Skip to content

Ekstrakt - Smoleńsk 2010

12345679»

Komentarz

• https://www.youtube.com/live/BBUcp3-1vDI?si=LZV3lfpCbwE_nsy5

Bardzo mocne dowody. Jeszcze słucham, ale na razie dowiedziałem się:

• Na lotnisku w Smoleńsku zdemontowano wyposażenie ILS. Prace te prowadzono aż do 8-9 kwietnia 2010 r., kiedy to zdemontowano wieżę antenową
    • Dla lotniska Severnyj na krótko przed 10.04 opracowano specjalną, niezgodną z prawodawstwem FR instrukcję fiszycznie odzielającą służby meteo od kierownika lotów. Uniemożliwia to szybkie wstrzymanie lądowań w przypadku pojawienie się np. mgły.
  • Ich pasjonarność budzi moje zdziwienie połaczone z rodzajem podziwu:

Na mapach Google pojawiła się zmieniona nazwa Pomnika Smoleńskiego w Warszawie. Wpis widoczny dla internautów brzmi "Pomnik Ofiar Komedii Smoleńskiej 2010 r.", a autor tej zmiany pozostaje nieznany.

Źródło opisu.
    Dwie uwagi:

• kolejny raz to zrobiono,
    • nieznany może i dla autora tego newsa, bo dla Google już tak trochę mniej.
  • @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Ich pasjonarność budzi moje zdziwienie połaczone z rodzajem podziwu:

Na mapach Google pojawiła się zmieniona nazwa Pomnika Smoleńskiego w Warszawie. Wpis widoczny dla internautów brzmi "Pomnik Ofiar Komedii Smoleńskiej 2010 r.", a autor tej zmiany pozostaje nieznany.

Pasjonarność połączona z brakiem cech ludzkich. Na ich tle Hunowie i esesmani jawią się jako niemal mili ludzie.

• edytowano 28 April

Słuchałem pewnej konferencji na temat "De Civitate Dei" (Państwo Boże) św. Augustyna. Obywatele Civitas Daboli są napędzani jedynie negacją (brak dobra jako niebyt) i owa nienawiść sprawia podejmowanie przez nich gorączkowych działań przeciwko przejawom dobra.
    Rzucają sie na jakiekolwiek jego przejawy niczym pasożyty na żer.

• I pomyśleć, że matka Nowackiej tam zginęła...

• U mnie się wyświetla poprawiona nazwa z błędem ortograficznym!

👣

🐾
    🐾

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    U mnie się wyświetla poprawiona nazwa z błędem ortograficznym!

ale ortografia jest moralna, czy niemoralna tym razem?

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):
    U mnie się wyświetla poprawiona nazwa z błędem ortograficznym!

Również, a więc poprawiał ktoś złośliwy.

• Tak samo to odebrałem.
    Niby, że poprawione ale słowo napisane wielkimi literami co nie pasuje do reszty, razi w oczy i z błędem.

Poprawił, żeby dalej drwić i szydzić!

👣

🐾
    🐾

• Wiesz Mordechaju, czasem w informatyce sprawdza się stary dowcip z lat pięćdziesiątych:

• na posterunku pyta milicjant:
    • nazwisko:
    • Kowalski!
    • A poprzednie:
    • Nowak!
    • a poprzednie:
    • Radziwił!
    • a poprzednie:
    • Zygbaum, no przeciż wiesz że Mordechaj Blumsztaj, wic co siem gupio pytasz?!?

Tu też owe, mogły zrobić serię zmian, aby wycofanie było ... no właśnie.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Tak z kronikarskiego obowiązku:

Po blisko dziesięciu latach Prokuratura Krajowa zakończyła śledztwo dotyczące tzw. zdrady dyplomatycznej w związku z katastrofą smoleńską. Śledczy umorzyli ostatnich pięć wątków postępowania, uznając, że zgromadzony materiał dowodowy nie pozwala na przypisanie przestępstwa.
    (...) Jeszcze w marcu prokuratura umorzyła dwa wcześniejsze wątki śledztwa. Dotyczyły one wyboru podstawy prawnej współpracy z Federacją Rosyjską przy badaniu katastrofy smoleńskiej oraz podpisania memorandum regulującego przekazanie Polsce zapisów rejestratorów pokładowych.
    (...)
    Zdaniem śledczych zastosowanie Załącznika 13 do Konwencji chicagowskiej było w tamtym czasie rozwiązaniem najkorzystniejszym z punktu widzenia interesów Polski. W ocenie prokuratury pozwoliło ono szybko rozpocząć badanie katastrofy oraz zapewniło polskim przedstawicielom udział w czynnościach prowadzonych przez stronę rosyjską

Źródło.

Jak się nazywał ten bohater władający prokuraturą przez 8 lat, bo coś mi pamięć słabuje.

i już sobie nie przypomnisz, Zero szans

• Wielkie mi zaskoczenie.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.