walczcie o Własna TOŻSAMOŚĆ, WARTOŚCI AMERYKANÓW ZCALONYCH I RDZENNYCH OD WIELU POKOLEŃ ! AMERYKA, vor ewer !

Adam Dubyna
    @Adamuss0212
    ·
    10 wrz
    CZARZASTY, ŻENADA ! Jak nazwać człowieka, który na proste, sensowne pytanie dziennikarza, odpowiada że to "SZCZUJNIA" ! Żegnając się z tym dziennikarzem w drzwiach, zamiast "do widzenia" przesyła "CMOKNIĘCIE", ustami, w taki sposób, w jaki żegnają się "GEYE", Poderaści !

Adam Dubyna
    @Adamuss0212
    ·
    8 wrz
    Zauważyłem taką prawidłowość, mam więcej polubień, ale boicie się przekazywać moje myśli na Zewnątrz !

• Premier z szamba.

• Do psychiatryka, nie tu.

• Ciekawe3.14 co to za miejsce pracy, gdzie nie dość, że jedyny sympatyk tuska na dodatek jest pośmiewiskiem, hehe?

Słyszałem, że u wasz nawet w rodzinach, na Wigilii się żrą, więc możliwe toto?

👣

🐾
    🐾

• Ech, rzucić to wszystko i wyjechać, gdzie pani powiedziała? do Ustrzyk...

• @los powiedział(a):
    Ech, rzucić to wszystko i wyjechać, gdzie pani powiedziała? do Ustrzyk...

ale Dolnych, czy Górnych?

• edytowano 21 September

Jest leracja z obrony pracy doktorskiej Hałabały:

Trójka recenzentów tzw doktoratu #Wiech
    ocenia pracę na niechlujną, na ogromną ilość błędów, niestaranną, polityczną.
    Dr. Szurlej wyśmiał opis wiercenia gazu. Krasnal ma pełne gacie. Za chwilę pytania.
    Najpierw od recenzentów a potem sporej publiczności.

W obronie Wiech
    zdalnie bierze udział profesor Tomasz Grosse, pyta gdzie jest badany model ? Co w ogóle do nauki nowego wnosi praca krasnala ?

Pan profesor zaczyna wymieniać całe fragmenty pracy #Wiech
    które są prawie w 90-100%
    PLAGIATAMI !!!

Zadano łącznie ponad 170 pytań. W tym od recenzentów i członków komisji ponad 40.
    Wiech zaczął odpowiadać, na razie to typowe polityczne pływanie. Poziom Kłoski.
    Publiczność nie była tak łagodna. Mocne pytania.
    Oskarzenia. Czekamy.

Nie uwierzycie, krasnal przyjął sprytną strategię obrony:
    NIE MA PLAGIATU, PONIEWAŻ ON OPARŁ SIĘ NA OŚWIADCZENIE DONALDA TUSKA JAKO PIERWOTNY MATERIAŁ. KRASNAL NIE MOŻE ODPOWIADAĆ ZA TO ZE INNI TUSKA CYTOWALI.

Nareszcie koniec.
    Można iść się wysikać.
    Zakończyła się część otwarta.
    Teraz komisja obraduje czy obronę można dopuścić do dalszego procedowania, czy komisja zarekomenduje pozytywnie czy nie.
    Na koniec były rozważania czy Tusk będzie świadkiem w sprawie o plagiaty.

Obok siedział profesor ( było kilku ) i pod koniec orzekł że był na kilkuset obronach prac doktorskich, ale takiego cyrku nie widział. Inny uczestnik na koniec zapytał wprost krasnala: czy jest pewien, czy na pewno, czy nie lepiej samemu zrezygnować?

Inny profesor zaproponował krasnalowi pomoc. Naukową:
    proszę przyjść do mnie na 6 letnie studia, aby łyknąć wiedzy.
    Krasnal podziękował i zasugerował że wie wszystko. Po czym przyznał że w wielu miejscach popełnił błędy ale następnym razem się poprawi. Przy habilitacji ?

Wszystko z profilu: https://x.com/anna_ak2023

• Pamiętam, że ktoś to tutaj mocno bronił ;-)

• Nie pamiętam kto. Na pewno nie ja.

• @Eden powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Ech, rzucić to wszystko i wyjechać, gdzie pani powiedziała? do Ustrzyk...

ale Dolnych, czy Górnych?

Każde dobre. Nie polecam Cisnej. Wysoki współczynnik zaczadzenia Placformo :#

• Dosyć długo się zastanawiałem kto to jest, że może coś mnie ominęło. O co do cholery chodzi z tymi nazwami, krasnal, Hałabała, w końcu to sprawdziłem.

Wrzucam tych ludzi do worka geopolityka-youtube.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.