dzisiaj z przeglądu wiadomości widzę dwa dramaty ludzkie, których nie ogarniam - dramat Zelenskiego bo Nawrocki bestialsko dął mu książkę> @pantelej powiedział(a):
zmęczony rutyniarz z dobrym kontaktem z dziećmi i przekazem wyrażonym w prosty jednoznaczny sposób w formie bajki. Podziwiam i aktora i postać. I zdjęcia.
@KazioToJa powiedział(a):
dzisiaj z przeglądu wiadomości widzę dwa dramaty ludzkie, których nie ogarniam - dramat Zelenskiego bo Nawrocki bestialsko dął mu książkę
Dramaty... dramaty...
Przez to Zełeński nie ma jak się wyłgać, że o Wołyniu nie wie nic i że nie muk się domyślać, że to dla Nawrockiego ważny temat.
@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
Ostatnio dowiedziałem się z przypisów do Biblii paulistów, że Belzebub to król much, a Belzebul -- król kału.
Wczoraj w tym samym przekładzie czytałem o tym, jak młodzież przezywała proroka Elizeusza. W takiej Tysiąclatce przezwisko przetłumaczone jest jako "łysek".
Ale Pauliści chyba lepiej oddali intencję sprzed 28 wieków, tam chłystki Elizeusza nazywają "łysą pałą" (!).
@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
Ostatnio dowiedziałem się z przypisów do Biblii paulistów, że Belzebub to król much, a Belzebul -- król kału.
Wczoraj w tym samym przekładzie czytałem o tym, jak młodzież przezywała proroka Elizeusza. W takiej Tysiąclatce przezwisko przetłumaczone jest jako "łysek".
Ale Pauliści chyba lepiej oddali intencję sprzed 28 wieków, tam chłystki Elizeusza nazywają "łysą pałą" (!).
Komentarz
To ja też go nie lubię.
Widziałem go pierwszy raz, ale od razu przez te wulgaryzmy niepolubiłem.
Kolega @Eden taką dobrą muzykę w Humerze zamieszcza... Mnie YT podrzuciło coś takiego (być może zespoł był resortowy, nie wiem):
Dziwna sprawa, bo mi też podrzuciło 2 tygodnie temu.
https://x.com/i/status/2067634436481372319 ciężkie czasy sa
Czasem czerń się do czegoś nada, nie?
...co więcej, archeologom też chodzi o to, żeby parę złotych wyciagnąć ;-)
coś a propo MŚ w skopanej i dewizy Mariana ws kibicowania
Beło? Sprzed ponad pół roku, ale dopiero niedawno zobaczyłem :-)

Czyste złoto

Btw, moi śp Rodziciele mają focię na tych gruzach.
"not exactly brain surgery"
dzisiaj z przeglądu wiadomości widzę dwa dramaty ludzkie, których nie ogarniam - dramat Zelenskiego bo Nawrocki bestialsko dął mu książkę> @pantelej powiedział(a):
zmęczony rutyniarz z dobrym kontaktem z dziećmi i przekazem wyrażonym w prosty jednoznaczny sposób w formie bajki. Podziwiam i aktora i postać. I zdjęcia.
Dramaty... dramaty...
Przez to Zełeński nie ma jak się wyłgać, że o Wołyniu nie wie nic i że nie muk się domyślać, że to dla Nawrockiego ważny temat.
Stare ale jare.
Dariusz Borysiewicz
@DariuszBor21693
Podoba mi się minimalizm dezyderatu. Chociaż raz stanąć po stronie ludzi zamiast lobbystów.
.
Jaki jest sens stawania po stronie tzw. ludzi? Czy są oni zdolni do choć minimalnej wdzięczności?
Na takie dictum nie dziwię się prorokowi.
Pauliści rządzą! Dobry Pan Bóg posłużył się nimi do mojego nawrócenia. Jestem im bardzo wdzięczny.