Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1714715716717718720»

Komentarz

• @Inż powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    I takie i takie. Lokalne są wręcz tragiczne a o punktualności w ogóle nie ma co mówić. Mnarodowe - brak wifi - pani konduktorka rozkłada ręce.

A ja sobie w roku zeszłym jechałem międzynarodowym pociągiem z Czech na Słowację. Trasa była piękna, przez górki i wiodła na moje ulubione Poważe. WiFi było cały czas i nawet podczas przekraczania granicy nie zerwało mi zdalnego spotkania które akurat odbywałem.

Prywatny Regio Jet? Tak, oni mają dobrej jakości skład na tej trasie (tzn. ja jechałem tylko z Pragi do Bohumina, ale dalej jedzie ten sam).

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

@Inż powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    I takie i takie. Lokalne są wręcz tragiczne a o punktualności w ogóle nie ma co mówić. Mnarodowe - brak wifi - pani konduktorka rozkłada ręce.

A ja sobie w roku zeszłym jechałem międzynarodowym pociągiem z Czech na Słowację. Trasa była piękna, przez górki i wiodła na moje ulubione Poważe. WiFi było cały czas i nawet podczas przekraczania granicy nie zerwało mi zdalnego spotkania które akurat odbywałem.

Prywatny Regio Jet? Tak, oni mają dobrej jakości skład na tej trasie (tzn. ja jechałem tylko z Pragi do Bohumina, ale dalej jedzie ten sam).

Nie nie jechałem przez Žilinę, ale inną drogą. Nie pamiętam dokładnie, ale ze stacji Hranice na Morave w (Cz) jechałem do Puchova (Sk).
    Miałem klienta na Słowacji. Zwykle jeździłem tam przez Bohumin i Żylinę, ale w Żylinie przeciąga się remont dworca i jest wieczna prowizorka. Chciałem spróbować innej drogi.
    Już tam nie jeżdżę, bo klient (niemiecka firma) splajtował.

• Albo z Prahy do Bohumína albo z Pragi do Bogumina. Wymagana jest spójność.

• "Cudzoziemcy na potęgę kupują mieszkania w Polsce. Zachęcił ich kredyt 2 procent

Za gotówkę, w najdroższych miastach – najchętniej w Warszawie, Krakowie i Wrocławiu. Rynek przejmują ukraińskie agencje – alarmują polskie biura nieruchomości."

https://www.rp.pl/spoleczenstwo/art42217551-cudzoziemcy-na-potege-kupuja-mieszkania-w-polsce-zachecil-ich-kredyt-2-procent

• Przypadkowe badanie przypadkowo podbijącę antyukraińską narracje Gershoma Brauna przypadkiem akurat przed wyborami?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.