Skip to content

Donald Trump

1…103104105106107109»

Komentarz

• edytowano 10 October

https://x.com/kot_b0t/status/2108800912290455870

Tu więcej szczegółów. Ukraina dostała ultimatum, że ma przestac atakować rafinerie. Tak, niderlandy... A Ukraina prosiła aby dil był symetryczny czyli bez ataków na ich elektrownie. No, ale jak widać Trump jest świetnym sojusznikiem. W tym kontekście stała baza USA jest juz gorzej niz złym pomysłem - co bylo juz widac po wojnie z Iranem... Trzeba mieć własne możliwości a nie podlizywac się Trumpowi choć to nie nie daje.

• @Eden a czyją wypowiedź szanowny tu parafrazuje?> @Rolka powiedział(a):

Zniesienie sankcji to Niderlandy? Ekstra kasa dla Rosji też? Nie minie kilka dni i okaże się, że Ukrainie nie wolno atakowac rafinerii bo produkcja "idzie" do USA.

a Rosja ma co eksportować? Te kolejki na ich stacjach benzynowych to skąd się biorą?

• Rolka!!!! powołujesz się na mityczny Korpus Anonimowych Urzędników z Otoczenia Prezydenta, może jeszcze się wesprzesz jakąś postacią znaną jak Tusk, Sikorski czy Murański?

Pomogę, jawne kłamstwa wygłaszane przez Zełeńskiego też są mi znane.

• edytowano 10 October

Chyba trzeba narysowac:

• Trump: Putin obiecał mi diesla
    • Putin: no dostarczylbym, ale wiecie te ataki Ukraińców
    • Trump: Zelenski ma natychmiast zaprzestac ataków bo jak nie to mu np. odetniemy Starlinka
    • Zelenski: zaprzestaje ataków
    • Trump: to gdzie ten diesel?
    • Putin: bardzo byśmy chcieli, ale zniszczenia itd. No a poza tym zniesienie sankcji jest blankietowe to kto powiedzielał, że to pójdzie to USA?
    • Trump: nie zobaczy diesla bo przeciez ten Zelenski zniszczył rafinerie!
      -Putin: rafinerie bez atakow, conieco się sprzeda, a Zelenski jest winien porażce Trumpa w midtermsach...

Gdzie te Niderlandy dla Putina? Bo na moje oko to Trump zobaczy figę z makiem albo jakieś małe ilości diesla a w zamian wymusi ustępstwa na Zelenskim.

A poza tym: najwyżej Rosjanie postoją w kolejkach trochę dlużej jak będzie potrzebny jednak diesel aby wysłać...

1. ktoś na fb wskazał na ilości - w pierwszym miesiącu miałyby to być 1/3 dziennego zapotrzebowania tylko w USA. Konkluzje wywodu tego człowieka - Trump potrzebuje dla celów wewnętrznych (wybory) jakiegoś komunikatu.
    2. Rosja importuje teraz diesel.
    3. do Ukraina USA apelują, ale nawet nie odgrażają się niczym. Przynajmniej wg moich info.
  • @Rolka powiedział(a):
    Chyba trzeba narysowac:

• Trump: Putin obiecał mi diesla
    • Putin: no dostarczylbym, ale wiecie te ataki Ukraińców
    • Trump: Zelenski ma natychmiast zaprzestac ataków bo jak nie to mu np. odetniemy Starlinka
    • Zelenski: zaprzestaje ataków
    • Trump: to gdzie ten diesel?
    • Putin: bardzo byśmy chcieli, ale zniszczenia itd. No a poza tym zniesienie sankcji jest blankietowe to kto powiedzielał, że to pójdzie to USA?
    • Trump: nie zobaczy diesla bo przeciez ten Zelenski zniszczył rafinerie!
      -Putin: rafinerie bez atakow, conieco się sprzeda, a Zelenski jest winien porażce Trumpa w midtermsach...

Gdzie te Niderlandy dla Putina? Bo na moje oko to Trump zobaczy figę z makiem albo jakieś małe ilości diesla a w zamian wymusi ustępstwa na Zelenskim.

A poza tym: najwyżej Rosjanie postoją w kolejkach trochę dlużej jak będzie potrzebny jednak diesel aby wysłać...

Dokładnie tak. Ale ktoś tutaj udaje, że nie rozumie tej gry w dupniaka uskutecznianej przez ex-kagiebistę, w którą tak łatwo wchodzi pomarańczowy. Pytanie tylko, czy pomarańczowy robi to cynicznie i z premedytacją, powodowany jakimś ukrytym większym planem? Czy też z naiwności typowej dla wielu już generacji przywódców Zachodu w relacjach z kremlinami? 🤷‍♂️

• edytowano 10 October

Trump intelektualnie nie ogarnia- on ma juz zaawansowana demencję
    Wokół niego zas jest tłum ludzi napychających sobie kieszenie.

Zaś czy coś się wydarzy:

https://x.com/PawelJezowski/status/2108944591218946522

Wyglada, że ropa już płynie.

Czyli - najpierw decyzją Trumpa rozwala sie dostawy paliw z Zatoki a teraz trzeba się dogadać z Rosją. Akurat nie sądzę aby to było zaplanowane, ale po prostu skutek tego, że Trumo wiedział lepiej w sprawie wojny z Iranem.

• @Rolka powiedział(a):
    Trump intelektualnie nie ogarnia- on ma juz zaawansowana demencję
    (...)
    Czyli - najpierw decyzją Trumpa rozwala sie dostawy paliw z Zatoki a teraz trzeba się dogadać z Rosją. Akurat nie sądzę aby to było zaplanowane, ale po prostu skutek tego, że Trumo wiedział lepiej w sprawie wojny z Iranem.

Oczywiście Rolka, internetowy napinacz zna wyniki badań prezydenta USA, dorobił się majątku jak Trump, i mogę dalej te pierdoły kałolicyjne wymieniać. Może wrócimy do rozmów o SAFE?
    Eden, a ty sobie przypomnij co pisano o Trumpie po spotkaniach na Alasce, gdzie czerwony dywan przed Putinem rozwijano, a gdzie jest teraz Putin...
    Trump nie cierpi Zełeńskiego, bo ukradła jego ekipa kilkadziesiąt miliardów dolarów w pomocy gotówkowej oraz kilka miliardów w pomocy materialnej wojskowej, a w dodatku usiłowali ukraść technologie od dronów i Patriotów. Mocna niechęć Trumpa jesy całkowicie zrozumiała.

• Kolega ogłada czasami przewówienia Trumpa? Te gdzie belkocze albo śpi? A poczytywanie za zaslugę tego, że umie cos ukraść...

• @Rolka powiedział(a):
    Kolega ogłada czasami przewówienia Trumpa? Te gdzie belkocze albo śpi? A poczytywanie za zaslugę tego, że umie cos ukraść...

Biden nie rządzi od 2 lat, to nie ten prezydent.
    Rolka, przypomnij mi co pisałeś po wizycie Putina na Alasce i gdzie są ruscy obecnie?
    A ckliwe opowieści obrazkowe działają na kogoś takiego jak Eden, na mnie trochę bardzo jakby mniej.

Aby nie było, moja wiara w słowa Donalda Trumpa wynosi dokładnie zero, więc jego nie słucham. Z drugiej strony media liberalne nienawidzą Trumpa i maksymalnie wykoślawiają jego słowa.
    Z trzeciej strony ekipa Zełeńskiego przerodziła się w kleptokratyczną hydrę, coś w rodzaju Ordy.

• Ruscy są gdzie są dzięki tym "kleptokratom" od Zelenskiego. Nie dzięki Trumpowi...

Fajne te filmy z tym Bidenem ;-).

• No i znowu kłamiesz i manipulujesz:

• Ukraina walczy pomimo tej kleptokratycznej hydrze, a dzięki NABU, które stworzyli i osłaniają Amerykanie, nie wszystko jest rozkradane
    • Zamieść filmiki, gdzie Trump śpi lub bełkocze, bo takie podsypianie zdarza się całkiem często podczas takich okoliczności.
  • Co do rozkradania to rodzinka Sleepy Dona jest tutaj niedościgniona. Najlepiej wychodzi im branie kasy od szejków a potem ściąganie im wojny na głowę. Pewnie dlatego, że jak był raport, że to kiepski pomysł z tą wojną to prezydent sobie przysnął.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.