Skip to content

Najgorszy mundial eveeeer...

1235»

Komentarz

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    ze względu na trenera, Brazylii.

"Angelotti! Il Console
    della spenta repubblica romana!"

Tak mi się skojarzyło ;)

• No to gratuluję skojarzenia, bo ja akurat Pucciniego ani lubię, ani dokładnie znam.

Ancelottiemu kibicuję, bo z czasów jak jeszcze interesowałem się więcej pilką był jednym z najlepszych trenerów i z dobrych, ale nie wybitnych zawodników potrafił wyciągnąć np. zwycięstwo w Lidze Mistrzów w 2007 r. Było jeszcze trzech takich, Fergusson, Mourinho i największy z nich, Lippi.
    Bo z trzeźwym Ronaldinhem, nieobrażonym Rivaldo i nieprzedawkowanym Ronaldo to każdy by wygrał mundial, nawet Scolari.

Dziś Carletto też pokazał klasę, jak on ich poukładał w przerwie. Casemiro do środka ataku rozwalił system Japończyków. No i świetna zmiana z Martinellim, zwycięska akcja w stylu Pippo Insaghiego z najlepszych lat.

Może dziś są lepsi trenerzy, ale nie oglądam aż tyle piłki, by to stwierdzić. Na tym mundialu, o czym też już pisałem, jest za dużo meczy, nie idzie wszystkiego zobaczyć, a co za tym idzie zauważyć jakąś nową trenerską gwiazdę.

• No Szwaby out, ale na raty. Nie spodziewałem się.

• edytowano 03:54

Hoho...Maroko wyrównało na 1:1 z Holandią w 90 min.
    Dogrywka bez historii.
    Karne dla Maroka
    Holandia out.

• edytowano 06:16

Przynajmniej nie zaliczyliśmy blamażu na Mundialu jak Niemcy :)

• Po odpadnięciu Niemców mam pytanie komu mam niekibicować?

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Po odpadnięciu Niemców mam pytanie komu mam niekibicować?

Może Szwajcarii cierpiącej na bardzo silny niedobór Szwajcarów?

• edytowano 06:49

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Po odpadnięciu Niemców mam pytanie komu mam niekibicować?

no jak to komu?
    małym mniemcom

• Wszystko to prawda, tylko Japonii szkoda mi. Pięknie stawali w pierwszej połowie. Za to pierwsza połowa drugiej połowy była w 100% dla Brazylii, bez ściemy. A ten drugi gol dla Brazylii warto obejrzeć, taki dziwaczny.

• a tak a'propo MŚ w Ameryce to od wczoraj lawinowo rośnie liczba kibiców Czikago Fajer
    ;)

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Wszystko to prawda, tylko Japonii szkoda mi. Pięknie stawali w pierwszej połowie. Za to pierwsza połowa drugiej połowy była w 100% dla Brazylii, bez ściemy. A ten drugi gol dla Brazylii warto obejrzeć, taki dziwaczny.

Dali się stłamsić. Jak trzymali Brazylię w środku pola było OK, jak się wycofali to się skończyło jak skończyło. Widziałem tylko okruszki oczywiście.

• W 1/16 na razie Kanada, Brazylia, Paragwaj i Maroko.

Europa?
    Niemcy i Holandia już w domu.

pary:
    Portugali-Chorwacja
    Francja-Szwecja
    Hiszpania-Austria

nie sprzyjają staremu kontynentowi

Anglia-Kongo
    Szwajcaria-Algieria
    BiH-USA
    Norwegia-WKS
    Belgia-Senegal

z w/w to tylko Anglia pewniak (ale czy na pewno?)

• Po odpadnięciu Mniemców i Hulendrów mocno trzymamy kciuki za odpadnięciem Angoli, Szwajców, USAńców i Brukselczyków

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.