Skip to content

Ile nóg ma Brown?

2»

Komentarz

• @Mania powiedział(a):
    Nieźle mu poszło w ostatnich wyborach i jedną głupią wypowiedzią wszystko to zniweczył. Gdzie sens, gdzie logika?
    On nie został spalony, sam się spalił.

Nie doceniacie tego elektoratu, przypominam "Braun głośno mówi to, czego inni boją się nawet pomyśleć a co podziela duża część Polaków".

• @Mania powiedział(a):
    Nieźle mu poszło w ostatnich wyborach i jedną głupią wypowiedzią wszystko to zniweczył. Gdzie sens, gdzie logika?

Bo nie taki był jego cel. Wielu uczestników naszej sceny politycznej nie działa na niej dla realizacji ambicji politycznych, ale dla innych celów. I nie za pobudek patriotycznych, ani nawet nie dla osobistej korzyści.

Dokumentalista to zawód wymagający dokładnego badania faktów/dokumentów/świadectw. Jeżeli Braun-dokumentalista nie zapoznał się ze świadectwem najbardziej wiarygodnego świadka z Auschwitz - Pileckiego, to żaden z niego dokumentalista. Tak więc, zaorał się zawodowo i zaorał się politycznie. Samobójca?

To nie jest dokumentalista. Taka była jego rola w określonym czasie.

Jedno jest pewne: to oszust udający patriotę. I mam nadzieję, że - polityczny bankrut.

To racja.

• Jak by nie patrzeć, świetnie przejął pałeczkę od Giertycha w podtrzymywaniu dymu w Polsce w ostatnich tygodniach przed zaprzysiężeniem Prezydenta.

• Już kiedy promował maskirowkę, wiedziałem kto zacz.

• edytowano 08:45

Zeznania Hoessa też nie są dowodem?

https://avalon.law.yale.edu/imt/04-15-46.asp

• Wymuszone. Dowód to byłby wtedy, jakby przedstawiciele wyższej anglosaskiej rasy przyjechali, obfotografowali, obmierzyli, przeprowadzili rozmowy z esesmanami (Niemcy to też wyższa rasa), bo tym polskim podludziom nie można wierzyć.

• edytowano 09:13

Czy Anglosasi uwzględniali w opracowaniach historycznych zeznania Zulusów? Odpowiedź wiele by wyjaśniała w kwestii ich podejścia do badań nad II-gą Wojną Światową.

• edytowano 09:24

Operacja zdejmowania z Niemiec odpowiedzialności za wybuch i przebieg IIWŚ "nie jest żadnym nihil novi". Braun, Zychowitz ale i rozmaici zafascynowani niemieckim militaryzmem internetowi influencerzy od dawna robią arbeit.

• kiedyś pomyślałam, że korwinowski protokół 2% to ostatni paroksyzm patriotyzmu. Może tu też.

• O słyszę, że dzisiaj jest "narodowy dzień liczenia mycek", że słowa Brauna pozwoliły wyłowić filosemitów z tłumu, że się ujawnili, bo normalni Polacy to potrafią siedzieć cicho. W rocznicę Rzezi Wołyńskiej, tak.

• tak jakby ktoś na Zachodzie inaczej postrzegał Polaków....
    nie było brauna to samo mysleli
    a Pilecki? - kto to w ogóle jest w świadomości zachodu?
    Ze instytut w Berlinie?
    kamieniem go przywalili

na wewnętrzny ryneczek polityczny odpały brauna mogą przysłużyć się przejściu jego trzeźwiejszych wyborców do PiS-u/konfy

• edytowano 10:19

@Przemko powiedział(a):

@Mania powiedział(a):

Nie doceniacie tego elektoratu, przypominam "Braun głośno mówi to, czego inni boją się nawet pomyśleć a co podziela duża część Polaków".

Zgodzę się. Wśród bugodrzanskiej ludożerki są całkiem liczne zastępy chorobliwych żydożercow i ukrainofobow. Wyborców i fanów Brauna właśnie. Znam nawet osobiście takiego jednego na parafii, dla którego: "PiS to faryzeusze na smyczy Kijowa i Jerozolimy", "Duda to sługa banderowcow", a "Macierewicz to rasowy Żyd". A drugi taki herbatnik z jeszcze większą korbą niż ten pierwszy (ten pierwszy przynajmniej zagłosował w drugiej turze na Nawrockiego, ten drugi został w domu...) ciska ciężkimi epitetami i publicznie wyraża swoją niechęć/nienawiść do PiS oraz Nawrockiego w ostatnich miesiącach: Bardzo rzadko to robię, ale tutaj, w naszym wąskim gronie pozwolę sobie na skopiowanie i wklejenie SMSa, którego ostatnio dostałem od tegoż osobnika: "Jesteś skażony rusofobią można powiedzieć chory na rusofobię. Cenckiewicz kilka lat temu miał pretensje do Dudy, że oddał cześć polskim żołnierzom, którzy zginęli przy forsowaniu Odry bo twierdzi że Polska nie miała Wojska Polskiego. To jest chory człowiek jak Nawrocki, Nowak [chodzi o prof. Nowaka, historyka]. Ja im życzę by ich szlag trafił!!!!!!!!!!! "
    Dla mnie to się kwalifikuje na oddział zamknięty w uzdrowisku Tworki, albo Choroszcz 🚑

• Ja mam jednego znajomego, który przyznaje "Braun mnie uwiódł" i dodaje: "Jestem byłym piłsudczykiem który stał się narodowcem."

• Ja z kolei mam brauniarzy w dalszej rodzinie. Trzeba jakoś z tym żyć.

• Z punktu widzenia układanki w przyszłym Sejmie lepiej żeby partia Brauna dostała 1,5% niż 4,2%. Skąd ta ostatnia liczba? 2/3 wyniku prezydenckiego to typowy wynik partii opartej na "dobrym wyniku w wyborach prezydenckich", niezależnie zresztą od opcji kandydata i "dobroci" wyniku.

• @peterman powiedział(a):
    Ja z kolei mam brauniarzy w dalszej rodzinie. Trzeba jakoś z tym żyć.

Takoż

• Nie mam nic do braunowcow. Chodzi o brauna i 1% PRL-ackich patriotów.

• Zamiaruje łowić w elektoracie Nowackiej?

• @ptak powiedział(a):
    Zamiaruje łowić w elektoracie Nowackiej?

Ktoś na forum pisał, ze ma znajomego zapiekłego antyklerykała, który nieoczekiwanie zadeklarował głosowanie na....Brauna.

Na zdziwione pytanie odparł, że co prawda nie lubi "czarnych" ale jeszcze bardziej - tych drugich...

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    Z punktu widzenia układanki w przyszłym Sejmie lepiej żeby partia Brauna dostała 1,5% niż 4,2%. Skąd ta ostatnia liczba? 2/3 wyniku prezydenckiego to typowy wynik partii opartej na "dobrym wyniku w wyborach prezydenckich", niezależnie zresztą od opcji kandydata i "dobroci" wyniku.

Zobaczymy jak będzie, czy czasy się nie zmieniły, czy Braun właśnie wdrożył protokół "1,5%" a nie "8%".

• 8%? Myślisz, że aż tyle może być chorobliwych żydożercow i ukrainofobow oraz wszelakiej maści szurow (antyszczepionkowcow, fascynatów teorii o depopulacji i Reptilianach etc.) na terenach pomiędzy Odrą a Bugiem? Ja mam jak najgorsze zdanie o populacji żyjącej pomiędzy tymi dwiema rzekami, ale nie aż tak złe

• Niech sobie jedzie do woli po żydach i ukraińcach. Ktoś ten elektorat powinien gospodarować. Tylko nie tak ordynarnie ze szkodą dla Polski.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.