Nikogo ani niczego nie krytykując, nie stając po stronie Owsika itd. jakoś dziwny wydaje mi się cel tej zbiórki. Rozumiałbym na odzież, komputery, żywnoś, chemię itd., ale akurat chorymi na raka dziećmi, wszystkimi, niezależnie od stopnia zamożności, zajmuje się państwo. Jak to ma działać? Oni sypną te pieniądze do budżetu? Czytałem kiedyś (nie wiem czy to prawda), że w budżecie zasadniczo nie można sobie zagwarantować, że pieniądze pójdą na jakiś cel - one mogą być sobie przesuwane.
ZTCW nie ma problemu z jakimś sprzętem - jeśli już to z personelem medycznym wyższego i niższego stopnia, więc kupno sprzętu też tu wiele nie załatwi. Oczywiście rak fajnie brzmi (pamiętamy inbę o 2 duże bańki na TVPis) zwłaszcza w połączeniu z dziećmi, ale wciąż - wydaje mi się, że we współczesnej Polsce nie na tym powinna polegać dobroczynnoś.
@trep; co chwila jakaś rodzina prosi o finansową pomoc dla chorych dzieci, bo możliwości leczenia w Polsce się wyczerpały.
Jak ma działać ta pomoc? Poczekajmy chwilę - dowiemy się. To się dopiero zaczyna dziać.
A tak a propos dobra; pomyślałam o czymś i ktoś dziś zamieścił na X taki obrazek- Duch tchnie kędy chce.
Ludzie proszę o pomoc finansową od wielu lat. Prosili również za rządów PiS, gdzie była ścieżka DILO i każdy (kto chciał się leczyć, bo tu nie było jednomyślności) miał pełną obsługę ze strony NFZ.
Komentarz
złośliwy staruch w kapturze? Toż to Palpatin jak malowanie. Intrygant i okrutnik, a finalnie przegryw.
to też "Zwiastowanie":
https://i0.wp.com/perlyswietlne.net/wp-content/uploads/2017/08/antonelli_1_opt.jpg
...ooo gdybym miał wybrać jedno
Dzisiaj się dowiedziałem, że holiłódzki aktor Kevin James jest katolikiem i nawet służy do Mszy.
Dzisiej u nasz:
.
.
.
.
.
.
Według mnie najładniejszy Google doodle w 28-letniej historii.
👣
🐾
🐾
Wnoszę, że wymóg to niewysoki.
Jak nie wysoki, jak wysoki? Często ponad 2 m. przeca Asan. A jak Waść był młody to też był Muzina i miał takie kocie ruchy, ha?
Może nie wysoki ale do tej pory zapodawali taki chłam, że nie ma porównania:
https://www.google.com/search?sca_esv=23368486d762886d&rlz=1C1VDKB_enCA1195CA1197&udm=2&fbs=ADc_l-aN0CWEZBOHjofHoaMMDiKpaEWjvZ2Py1XXV8d8KvlI3sbM0Xv-BZKE_VrZb6-djVhOtEikQxVPaqfTMUjZRiWt4931dHEwW3umzBHW_mm1_JFXwEfMRANXodDmPRrmB8mQF8h5o4bbJvBVQ0eds6UoZ4u-E3CL0L24MvwKcVdalCyAmKFzdMjzVkgufu9eYSJN2kvQt1XtOqeXyfroCWbt82Wmvw&q=Google+doodle&sa=X&ved=2ahUKEwjL3LChzv2TAxVkIkAKHSTRJhwQtKgLegQIExAB&biw=1280&bih=585&dpr=1.5
Albo tu, polski koszmarek:
https://www.google.com/search?q=google+doodle+-+polish&sca_esv=35f533f402643216&rlz=1C1VDKB_enCA1195CA1197&udm=2&biw=1280&bih=585&ei=3rzmaam6A53aruEPrZL5iAM&ved=0ahUKEwipoY270P2TAxUdrSsGHS1JHjEQ4dUDCBI&oq=google+doodle+-+polish&gs_lp=Egtnd3Mtd2l6LWltZyIWZ29vZ2xlIGRvb2RsZSAtIHBvbGlzaEiiSlDrC1i8MnABeACQAQCYAT2gAdUCqgEBNrgBDMgBAPgBAZgCBaAClgLCAgQQABgewgIGEAAYCBgemAMAiAYBkgcBNaAHtgmyBwE0uAeQAsIHBTItNC4xyAcfgAgA&sclient=gws-wiz-img
.
.
.
👣
🐾
🐾
Artemis:
To nie żadna Artemis tylko moja Tereska, hehe
👣
🐾
🐾
Ja tam lecę z twoją starą
Podobno zdjęcie roku. Owsiak na to patrzy i zgrzyta zębami :-)
Na zdjęciu Piotr Garkowski, młody patriota, który zebrał 250 000 000 na leczenie chorych na raka dzieci.
Nikogo ani niczego nie krytykując, nie stając po stronie Owsika itd. jakoś dziwny wydaje mi się cel tej zbiórki. Rozumiałbym na odzież, komputery, żywnoś, chemię itd., ale akurat chorymi na raka dziećmi, wszystkimi, niezależnie od stopnia zamożności, zajmuje się państwo. Jak to ma działać? Oni sypną te pieniądze do budżetu? Czytałem kiedyś (nie wiem czy to prawda), że w budżecie zasadniczo nie można sobie zagwarantować, że pieniądze pójdą na jakiś cel - one mogą być sobie przesuwane.
ZTCW nie ma problemu z jakimś sprzętem - jeśli już to z personelem medycznym wyższego i niższego stopnia, więc kupno sprzętu też tu wiele nie załatwi. Oczywiście rak fajnie brzmi (pamiętamy inbę o 2 duże bańki na TVPis) zwłaszcza w połączeniu z dziećmi, ale wciąż - wydaje mi się, że we współczesnej Polsce nie na tym powinna polegać dobroczynnoś.
@trep; co chwila jakaś rodzina prosi o finansową pomoc dla chorych dzieci, bo możliwości leczenia w Polsce się wyczerpały.
Jak ma działać ta pomoc? Poczekajmy chwilę - dowiemy się. To się dopiero zaczyna dziać.
A tak a propos dobra; pomyślałam o czymś i ktoś dziś zamieścił na X taki obrazek- Duch tchnie kędy chce.
Ludzie proszę o pomoc finansową od wielu lat. Prosili również za rządów PiS, gdzie była ścieżka DILO i każdy (kto chciał się leczyć, bo tu nie było jednomyślności) miał pełną obsługę ze strony NFZ.
Wiele jest próśb o datki na leczenie za granicą; nie wiadomo kiedy to ma sens medyczny a kiedy jest tylko kosztowną iluzją.