Skip to content

Goryl o nazwie SAFE - wątek spekulacyjny

12345679»

Komentarz

• @los powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Takie dane nic nie mówią, jak to wyglądało w ostatnich 10 latach?

W miarę przyzwoicie, jakby nie zaraza, to budżet w roku 2020 by się zbilansował. Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę z powagi sytuacji - państwo wydaje DWA RAZY TYLE pieniędzy ile otrzymuje. To katastrofa. Mnie interesuje tylko jedno - czy taki był zamiar czy tylko tak wyszło.

Może jedni mieli zamiar, a inni korzystali, więc tak wyszło.
    Taka analogia:

• lekarze negocjują gigantyczne kontrakty, przez co szpital popada w zadłużenie i jest likwidowany/prywatyzowany/cokolwiek, no lekarze korzystali, a dyrekcja podpisując wiedziała co czyni.

Sam pisałeś, wystarczy poluzować lokalnym pijawkom aby się pozwijało, nie potrzeba wielkiego planu.

• Zaświadczenie od kardiologa należy też przedstawić.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Ciekawe1 jest, dlaczego rządząca klika aż tak się zesrała na wieść o wecie Pana Prezydenta.

Czy to wynika z ich normalnej postawy, czyli że rzygać i charchać na wszystko, z Panem Prezydentem na czele? Czy może serio im na czymś zależało. Pytanie, na czym.

Mnie bardziej dziwi kolegów jezyk.
    Mamy sytuację niesamowicie korzystną dla naszego przetrwania, w której dwa glowne obozy polityczne kłócą się o to skąd będzie kupowana bron.
    Nie ma tu mowy o dyskusji o rozbrojeniu, nie ma o metodach ograniczenia arsenału. Dwie główne siły rozmawiają o tym na jakiej zasadzie się zbroić.
    To że istnieją sprzeczne grupy interesów i dwie główne siły reprezentują je, to dla nas pozytyw, i warto się z tego cieszyć, że znaleźliśmy się w sytuacji realnych dyskusji w sprawach obronnych.

• Ale oni się kłócą czy kupić Pershinga czy bejsbola i kupke kamieni.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.