Skip to content

Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej - Karol Nawrocki

124

Komentarz

• @los powiedział(a):

@trep powiedział(a):
    2 godziny 10 i dwie przesiadki (do tego dochodzi dojazd do dworca i parkowanie, czyli 2,30+. Ciopąg odpada.

Spróbuj tę Warszawę Zachodnią, jest tam też płatny parking.

Dzięki.

Czy brać ma zamiar gdzieś się zebrać - w znaczeniu: przed czasem, a nie potem po drodze?

• edytowano 5 August

Dobre pytanie. Może pod kościołem św. Aleksandra?

• Dwa dni.

• Jak kto ma demencję starczą, to różne rzeczy mu ze świadomości wypadają.

• @Mania powiedział(a):

@rozum.von.keikobad powiedział(a):
    Lol, ale dość szybko zaczęli urealniać i wtedy na forum napisałem, że pewnie wewnętrzne są fifty-fifty.

Najlepsze, że serio nie wiem, po co to robią. Widzieli, jak takie sondaże skończyły się w 2015 r., że to nic nie daje.

Daje pole do domysłów, że sfałszowano wybory, bo skoro lider sondaży przegrał... to trzeba wołać o przeliczanie.
    Miller np ciągle mówi, że nie wie kto wygrał wybory. Wszystkie te akcje służą podważaniu pozycji elekta.

Ale w przeddzień były jeśli nie literalnie fifty-fifty to 52 do 48 albo i mniej. Czyli w granicach błędu. Bardziej chodzi mi o wyniki rzędu 70-60% na kilka miesięcy przed.

• Formatowanie przekazu.

• @qiz powiedział(a):
    Formatowanie przekazu.

Będę jak zdarta płyta, ale - Macki Cija.

• ****> @peterman powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    Formatowanie przekazu.

Co

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    ****> @peterman powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    Formatowanie przekazu.

Co

Na usługach akurat tamtym razem Demokratów.

• U Królowej Polski - dziś.

• Dobrze wiedzieć, że "konserwatywny" świat to ustawki, tatuaże, nastoletnie ciąże itd.
    Optymalny kandydat, żeby wygrać z Trzaskowskim? M. zd. byli lepsi, ale ten wygrał, taką argumentację przyjmę.
    Człowiek z trudną przeszłością, który wyszedł na prostą? To też kupię.
    Każdy byle nie Rafał? To pewnie większość jego elektoratu z II tury. I to też rozumiem.
    Ale jechanie po najlepszym prezydencie w historii Polski, żeby przeciwstawić go Nawrockiemu? Nie!

Gdyby startowali Duda i Nawrocki, nie miałbym ani chwili zawahania. Myślę, że wielu Forumowiczów też nie, nawet jeśli tego wprost nie napiszą.

Nie znam Karola Nawrockiego. Piszę raczej o samym tekście niż o nim.
    Andrzeja Dudę spotkałem na żywo raz. Jeśli Nawrocki osiągnie połowę tego prezydenckiego majestatu połączonego z naturalnością i sympatycznością będę pozytywnie zaskoczony.
    Czy za 10 lat chciałbym napisać, że znowu żegnamy najlepszego prezydenta RP? Tak. Czy się tego spodziewam? Otóż nie.

• @qiz powiedział(a):
    Formatowanie przekazu.

Ale to nie działa. A jak działa, to na odwrót. Jutro włączę klawiaturę i dostaniecie na przykładach.

• https://wpolityce.pl/swiat/736994-trump-oglosil-delegacje-usa-na-zaprzysiezenie-nawrockiego

Na jej czele stoi Kelly Loeffler, szefowa administracji ds. małych przedsiębiorstw.

Ciekawe1 podsumowanie, nie wiem, czy bardziej Polski czy Nawrockiego.

• edytowano 5 August

Jednak to jest bardzo, bardzo dobra wiadomość :D

• Duda miał ładny początek i bardzo ładny koniec, kiedy we właściwym momencie włączył się w kampanię Nawrockiego. Przez resztę prezydentury po prostu płynął z głównym nurtem, poza wyjątkiem i o których była mowa i wszyscy doskonale wiemy o jakie chodzi.
    Przeszłość Nawrockiego była oczywiście jedynym możliwym polem do ataku podczas kampanii wyborczej Ale nie dlatego że był to słaby punkt po prostu innego nie było. Plan był prosty należało zastraszyć wyborców. Sposób krótkoterminowy irracjonalny, bo historia z kawalerką mogła przekonać cierpiącego na autyzm potomka matematyków z UMK, ale dla ludzi którzy urodzili się i spędzili swoje życie na blokowisku jest raczej opowieścią w tonie apologetycznym która do Nawrockiego mogła jedynie ostatecznie przekonać. Więcej na ten temat można przeczytać w artykule muchy w gazecie polskiej albo obejrzeć filmiku otoki frąckiewicza na YouTube. Dlatego operacja zohydzania Nawrockiego była obarczona bardzo dużym ryzykiem i ostatecznie skutkowała powstaniem relacji emocjonalnych między bardzo znaczącą grupą elektoratu a nowym prezydentem. Widziałem na jednym z balkonów baner Nawrockiego jeszcze dwa tygodnie po wyborach.
    Ale z punktu widzenia socjotechnicznego operacja została przeprowadzona poprawnie, miała zastraszyć i paraliżować przed 1 czerwca, ale jeszcze przed wyborami ludzie zaczęli się identyfikować, to przyspieszyło i eksplodowało we właściwym momencie.

• Jak sytuacja in situ?

• edytowano 07:57

Stoimy z Wachmistrzem i Pigwą na posterunku. Przed chwilą wymieniliśmy uściski dłoni z Jackiem Kowalskim. Tłum skanduje "Karol! Karol!"

• Jestem w szoku, że Tusk się zjawił na zaprzysiężeniu.

• Tusk był w kohabitacji z Komorowskim. Złośliwi mówią że dlatego że Komorowski był z WSI a Tusk z BND.

• Padłam, jak zobaczyłam minę Tuska. Wkurzony na maksa.

• Cios za ciosem. Prosty. Hak. Sierp. Podbródkowy. Na wątrobę.

• Spojrzenie Pierwszej Damy na męża podczas zaprzysiężenia - miłość i podziw w czystej formie.

• edytowano 08:38

@trep powiedział(a):
    Cios za ciosem. Prosty. Hak. Sierp. Podbródkowy. Na wątrobę.

Ciosów coraz więcej. Jak Tusk to przetrzyma? Chyba żałuje, że przyszedł.

• Coraz więcej i coraz mocniejsze.

• Tak trzeba z czerwonymi, pałą ich.

• Słucham ze wzruszeniem. Jest mocny i prawdziwy.

• edytowano 08:49

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.